«Εννοείται ότι το ζω το παραμύθι!»

«Εννοείται ότι το ζω το παραμύθι!»

H Σαββίνα Γεωργίου μάς μιλά για την παιδική παράσταση του ΘΟΚ στην οποία συμμετέχει

dhhdhd

Συνεχίζεται μέχρι τις 15 Μαρτίου η παιδική παράσταση του ΘΟΚ Το Κορίτσι που Επιμένει και η ηθοποιός που συμμετέχει σ' αυτή, Σαββίνα Γεωργίου, μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και βιώματα από την εμπειρία της.

Γεια σου Σαββίνα, πώς είναι τελικά μια παιδική παράσταση από τη ματιά μιας ηθοποιού που συμμετέχει σε αυτή;

Πώς είναι όταν σου διαβάζουν ένα παραμύθι και κάνεις εικόνες στη φαντασία σου; Ε αυτό το παραμύθι ζωντανεύει και είσαι πια μέρος του! Κάπως έτσι νιώθω. Το αγαπώ το παιδικό θέατρο. Απαιτεί πολλή δουλειά, χρόνο και αλήθεια αλλά αν αυτό που κάνεις περάσει στα παιδιά, σε ανταμείβει με τον καλύτερο τρόπο. 

O ρόλος σου με τι καταπιάνεται; Το ζεις κιόλας λίγο το παραμύθι ή είναι απλώς μια επαγγελματική υποχρέωση; Στη συγκεκριμένη παραγωγή υποδύομαι το κορίτσι που επιμένει. Ένα κορίτσι  που δεν τα βάζει εύκολα κάτω και φτάνει για τον αγαπημένο της μέχρι … τον κάτω κόσμο! Εννοείται ότι το ζω το παραμύθι. Θέλω να το ζω και κλέβω κι εγω λίγο από τη μαγεία του παραμυθιού αυτού σε κάθε παράσταση!

czvzvz

Ισχύει πως είναι το πιο δύσκολο κοινό τα παιδάκια; Δεν ξέρω αν είναι το πιο δύσκολο, σίγουρα όμως είναι απαιτητικό. Τα παιδιά δεν θα μετρήσουν τις αντιδράσεις τους απέναντι σε μια παράσταση. Είναι αυθόρμητα και θα φανεί επί τόπου αν αυτό που βλέπουν τα αφορά ή όχι.

Τι πιστεύεις πως μπορεί να προσφέρει σε ένα μικρό παιδί η παράσταση;

Η παράσταση αυτή είναι γεμάτη χρώμα, ζωντανές εικόνες, μουσική και φτιάχτηκε με πολλή αγάπη! Η ιστορία που διηγούμαστε είναι πολύ τρυφερή και νομίζω μπορούμε να ταξιδέψουμε τα παιδιά και να τους πούμε πόσο σημαντικό είναι να πιστεύει κανείς στον εαυτό του και να παλεύει γι’ αυτά που θέλει!

Σ’ έναν ενήλικα τι προσφέρει;

Μπορεί να θυμίσει και στους ενήλικες που ενδεχομένως να έχουν ξεχάσει, πόσο σημαντικό είναι να επιμένουμε και να μην τα παρατάμε. Πέρα απ’ αυτό στην παράσταση υπάρχει ενα ιδιαίτερο χιούμορ που νομίζω απευθύνεται και στους μεγάλους. Ήδη από τις πρώτες παραστάσεις βλέπουμε γονείς να το απολαμβάνουν εξίσου με τα παιδιά τους και να μας λένε ότι κατάφεραν να χαρούν, να συγκινηθούν και να ταξιδέψουν μαζί μας!

Mάθε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Loader