Ανδρέα, γιατί το σκυλί σου έχει δικό του Instagram account;

Ανδρέα, γιατί το σκυλί σου έχει δικό του Instagram account;

Tου έδωσε ξανά χαρά μετά την απώλεια την οποία βίωσε, γι'αυτό και την ονόμασε Alegria, που σημαίνει χαρά στα ισπανικά

Τους βλέπουμε σχεδόν παντού μαζί, στα δικά τους "happy hours". Οι κοινές τους φωτογραφίες κυριαρχούν στον ινσταγκραμικό λογαριασμό του αγαπημένου δημοσιογράφου-παρουσιαστή, καθώς και στο προφίλ του στο facebook.

Το βασικό ερώτημα προς τον Ανδρέα Γιόρτσιο θα μπορούσε να ήταν, ποιος έχει κατά τη γνώμη του τη μεγαλύτερη φωτογένεια από τους δύο-εκείνος ή το σκυλί του-, κάτι στο οποίο προσωπικά δυσκολεύομαι να απαντήσω με σιγουριά. Η απορία όμως που τελικά θελήσαμε να μας λύσει, είναι γιατί η Alegria έχει πλέον προσωπικό account σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ανδρέα, γιατί η Alegria έχει πλέον το δικό της Instagram account; Τι σε παρακίνησε να το δημιουργήσεις;

Άργησε λίγο είναι η αλήθεια. Η alegria.thehappydog, έχει πλέον το δικό της λογαριασμό για να στείλει μέσω των αναρτήσεων της (που συνήθως είναι πιο δημοφιλείς από αυτές του ανθρώπου με τον οποίο ζει) διάφορα μηνύματα. Ξεκίνησε με το #AdoptDontShop και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Αυτή η δημοφιλία της και η μοναδική της ικανότητα να ποζάρει στον φακό, θεώρησα ότι είναι καλά κίνητρα για να αποκτήσει το δικό της λογαριασμό.

saΣε έχουν κρίνει ή κατακρίνει ορισμένοι για αυτή σου την κίνηση, αποκαλώντας την ενδεχομένως ανούσια ή «πελλάρα» και εάν ναι, τι απαντάς σε αυτό;

Όχι. Όταν το κάνουν, θα τους απαντήσει η ίδια με μία από τις πολλές εκφράσεις της.

Ποιος θα ήθελες να την κάνει follow αλλά ακόμη δεν το έχει πράξει και θα ήθελες να τον ρωτήσεις γιατί;

Οι influencers του νησιού για να της κάνουν shoutout και repost.

Πιστεύεις ότι θα γίνει influencer ή brand ambassador; Μία μέλισσα, η «B», τα έχει ήδη καταφέρει.

O σκοπός της είναι να γίνει Dogfluencer. 

Είναι τελικά η Alegria η γυναίκα της ζωής σου;

Είναι το τρίτο σκυλί, μετά τη Ντίβα και τη Ντίβα 2, με την οποία μοιραζόμαστε πάρα πολλές στιγμές της κοινής μας ζωής.

ewrfΠώς και πότε ξεκίνησε η δική σας κοινή ιστορία και τι άλλαξε στη ζωή σου αυτό το σκυλί;

Ένα πρωινό, ένα μήνα μετά την απώλεια της Ντίβας 2, ανήμερα των γενεθλίων της, η πρώτη ανάρτηση που εμφανίστηκε στο χρονολόγιο μου στο facebook, έλεγε ότι χαρίζονται σκυλάκια. Πήρα τηλέφωνο και το σπίτι όπου βρισκόντουσαν, ήταν 3 λεπτά απόσταση από το δικό μου. Από τα 7 κουτάβια, αυτή με κοίταξε στα μάτια επίμονα. Νομίζω, ότι αυτή με διάλεξε. Και επειδή μου έδωσε ξανά χαρά μετά την απώλεια την οποία βίωσα, την ονόμασα Alegria που σημαίνει χαρά στα ισπανικά.

Υποθέτω ότι δεν θα αγόραζες ποτέ ζώο, για κανένα λόγο. Εάν αυτό ισχύει, σκεφτόσουν πάντοτε έτσι και γιατί θα έπρεπε όλοι που θέλουν σκύλο, να υιοθετούν;

Το πρώτο μου σκυλί ήταν υιοθετημένο. Με τη Ντίβα ήρθαμε μαζί στην Κύπρο. Κάποιοι φίλοι επέμεναν ότι αν ποτέ αποκτούσε κουτάβια, θα τα ήθελαν. Όταν μετά από καιρό αποφάσισα να τη ζευγαρώσω για να τους δώσω την ευκαιρία να νιώσουν στιγμές χαράς και αγάπης, μου τη δηλητηρίασαν μία εβδομάδα μετά που έδωσα τα κουτάβια της. Πήρα πίσω ένα, τη Ντίβα 2 με την οποία ζήσαμε μαζί 12 υπέροχα χρόνια. Και η Alegria όμως, υιοθετημένη είναι. Εκ πεποιθήσεως, ήμουν εναντίον του εμπορίου σκύλων. Δεν έχει διαφορά η αγάπη ενός ημιαίμου από εκείνη ενός καθαρόαιμου. Δεν είναι τσάντα ή κάποιο αντικείμενο επίδειξης. Είναι για μένα απαράδεκτο να εισάγουμε χιλιάδες σκυλιά ράτσας, για να καλυφθούν οι ανάγκες «φιλόζωων» κάθε χρόνο και την ίδια στιγμή να εξάγουμε χιλιάδες -κατά βάση ημίαιμα- σε φιλόζωους του εξωτερικού. Όταν λοιπόν υπάρχουν χιλιάδες σκυλιά παρατημένα κάθε χρόνο, είτε από ανεξέλεγκτες εγκυμοσύνες, είτε επειδή κάποιοι θεώρησαν ότι είναι παιχνίδι -ενώ στην πραγματικότητα είναι τεράστια ευθύνη στην οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν-, πιστεύω ότι όποιος συνειδητά θέλει σκύλο πρέπει να υιοθετεί. Η αγάπη δεν αγοράζεται. Μεγαλύτερη απόδειξη αυτού, για μένα, είναι η Alegria.

wer

 

Loader