Υποδύεται την έγκυο για να πληγώσει άτεκνα ζευγάρια

Υποδύεται την έγκυο για να πληγώσει άτεκνα ζευγάρια

Τους υπόσχεται πως θα τους δώσει το μωρό της

Η Γκάμπι έχει  μια πολύ -μα πολύ- κακή συνήθεια. Προσφέρει τα μωρά της σε ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν. Όμως δεν είναι έγκυος. Και όταν το μαθαίνουν τα ζευγάρια, καταρρακώνονται. 

Στις ΗΠΑ είναι πολύ συνηθισμένο τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν ένα μωρό, να το κοινοποιούν στα social media, με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποια έγκυο γυναίκα που θέλει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία.

Όπως δεν έχουν όλες αυτές οι ιστορίες καλό τέλος. Το περασμένο καλοκαίρι, το BBC είχε ερευνήσει εκτενώς το θέμα.  Πολλά από τα ζευγάρια που είχαν διαλέξει αυτόν τον δρόμο, είχαν λάβει μηνύματα στο Instagram από μια νεαρή γυναίκα στη Τζόρτζια, που τους πρόσφερε αυτό ακριβώς που ήθελαν.

Δυστυχώς οι φωτογραφίες και το κάθε προφίλ, ήταν ψεύτικα και από πίσω τους βρισκόταν η Γκάμπι, τώρα 24 ετών, η οποία υποσχόταν στα ζευγάρια αυτά ένα παιδί που δεν υπήρχε. Κάθε ένας από τους λογαριασμούς αυτούς, είχε followers αρκετές οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας.

trhgrt

Το BBC τότε δημοσιοποίησε το θέμα, με την ελπίδα ότι η Γκάμπι θα το δει και θα σταματήσει να εξαπατά ευάλωτους ανθρώπους.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, το Good Morning America κάλεσε ένα από τα θύματα της Γκάμπι, την Σαμάνθα Στιούαρτ, η οποία επανέλαβε την ιστορία της μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές.

Όμως τίποτα από αυτά δεν σταμάτησε την Γκάμπι. Τέσσερις μέρες αργότερα, χτύπησε ξανά. Η οικογένεια Λάρτερ από την Αϊόβα έλαβε μήνυμά της – της απάντησαν στέλνοντας το άρθρο, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως στην κοινότητα των οικογενειών που ψάχνουν για υιοθεσία.   

jtufk

«Απλώς απολαμβάνει να πληγώνει τους ανθρώπους»

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο αδελφός της Γκάμπι, Πολ, έλαβε κάποια ανησυχητικά μηνύματα στο Facebook για τη μικρότερη αδερφή του. Μια γυναίκα του έγραψε ότι είχε συναντήσει την Γκάμπι αρκετές φορές το καλοκαίρι, πιστεύοντας ότι θα υιοθετούσε το αγέννητο παιδί της. Μάλιστα είχε σταματήσει τη θεραπεία γονιμότητας που έκανε μέχρι τότε για να επικεντρωθεί στην υιοθεσία. Είχε αγοράσει κούνια για το μωρό που ερχόταν και πήγαινε συνέχεια για ψώνια με την Γκάμπι -που τότε ήταν μαθήτρια λυκείου- για να πάρει μωρουδιακά. Μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είχε εξαπατηθεί.

Έκτοτε το ίδιο σενάριο έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Όπως έγινε γνωστό, όλο αυτό το αρρωστημένο παιχνίδι ξεκίνησε όταν η Γκάμπι ήταν 16 χρονών και εκτιμάται ότι έχει εξαπατήσει εκατοντάδες ζευγάρια. 

Ο Πολ έχει να δει την Γκάμπι δύο χρόνια, αλλά αυτός και η άλλη αδελφή του εξακολουθούν να λαμβάνουν μηνύματα από τα θύματά της στο Facebook. Έτσι, τον περασμένο Οκτώβριο, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, με τον μόνο τρόπο που μπορούσαν να σκεφτούν.

yrjht

Ξεκίνησαν ένα blog και ανέβασαν ένα μόνο μήνυμα: Προσοχή στην απάτη υιοθεσίας.

«Εμείς, η οικογένεια της Γκάμπι, δεν ξέρουμε γιατί κάνει αυτά τα πράγματα. Έχουμε μιλήσει μαζί της, την παρακαλέσαμε να σταματήσει, προσπαθήσαμε να της εξηγήσουμε πόσο πληγώνει τους ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της, της οικογένειας). Αλλά δεν ακούει», γράφουν.

«Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιο οικονομικό όφελος από αυτό, απλώς απολαμβάνει να πληγώνει τους ανθρώπους».

Η Έιμι Σίνιορ και η Κάιλι Ζάβαντιλ γνωρίζουν καλά τα ψεύτικα προφίλ της Γκάμπι, μέσω της δουλειάς τους με γονείς που ενδιαφέρονται για υιοθεσία. Μέσα από το σάιτ υιοθεσίας που έχουν, άρχισαν να συγκεντρώνουν ονόματα ζευγαριών που είχαν εξαπατήσει, με αρχικό στόχο να ασκήσουν αγωγή εναντίον της. 

Σε αυτή την προσπάθεια, ήρθαν σε επαφή με τον  πατέρα της Γκάμπι, Τζιν.

sbfs

Αυτά που τους είπε ο Τζιν τις έκανε να αναρωτιούνται αν μια αγωγή ήταν η καλύτερη λύση στο πρόβλημά τους.

Όπως τους εξήγησε, η Γκάμπι είχε προβλήματα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Είχε κάνει μια χειρουργική επέμβαση στην καρδιά της, και έτσι φοβόταν να της πάρει το τηλέφωνο (μήπως ποτέ βρισκόταν σε ανάγκη) και δεν έβγαζε αρκετά χρήματα για να πληρώσει την ψυχοθεραπεία που σαφώς χρειαζόταν.

Επίσης, μιλώντας στο BBC, ο πατέρας της αποκάλυψε ότι το πρόβλημα που έχει η Γκάμπι στην καρδιά της, σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να μείνει έγκυος, και ότι δεν θα μπορέσει να ζήσει πολλά χρόνια.  

 

Οι προσπάθειες της Έιμι και της Κάιλι, έφεραν την Γκάμπι σε μια εκπομπή ενός τηλεψυχολόγου που προβλήθηκε μέσα στην εβδομάδα. Όμως δεν πήγε πολύ καλά. Δεν κατάφερε να δώσει πολλές απαντήσεις γιατί έχει κάνει όσα κάνει. Μιλώντας αργότερα στο BBC έδωσε μια απάντηση γιατί το έκανε. «Ήμουν σε μια σκοτεινή στιγμή και ήθελα την προσοχή και κάποιον να μιλήσω», είπε. Δεν είναι σε θέση να κάνει παιδιά λόγω της καρδιάς της, συνεχίζει, και ήθελε να μιλήσει με γυναίκες σε παρόμοια θέση.

«Απλώς έχω κάποιον να μιλήσω. Καθόμουν όλη την ημέρα στο σπίτι μου, δεν έχω φίλους, έτσι... δεν λέω ότι ήταν για να έχω κάτι να κάνω, ήταν για να έχω κάποιος να μιλήσω»....

Στην ερώτηση εάν το έχει ξανακάνει (να εξαπατά άτεκνα ζευγάρια) μετά το γύρισμα της εκπομπής τον περασμένο Δεκέμβριο, η απάντηση ήταν ίσως αναμενόμενη: ναι.    

Πηγή

 

Loader