Απλώς αισθάνομαι ξεχωριστός, μας λέει ο Πάνος

Απλώς αισθάνομαι ξεχωριστός, μας λέει ο Πάνος

«Αισθάνομαι το σώμα μου να είναι σαν ένας πίνακας ζωγραφικής»

Όταν ο Πάνος Πούλος ήταν περίπου 19 ετών, ξύπνησε μια μέρα και είδε να εμφανίζονται στο σώμα του τα πρώτα σημάδια μιας -όχι και τόσο σπάνιας- δερματικής διαταραχής, που ονομάζεται λεύκη.

«Είχα μόλις περάσει ένα έντονο αγχωτικό επεισόδιο», μας είπε πριν από λίγο on camera, επισημαίνοντας πως, αν και δεν είναι απαραίτητο είναι ωστόσο συχνό φαινόμενο η λεύκη να συνδέεται με κρίσεις στεναχώριας και στρες.

Η λεύκη σύμφωνα με τον ορισμό της, περιγράφεται ως μια διαταραχή -και όχι ασθένεια- του χρώματος του δέρματος, η οποία οφείλεται σε καταστροφή των κυττάρων που παράγουν μελανίνη με αποτέλεσμα την εμφάνιση λευκών ακανόνιστων κηλίδων, σε διάφορα σημεία του σώματος.

Όπως λοιπόν ήταν φυσικό, ο πρώτος καιρός της διάγνωσης ήταν για τον Πάνο λίγο περίεργος ενώ κάμποσα είναι και τα περιστατικά κοινωνικού ρατσισμού που κατά καιρούς έχει βιώσει. Σε συνοικιακό φούρνο στη Λευκωσία, για παράδειγμα, όπου εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια, παρανοημένοι με το θέμα πελάτες του συμπεριφέρονται συχνά καχύποπτα, ακόμη και εχθρικά!

Ο ίδιος, βεβαίως, στα 31 του πια χρόνια, έχει συμφιλιωθεί πλήρως με τη διαφορετική του εμφάνιση. Απλώς αισθάνομαι ξεχωριστός, μας λέει στο βίντεο. «Αισθάνομαι το σώμα μου να είναι σαν ένας πίνακας ζωγραφικής».

Πέρα από το ότι στο μεταξύ δεν μιλάμε για ασθένεια, είναι σημαντικό να τονιστεί -λόγω συχνής άγνοιας και παράνοιας- πως η λεύκη δεν είναι ούτε και μεταδοτική: Αυτός ήταν άλλωστε κι ο βασικότερος λόγος που ζητήσαμε από τον Πάνο να έρθει στο στούντιο: Η απενοχοποίηση της.


CAM AS YOU ARE: Με την κάμερα του smartphone και μ' ένα stabilizer, σε ζωντανή σύνδεση και χωρίς μοντάζ


 

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Η Αγάθη και ο Θέο ήρθαν και μας μίλησαν για αγάπη 11

 

Loader