Αυτά τα 15 λεπτά με τον Νικόλα Διέτη είναι το φάρμακο που χρειαζόμαστε

Αυτά τα 15 λεπτά με τον Νικόλα Διέτη είναι το φάρμακο που χρειαζόμαστε

Ο πιο περιζήτητος Κύπριος γιατρός αυτή την εποχή... εμβόλιμος στο Lunch Break Challenge

Μισός Κυπραίος μισός Θεσσαλονικιός ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Νικόλας Διέτης δικαιώνει πλήρως το καλαμαρίστικο μισό του: πληθωρικός, ευθύς, υπερβολικά χαλαρός και με τη χαρακτηριστική βορειοελλαδίτικη προφορά (που φαίνεται πως κυριάρχησε έναντι της κυπριακής) δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια ώστε να μην τον συμπαθήσεις με το καλημέρα.

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και περιζήτητα πρόσωπα που ανέδειξε η πανδημία, ο Διέτης ήταν μέχρι πρότινος ένας από τους πολλούς επιστήμονες που εργάζονταν ήσυχα και διακριτικά στο κλειστό οικοσύστημά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πριν ο κορωνοϊός τους ξεριζώσει βίαια από κει και τους βάλει κάθε βράδυ στα σπίτια μας για να μας διαφωτίσουν μέσα από κακοφωτισμένα παράθυρα του Skype και όσο πιο απλά ελληνικά γίνεται τι διάολο συμβαίνει γύρω μας.

Στην αυγή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ο Νικόλας Διέτης είδε ως φαρμακολόγος τη δημοτικότητα του να εκτοξεύεται ενώ ο λογαριασμός του στο Twitter μετατράπηκε σε φάρο ενημέρωσης, ψυχραιμίας και τεκμηρίωσης γύρω από το περίπλοκο αυτό θέμα, μέσα στην τρικυμία των fake news και των ψεκασμένων θεωριών συνωμοσίας. Γι’ αυτό και αποτελεί κόκκινο πανί για τους απανταχού ψέκες τους οποίους γλεντάει κανονικότατα με καυστικά tweets που γίνονται αμέσως viral (και τα οποία συνήθως συνοδεύονται από gifs των δύο αγαπημένων του “συναδέλφων” Dr. House και Sheldon Cooper). Όπως αυτό:

Είχαμε τον δρα Διέτη στο ραντάρ μας εδώ και καιρό, όμως τώρα που βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έναρξη των εμβολιασμών μια κουβέντα μαζί του, μεταξύ σοβαρού και αστείου, επιβάλλεται σαν εχμ φάρμακο.

Πώς αντιμετωπίζει το γεγονός ότι είναι πιο περιζήτητος κι από κυπριακό διαβατήριο; Τι απαντά στα “μπεεεε” των αρνητών; Τι λέει με το χέρι στην καρδιά σ’ αυτούς που έχουν εύλογες ανησυχίες για τα εμβόλια; Είναι με τον Κωνσταντίνο Τσιούτη οι Simon & Garfunkel της ιατρικής κοινότητας; Και ποιο είναι χειρότερο για εκείνον, να ανακαλύπτει πως η γυναίκα του τον απατά ή ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν κρυφή αρνήτρια και αντιεμβολιαστής;

Νικόλας Διέτης, όχι από Δευτέρα, αλλά εδώ και τώρα στο Lunch Break Challenge:

Loader