15 λεπτά είναι πολύ λίγα για μια κουβέντα με τη Ζέλεια Γρηγορίου

15 λεπτά είναι πολύ λίγα για μια κουβέντα με τη Ζέλεια Γρηγορίου

Η Ζέλεια Γρηγορίου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, δέχεται όμως αρκετές: πως να μιλάει (και αν), πως να συμπεριφέρεται, πως να σκέφτεται, πως να ερωτοτροπεί. Όχι όμως μαζί μου.

Η Ζέλεια είναι από τους ανθρώπους που αν δεν υπήρχαν σε μια κοινωνία όπως η δική μας (που δεν φημίζεται ακριβώς και για την προοδευτικότητά της) θα έπρεπε να εφευρεθούν γιατί πολύ απλά θα ήταν αδύνατον να προχωρήσουμε να προχωρήσουμε, έστω και με τον αργό βηματισμό που έχουμε σήμερα. Το να τη χαρακτηρίσεις απλά πληθωρική, larger than life ή αντιδραστική, αδικείς τόσο την ίδια όσο και τους όρους, η Ζέλεια έχει όσο θάρρος, θράσος και επιμονή χρειάζεται ώστε να ορθώνει ανάστημα απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης, αδικίας, εξαπάτησης και κατάχρησης από κάθε φορέα εξουσίας, από τον αλαζόνα, διεφθαρμένο πολιτικό μέχρι τον τυπικό “iaso kokla” γυπαετό που της στέλνει dick pics στο messenger. 

Συνεπώς μια συζήτηση με την πολυγραφότατη καθηγήτρια Θεωρίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου, συγγραφέα, ποιήτρια, ακτιβίστρια ανθρωπίνων (και γυναικείων) δικαιωμάτων και γνωστό μάβερικ των σόσιαλ, είναι πάντα ενδιαφέρουσα, πόσο μάλλον όταν πρέπει να κουβεντιάσεις μαζί της τόσα πολλά σε τόσο λιγο χρόνο, στα 15 λεπτά που διαρκεί το Lunch Break Challenge. Και κανείς από τους δυο μας δεν λέει ποτέ όχι σε μια πρόκληση. 

Απολαύστε Ζέλεια Γρηγορίου χαλαρή, ακομπλεξάριστη και uncensored και δεσμεύομαι να μεταφέρω στην Avant Garde ολόκληρη τη συνέντευξη με όλα τα ωραία που ειπώθηκαν και δυστυχώς έμειναν έξω λόγω περιορισμένης διάρκειας. 

Loader