Από την Καλιφόρνια για την Avant

Από την Καλιφόρνια για την Avant

Η απεσταλμένη της Avant στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, Georgette Kakridas Regan, μάς μεταφέρει την εμπειρία της καραντίνας σε μία χώρα που είχε την «τυχη» να διοικείται από τον Donald Trump τον Μέγιστο

Η Georgette μας έχει Έλληνες γονείς από την Κρήτη και Μάνη, οι οποίοι μετακόμισαν στα νιάτα τους, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρχικά στη Νέα Υόρκη και ακολούθως στην Καλιφόρνια. 

Το κορίτσι μας το καλό, το λατρεμένο, αγαπά την Ελλάδα, μιλά χαριτωμένα τη γλώσσα και πέρασε ένα φεγγάρι από την Κύπρο πριν επιστρέψει μόνιμα στην Αμερική, πάντοτε στην Καλιφόρνια. 

Η πανδημία μάς ξαναέφερε κοντά μέσω zoom, για να συγκρίνουμε τις καραντίνες μας, τους ηγέτες μας, την αγάπη μας για την κατ´οίκον κατανάλωση οίνου και φυσικά να επιβεβαιώσουμε την επιθυμία μας όπως σύντομα μετακομίσουμε σε διπλανά fabulous σπίτια, κι ας είναι στη Νέα Ζηλανδία βρε αδερφέ. 

φαφαφα

Georgette dear, είσαι σε καραντίνα; 

Φυσικά. Ο σύζυγός μου κι εγώ, βρισκόμαστε σε κατάσταση καραντίνας από τις 15 Μαρτίου, όταν μας ζητήθηκε να αρχίσουμε να δουλεύουμε από το σπίτι. 

Πώς εξελίχθηκε η καραντίνα στο San Diego; 

Λίγες ημέρες μετά την 15η Μαρτίου, όλα τα εστιατόρια και bars έκλεισαν για το κοινό. Πριν καλά καλά το καταλάβουμε όλες οι non-essential επιχειρήσεις σταμάτησαν τις εργασίες τους. Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά αλλά τόσο δικαιολογημένα αναφορικά με τον λόγο της εφαρμογής των νέων μέτρων. 

αφαφα

Πώς βίωσες την καραντίνα; 

Οι πρώτες 15 ημέρες στην καραντίνα χαρακτηρίζονταν από άγχος. Το άγχος της άγνοιας, του άγνωστου και αβέβαιου. Υπήρξα ανέκαθεν πολύ κοινωνικός άνθρωπος, για αυτό και μου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να μην μου επιτρέπεται να συναντιέμαι με τους φίλους μου, τους συναδέλφους ή την οικογένεια. Παρόλα αυτά υπήρξε εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρακολουθείς την εξέλιξη των διαπροσωπικών σχέσεων ένεκα των μέτρων για κοινωνική απόσταση. 

Τις ημέρες της καραντίνας υπήρξε κάποιου είδους κοινωνικοποίηση; 

Αρχίσαμε να επικοινωνούμε με την οικογένεια και τους φίλους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε Πολιτείες, χρησιμοποιώντας το zoom. Φίλοι με τους οποίους είχαμε καιρό να ιδωθούμε έγιναν το καθιερωμένο zoom call της Παρασκευής. Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι τεχνολογικά μέσα τα οποία είχαμε στη διάθεσή μας για τόσο καιρό, μας δίνουν τόσες δυνατότητες στα χέρια μας που μέσα στην πανδημία μάθαμε να χρησιμοποιούμε συστηματικά. 

φξκλσφξκλα΄ξφακλ

Ποια είναι η δική σου καθημερινότητα; 

Βρισκόμαστε αισίως στην όγδοη εβδομάδα της καραντίνας και πλέον έμαθα να φτιάχνω το πρόγραμμά μου. Αποφάσισα πως πλέον θα πρέπει να γυμνάζομαι με συνέπεια και να ντύνομαι κάθε πρωί με τη λογική πως θα συναντηθώ με κόσμο. 

Τι σου έχει λείψει; 

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η ζωή έγινε επίπεδη, επαναλαμβανόμενη και “άνοστη”. Μας έχει λείψει να βγούμε έξω και να απολαύσουμε ένα δείπνο, να συναντηθούμε με φίλους  για after work happy hour drinks, να γιορτάσουμε γενέθλια, να ακούσουμε ζωντανά μουσική ή να κουρευτούμε. 

Πώς το αντιμετωπίζετε; 

Οι Παρασκευές έχουν εξελιχθεί στην “κοινωνική μας ημέρα”. Η εταιρεία μας, διοργανώνει ένα virtual happy hour για όλου ςτους εργαζόμενους από τις 15:30. Ακολούθως συναντιόμαστε με τους γείτονές μας στις αυλές μας κρατώντας απόσταση 6 ποδών ο κάθε ένας για να πούμε τα νέα μας και να πιούμε τα ποτά μας.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζεις τους γείτονές σου με ένα τρόπο πιο προσωπικό και να κάνεις συζητήσεις εξομολογητικές σε μια περίοδο που η πανδημία μας κάνει πιο ανοιχτούς και με απερίγραπτη ανάγκη για συντροφικότητα.

Το ίδιο ισχύει και για τη δουλειά; 

Ο τρόπος εργασίας μου άλλαξε αρκετά. Αντί να εργαζόμαστε από το γραφείο, κάνω teleconference meetings με συναδέλφους και πελάτες σε όλες τις ΗΠΑ. 

φα΄κφκλα΄φα΄λ

Πόσο καθησυχαστικό είναι να ζεις μια πανδημία υπό την Προεδρία του Donald Trump; 

Μένοντας στο San Diego, CA, η εμπειρία μου στην καραντίνα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχουν φίλοι σε άλλες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπήρξαμε αρκετά τυχεροί που έγινε το lockdown αρκετά νωρίς στην Καλιφόρνια και ο Κυβερνήτης της Πολιτείας μας ανέλαβε πρωτοβουλία και έδειξε ηγετικές ικανότητες κατά τη διάρκεια της κρίσης. Πρωτίστως παρακολουθώ τις ενέργειες και τις δράσεις του Κυβερνήτη της Πολιτείας μου και τους εκλελεγμένους αξιωματούχους για να ενημερώνομαι για την εξέλιξη του ιού. Τις προηγούμενες ημέρες, οι τοπικές αρχές ήραν κάποιες απαγορεύσεις για επισκέψεις στην παραλία και τους ανοιχτούς χώρους. Τα γήπεδα του golf άνοιξαν αλλά με τους νέους νόμους τις επόμενες εβδομάδες θα επαναλειτουργήσουν κι άλλες επιχειρήσεις. 

Πώς νομίζεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση; 

Φαίνεται πως με τη χαλάρωση των περιορισμών έρχεται μια νέα πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει περισσότερη εργασία από το σπίτι, μάσκες σε δημόσιους χώρους, κοινωνική αποσταση όπου και όταν υπάρχει η δυνατότητα και μια νοοτροπία του να εξετάζουμε την κάθε μέρα ξεχωριστά. 

Τι σου έχει λείψει πολύ; 

Θέλουμε να κάνουμε ένα ταξίδι κάπου σύντομα. Οπουδήποτε. Όποτε μπορέσουμε. Μάλλον όποτε μας επιτραπεί. Είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και δύσκολο να δεκτούμε πως πλέον δεν μπορούμε να το απολαύσουμε. 

ξηκξκηξκηξηξκη

ξκφαλξφκλαξφκλαξφκλα

ξκλξκλξκλ

Loader