Αργεντούλα Ιωάννου: «Το ΕΕΕ χαρακτηρίζεται ως υπηρεσία φάντασμα»

Αργεντούλα Ιωάννου: «Το ΕΕΕ χαρακτηρίζεται ως υπηρεσία φάντασμα»

Μια αποκαλυπτική συζήτηση με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Δικηγόρο στο επάγγελμα, Αργεντούλα Ιωάννου, η οποία απαντάει σε κάθε ερώτημα ευθέως. 

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Woman to Woman», η κα Αργεντούλα Ιωάννου, αναφέρεται σε ανύπαρκτες κρατικές δομές για στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών με αποτέλεσμα ακόμη και γυναίκες που βρίσκονται σε κακοποιητικούς γάμους να παραμένουν εκεί, αφού δεν έχουν δίχτυ προστασίας εγκαταλείποντας τον σύντροφό τους. Ακόμη όμως και γυναίκες που κάνουν το βήμα να εγκαταλείψουν το σπίτι τους ώστε να γλυτώσουν, αρκετές φορές αναγκάζονται να επιστρέψουν, μη έχοντας άλλη επιλογή.

Η κα Αργεντούλα συμφωνεί πως είναι καιρός να καταρριφθούν κάποια στερεότυπα, ανάμεσα στα οποία, ίσως, και ο όρος «μονογονεϊκή οικογένεια», όταν ο ρόλος του πατέρα ως γονέα δεν είναι υποβαθμισμένος. 

4545465778

Δεν διστάζει όμως να κάνει λόγο για κλήσεις που έχουν ως απάντηση το «Please do not disturb» και σε «υποβαθμισμένο» ρόλο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Μιλάει για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που όπως η ίδια λέει ότι χαρακτηρίζεται ως «φάντασμα» από κοινωνικές λειτουργούς. 

Ανάμεσα σε άλλα, η κα Ιωάννου, ξεκαθαρίζει δημόσια, το λόγο που έθεσε υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές αλλά και γιατί δέχθηκε ποινή παρατήρησης από την Πειθαρχική Επιτροπή του ΑΚΕΛ. 

Ακολουθεί ολόκληρο το επεισόδιο που προβλήθηκε από την Digital tv.

Στείλτε μας και τις δικές ιδέες, προτάσεις για φιλοξενούμενους ή ακόμη και τη δική σας ιστορία, στο: [email protected]

Loader