Οι 11 νέες σειρές του 2020 που δεν βλέπουμε την ώρα να δούμε

Οι 11 νέες σειρές του 2020 που δεν βλέπουμε την ώρα να δούμε

Τόσες πολλές ολοκαίνουργιες σειρές τόσος λίγος χρόνος. Γι’ αυτό και είπαμε να βοηθήσουμε συντάσσοντας μια λίστα με τις απολύτως απαραίτητες που περιμένουμε πως και πως μέσα στη νέα χρονιά. 

Dracula (Netflix)

Οι δημιουργοί του Sherlock θέλουν να κάνουν με τον διαβόητο βρικόλακα του Bram Stoker ότι πέτυχαν με τον διάσημο ντετέκτιβ του Sir Arthur Conan Doyle - μία μεταφορά πιστή και ταυτόχρονη άπιστη στο αρχικό υλικό που διατηρεί τα απαραίτητα στοιχεία από το βιβλίο και τα μπολιάζει με επινοημένα ώστε να παρουσιαστεί μία ολοκαίνουργια, συναρπαστική ιστορία που παραμένει όμως γνώριμη και οικεία. Στη νέα βερσιόν θα παρακολουθήσουμε την πορεία του Κόμη Δράκουλα, από τις ρίζες του στην Τρανσυλβανία μέχρι τα μοχθηρά του σχέδια για το βικτωριανό Λονδίνο, σε αντίθεση με τον Sherlock οι δημιουργοί διατήρησαν το αυθεντικό χρονικό πλαίσιο. Ήδη από το trailer έχουμε προετοιμαστεί για κάτι γρήγορο, ατμοσφαιρικό και με έμφαση στο gore, θα το μάθουμε σύντομα αφού το Netflix ρίχνει και τα τρία επεισόδια το Σάββατο 4/1 κι αφού προηγηθεί η πρεμιέρα της σειράς στο BBC (με το οποίο είναι συμπαραγωγή) την Πρωτοχρονιά. 

Messiah (Netflix)

Αυτή εδώ η ιντριγκαδόρικη σειρά του Netflix κόλλησε στο μυαλό μας από τη στιγμή που είδαμε το αναθεματισμένο trailer και θέτει ένα αρκετά μπελαλίδικο ερώτημα: Πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος για τη Δευτέρα Παρουσία; Ένας νεαρός άντρας αραβικής καταγωγής (Mehdi Dehbi) εμφανίζεται από το πουθενά υποστηρίζοντας πως είναι ο Χριστός, κηρύττοντας τον λόγο Του, κάνοντας θαύματα και προσελκύοντας πλήθη πιστών. Είναι απλά ο χαρισματικός ηγέτης κάποιας αίρεσης; Ένας κοινός απατεώνας; Ή μήπως ο αληθινός Μεσσίας; Όποιος κι αν είναι το μόνο σίγουρο πως τράβηξε την προσοχή πολλών που υποψιάζονται τα πραγματικά του κίνητρα - ανάμεσά τους και η πράκτορας της CIA Eva Geller (Michelle Monaghan) που αναλαμβάνει τη σχετική έρευνα. Μας βλέπω να περνάμε την Πρωτοχρονιά (οπότε και βγαίνει αέρα) στον καναπέ

The Plot Against America (ΗΒΟ) the plot against america

Αυτή η μίνι σειρά εναλλακτικής ιστορίας του ΗΒΟ είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Philip Roth και φαντάζεται μια Αμερική όπου ο ηρωικός πιλότος, συγγραφέας και εφευρέτης (επίσης γνωστός λαϊκιστής και υποστηρικτής των ναζί) Charles Lindbergh γίνεται πρόεδρος και στρέφει τις ΗΠΑ προς τον φασισμό, με την όλη ιστορία να δίνεται μέσα από τα μάτια μιας εργατικής εβραϊκής οικογένειας του Νιου Τζέρσι. Στην παραγωγή έξι επεισοδίων πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο John Turturro και η Winona Ryder και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου 2020. 

