Η Άρτεμις γράφει πως ούλα εννα παν καλά

Η Άρτεμις γράφει πως ούλα εννα παν καλά

Θέλει να μπορεί να μιλά για την κατάθλιψη και την ημικρανία εξίσου άνετα

Η Άρτεμις Ευαγόρου ήρθε στο CAM AS YOU ARE στούντιο με αφορμή το νέο της βιβλίο, που κυκλοφορεί σύντομα. 

Με τίτλο «Πνάσε, Ούλλα εννα παν καλά» το νέο αυτό βιβλιαράκι τσέπης που δεν χωρεί στην τσέπη «είναι ένας χιουμοριστικός τζαι τσας ξημαρισμένος οδηγός ψυχικής επιβίωσης για όσους χάνει λίο η παττίχα τους».

Η ελκυστική και πολύ προσεγμένη έκδοση συμπεριλαμβάνει ανάλαφρα και χιουμοριστικά κείμενα της Άρτεμις γραμμένα στη σύγχρονη κυπριακή αργκό, με συμβουλευτικό χαρακτήρα και με φανταστικές ζωγραφιές, επίσης δικές της.

«Αυτό το βιβλίο γράφτηκε όταν συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι η μόνη πελλή στην Κύπρο, ότι τελικά έσιει τζι’ άλλους σαν εμένα. Όπως εγώ μεγαλώνοντας δυσκολεύτηκα να βρω τις μεθόδους που θα με βοηθούσαν, παρομοίως θα ήθελα να βοηθήσω με τη σειρά μου ανθρώπους που αισθάνονται κάτι αντίστοιχο».

πνασε

Ο Χριστός και η Παναγία, όχι. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου life coach

Τα τελευταία λίγα χρόνια, πιστεύει η Άρτεμις, παρατηρείται μια σταδιακή απενοχοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας. Έχουμε όμως δρόμο μπροστά μας. Επιθυμία της, είναι τουλάχιστον η νέα γενιά να μεγαλώσει σε συνθήκες όπου αυτά τα θέματα θα πάψουν να θεωρούνται ταμπού. «Θέλω να είναι το ίδιο άνετο να μιλήσει κανείς για την κατάθλιψη όπως για την ημικρανία».

Το βιβλιαράκι αυτό είναι μια πρόσκληση για αυτοβελτίωση, όχι όμως με την έννοια του coaching. «Ο Χριστός και η Παναγία, όχι. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου life coach. Oύτε γκουρού ψυχικής υγείας». 

Η χρήση της κυπριακής διαλέκτου έγινε για να σπάσει το φράγμα της γλώσσας. «Θέλω να νιώσεις οικειότητα ότι (σ.σ διαβάζοντάς το) έσιεις έναν φίλο δίπλα σου». 

Η παρουσίαση του βιβλίου που έχει αφιερωθεί «στους αρκόπελλους τζαι στους σαντανωμένους» θα γίνει στις 4 του Οκτώβρη, στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας / Για περισσότερα εδώ 

CAM AS YOU ARE: Με την κάμερα του smartphone και μ' ένα stabilizer, χωρίς ιδιαίτερη σκηνοθεσία και χωρίς μοντάζ

Loader