Η Άννα Θεολόγου βίωσε σεξισμό και bullying μέσα στην ίδια τη Βουλή

Η Άννα Θεολόγου βίωσε σεξισμό και bullying μέσα στην ίδια τη Βουλή

Η ανεξάρτητη βουλευτής σε ένα αποκαλυπτικό Lunch Break Challenge όπου -σωστά μαντέψατε- μιλάμε ΚΑΙ για τη συμμαχία της με τους κυνηγούς

Η ανεξαρτησία της Άννας Θεολόγου δεν είναι μόνο μια αναγκαστική πολιτική εξέλιξη μετά την αποχώρησή της από τη Συμμαχία Πολιτών με την οποία είχε εκλεγεί το 2016. Είναι γενικότερα στάση ζωής για την 35χρονη βουλευτή που έδειξε με το “καλημέρα” στην πολιτική σκηνή ότι δεν θυσιάζει τα ιδεώδη της για οποιοδήποτε κόμμα ή καρέκλα, όταν αποχώρησε από την Αλληλεγγύη με το που μπήκε στο κόμμα της Ελένης Θεοχάρους το ΕΥΡΩΚΟ. Αργότερα έκανε το ίδιο και με τη Συμμαχία όταν διαφώνησε με την ψήφο κατά συνείδηση στον β' γύρο (πίστευε ότι έτσι πριμοδοτούσαν τον Αναστασιάδη ενώ έπρεπε για λόγους αρχής να στηρίξουν Μαλά). Τώρα, ηγείται μιας κίνησης ανεξάρτητων υποψηφίων που διεκδικούν εκλογή (και η ίδια επανεκλογή) στις επικείμενες βουλευτικές, άνθρωποι που όπως τους χαρακτηρίζει η ίδια προσφέρουν στον τόπο μέσα από τις δουλειές και τις ενέργειές τους.

Η Άννα Θεολόγου ξεχώρισε από την πρώτη της κιόλας εμφάνισή της στα τηλεοπτικά πάνελ κυρίως χάρη στις οικονομικές γνώσεις της και την take-no-prisoners αντιμετώπιση όσων κάνουν το λάθος να την υποτιμήσουν. Ως ζωντανή διάψευση του Πρόδρομου Προδρόμου καθώς απέδειξε ότι μπορεί να κάνει ΚΑΙ πολιτική ΚΑΙ καλλιστεία (συμμετείχε στον διαγωνισμό του 2005 όπου απέσπασε τον τίτλο της Miss Carlsberg), δίνει καθημερινά τη διπλή μάχη που δίνει κάθε γυναίκα βουλευτής και δεν θα δώσει ποτέ κανένας άντρας στη ζωή του: Πρώτα να αποδείξει ότι αξίζει να είναι βουλευτής και μετά αν είναι καλή ή όχι σ’ αυτό. 

Γι’ αυτό και η Άννα είναι από τις πρώτες που μίλησαν για σεξισμό και bullying σε βάρος των γυναικών βουλευτών από τους άντρες συναδέλφους τους, πέρα βέβαια από το διαβόητο περιστατικό με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου και τον επίδοξο φωτογράφο γυναικείων εσωρούχων βουλευτή Λεμεσού του ΔΗΣΥ Ανδρέα Κυπριανού. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα με το σεξιστικό σχόλιο του τέως προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη σε βάρος της ενώπιον του Σώματος, που περιλαμβάνεται στο βίντεο του Lunch Break Challenge που θα βρείτε παρακάτω. Μια συμπεριφορά φυσικά που δεν εκπλήσσει από τον άνθρωπο που έκλεινε όλο νόημα το μάτι στη γυναίκα-δημοσιογράφο του Al Jazeera στο απόσπασμα του επίμαχου βίντεο που στοιχειώνει τη μνήμη μας.

Loader