«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου όταν έμαθα για τον καρκίνο»

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου όταν έμαθα για τον καρκίνο»

Η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, κα Στέλλα Μάστορα, μιλάει στο  Woman to Woman για την προσωπική της περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού σε νεαρή ηλικία, την ταλαιπωρία μέχρι την ορθή διάγνωση, την αντιμετώπιση από τα παιδιά της όταν τους το ανακοίνωσε. 

Αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα και στην μετέπειτα εμπλοκή της στην Europa Donna, τα προγράμματα και στήριξη που προσφέρονται εκεί, ενώ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διενέργειας της μαστογραφίας αφού η πρόληψη, σώζει ζωές.

Εξηγεί πως υπάρχουν γυναίκες που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους ή και την καριέρα τους μετά τον καρκίνο, καθώς υπάρχουν και άνδρες οι οποίοι εγκαταλείπουν τις συντρόφους τους επειδή δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση. 

Πότε είναι καλό να διενεργείται γονιδιακός έλεγχος για ανεύρεση τυχόν μεταλλάξεων, η προληπτική μαστεκτομή στην οποία αποφασίζουν κάποιες γυναίκες όπως και η Angelina Jolie, να προβούν. 

Ο καρκίνος του μαστού σε άντρες και πόσο συχνός είναι αυτός, τα ταμπού που ακόμη υπάρχουν γύρω από την ασθένεια, η χημειοθεραπεία και η τεκνοποίηση μετά από μια τέτοια περιπέτεια υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρο το επεισόδιο «Woman to Woman» που προβλήθηκε από την Digital tv

Η έρευνα, επιμέλεια και παρουσίαση γίνεται από τη δημοσιογράφο Νίκολα Καρατζιά.

Σκηνοθεσία επεισοδίου: Στέφανος Κουλλαπής

Κινηματογραφίστρια: Έλενα Έλληνα

Μοντάζ: Χριστιάνα Κελλάρη

Στείλτε μας και τις δικές ιδέες, προτάσεις για φιλοξενούμενους ή ακόμη και τη δική σας ιστορία, στο: [email protected]

Loader