Star Trek: Picard (CBS All Access)

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού Trekkies που ήδη πετάνε τη σκούφια τους για το νέο spin off του διάσημου sci fi franchise. O Patrick Stewart επαναλαμβάνει τον εμβληματικό ρόλο του κυβερνήτη Jean-Luc Picard με την πλοκή να διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά τα γεγονότα του Star Trek: Nemesis που οδήγησαν στην καταστροφή του πλανήτη Romulus και τον θάνατο του Data. Εκτός απ’ τους καινούργιους χαρακτήρες θα δούμε κι αρκετούς βετεράνους όπως ο Data (Brent Spiner), η Seven of Nine (Jeri Ryan), ο Hugh (Jonathan Del Arco), ο William Riker (Jonathan Frakes) και η Deanna Troi (Marina Sirtis). Η πρώτη σεζόν αποτελείται από δέκα επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Ιανουαρίου στο CBS All Access.

The Falcon and the Winter Soldier (Disney+) the falcon and the winter soldier

Η πρώτη από τις τρεις σειρές του Marvel Cinematic Universe που ανακοινώθηκαν για τη νέα streaming πλατφόρμα της Disney (οι άλλες είναι οι WandaVision και Loki που θα βγουν το 2021) εστιάζει φυσικά στους δύο υπερήρωες του τίτλου, τον Sam Wilson (Falcon) και τον Bucky Barnes (Winter Soldier) καθώς προσπαθούν να βρουν τον καινούργιο τους ρόλο μετά τα καταλυτικά γεγονότα του Avengers: Endgame (όπου μεταξύ άλλων είδαμε τον Wilson να παραλαμβάνει την ασπίδα από τα χέρια ενός συνταξιούχου Captain America). Εκτός από τους Anthony Mackie και Sebastian Stan που επιστρέφουν στους ρόλους των Falcon και Winter Soldier αντίστοιχα θα ξαναδούμε τον κακό Zemo ( Daniel Brühl) αλλά και την Sharon Carter (Emily VanCamp) χαρακτήρες που γνωρίσαμε στο Captain America: The Winter Soldier. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από έξι επεισόδια και αναμένεται κάπου μέσα στο ‘20. 

 

The New Pope (HBO)

Οι fans του The Young Pope βλέπουν τις προσευχές τους να εισακούγονται με αυτό το sequel της “αλάθητης” σειράς του 2016 με τον Jude Law να επιστρέφει ως Πάπας Πίος ο 13ος αλλά και τον John Malkovich ως Πάπα Ιωάννη Παύλο τον 3ο που είναι πλέον ο “νέος Πάπας” του τίτλου (εμφανίζονται επίσης η Sharon Stone και ο Marilyn Manson). Η σειρά που ξεκίνησε ως δεύτερος κύκλος του “Young” με το δίκτυο να ακολουθεί τελικά την επιλογή της συνέχειας, θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου στο Sky Atlantic και τρεις μέρες αργότερα στο ΗΒΟ και απαρτίζεται από εννιά επεισόδια. 

The Stand (CBS All Access) the stand

Ένα από τα επικότερα βιβλία του Stephen King επανέρχεται στο προσκήνιο, τώρα που ο αειθαλής συγγραφέας είναι ξανά hot, ως μίνι σειρά που ελπίζουμε να ξεπεράσει την αρκετά καλή εκδοχή του ABC από το 1994. Στην απόλυτη αναμέτρηση του Καλού με το Κακό οι επιζήσαντες μιας ολέθριας για το ανθρώπινο είδος πανδημίας χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα: σ’ αυτούς που ακολουθούν τα οράματα της αγγελικής Mother Abigail (Whoopi Goldberg) που τους καλεί στη Νεμπράσκα και σ’ εκείνους που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Σκοτεινού Άντρα Randall Flagg (Alexander Skarsgard) να τον συναντήσουν στο Λας Βέγκας. Πρωταγωνιστούν επίσης ο James Marsden, η Amber Heard και ο Greg Kinnear. Αποτελείται από δέκα επεισόδια και θα το δούμε κάπου μέσα στο ‘20 χωρίς να έχει ακόμα ανακοινωθεί ημερομηνία. 

