«Είμαστε χιλιάδες, είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα!»

«Είμαστε χιλιάδες, είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα!»

«Ο καλλιτέχνης δεν είναι άνθρωπος! Πρέπει να πεθάνει για να τον τιμήσετε!»

Όλοι οι καλλιτέχνες σε Ελλάδα και Κύπρο μπορούν δίχως αμφιβολία να ταυτιστούν με αυτό το εκπληκτικό βίντεο

Η Έλια Βεργανελάκη κοινοποίησε σήμερα αυτό το βίντεο - γροθιά απέναντι στο υπό κατάρρευση σύστημα, εκπροσωπώντας δίχως αμφιβολία όλες και όλους τους χιλιάδες καλλιτέχνες που σε Ελλάδα και Κύπρο δοκιμάζονται άγρια από την πανδημία.

Άνθρωποι που, όπως οι επαγγελματίες σε χώρους εστίασης, έχασαν για άγνωστο χρονικό διάστημα το μεροκάματό τους. Μέχρι νεωτέρας. Πώς θα ζήσουν όμως; Αυτοί είναι άνθρωποι που θα έπρεπε να βρίσκονται ψηλά ψηλά στη λίστα για την καταβολή εκτάκτου βοηθήματος! Όχι να τους θυμόμαστε μόνο εάν, όποτε και εφόσον μας συμφέρει.

Κι όμως, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα ακόμη δεν ανακοινώθηκε τίποτα επί της ουσίας. Μόνο αμφιλεγόμενες και υποκριτικές γενικούρες και αοριστολογίες ως μέτρα στήριξης για τον πολιτισμό.

Η μόνη ουσιαστική στήριξη ωστόσο θα ήταν η καταβολή επιδόματος.

Γράφει η Έλια:

Μετά από έναν μήνα σε καραντίνα, κλεισμένη μες στο σπίτι στην Αθήνα, ξύπνησα και έγραψα αυτό το κείμενο και αποφάσισα να φτιάξω το βίντεο για να έχει ει δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση. Εύχομαι να είστε όλοι καλά, διασκεδαστές και μη, εύχομαι επίσης να αλλάξει κάτι και να μην χρειάζεται να ζητάμε εμείς οι καλλιτέχνες αυτής της χώρας τα αυτονόητα. Καλή δύναμη σε όλους! Έλια Βεργανελάκη ηθοποιός, συνθέτις, casting director.

 

Loader