Lovecraft Country (HBO) lovecraft

Ο Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης λογοτεχνίας τρόμου αν και το απόκοσμο, αλλόκοτο έργο του είναι ένα είδος από μόνο του, “κοσμική φρίκη” είναι η πλησιέστερη ορθή περιγραφή. Η νέα παραγωγή του Jordan Peele (Get out) βασίζεται στο μυθιστόρημα του  Matt Ruff και εμπνέεται από το μακάβριο σύμπαν του Lovecraft ακολουθώντας τον Atticus Black (Jonathan Majors) καθώς διασχίζει μαζί με τη φίλη του Letitia (Jurnee Smollett-Bell) και τον θείο George (Courtney B. Vance) τη λευκή Αμερική αναζητώντας τον εξαφανισμένο πατέρα του και έρχονται αντιμέτωποι τόσο με ανθρώπινα τέρατα (ρατσισμός) όσο και υπερφυσικά. 

Run (HBO) run

Μετά το Fleabag βλέπουμε οτιδήποτε περιέχει την άπαιχτη Phoebe Waller-Bridge. Το Run χαρακτηρίζεται ως κωμικό θρίλερ και περιστρέφεται γύρω από μια γυναίκα τη Ruby Dixie (η έξοχη Merritt Weaver, η μία από τις δύο ντετέκτιβ του Unbelievable) η οποία επιχειρεί να αναγεννηθεί μέσω της επανασύνδεσης με τον πρώην της Billy Johnson, έναν πετυχημένο life coach (Domhnall Gleeson). Η Waller-Bridge υπογράφει την παραγωγή ενώ θα εμφανίζεται και σε δεύτερο ρόλο ως μια τύπισσα ονόματι Flick.

Little Fires Everywhere (Hulu)

Μετά από έναν άγριο ανταγωνισμό ανάμεσα σε διάφορες πλατφόρμες, η πολυαναμενόμενη αυτή μεταφορά του ομώνυμου best seller της Celeste Ng σε παραγωγή Reese Witherspoon και Kerry Washington κατέληξε στο ντισνεϊκό Hulu όπου και θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου. Η πλοκή περιγράφει την ειδυλλιακή ζωή της σχεδόν τέλειας οικογένειας Richardson και πως αυτή ανατρέπεται από την εμφάνιση μιας αινιγματικής μητέρας και της κόρη της.  Witherspoon και Washington επίσης πρωταγωνιστούν μαζί με τους  Joshua Jackson, Rosemarie DeWitt και Jade Pettyjohn με showrunner τη Liz Tigelaar (Brothers & Sisters, Revenge).  

The Outsider (HBO)

Ακόμα ένα βιβλίο του Stephen King βρίσκει τη νέα χρονιά το δρόμο προς τη μικρή οθόνη. Ο Jason Bateman (Ozark) υποδύεται έναν κοσμαγάπητο δάσκαλο και προπονητή παιδικής ομάδας που βρίσκεται κατηγορούμενος για τον βιασμό και τη φρικτή δολοφονία ενός 11χρονου αγοριού. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα όμως η μικρή κοινωνία όπου ζει στρέφεται εναντίον του εκτός από εκείνους που πιστεύουν στην αθωότητά του και προσπαθούν να ανατρέψουν τις σε βάρος του αποδείξεις. Στη σειρά δέκα επεισοδίων που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιανουαρίου πρωταγωνιστούν επίσης οι Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo και Paddy Considine. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Οι προσωπικότητες που σημάδεψαν τo 2019


 

Loader