Η Πωλίνα μετά από 4 φυλακίσεις και 11 απεξαρτήσεις έγινε καθοδηγήτρια

Η Πωλίνα μετά από 4 φυλακίσεις και 11 απεξαρτήσεις έγινε καθοδηγήτρια

Στην Αγ. Σκέπη

Η Πωλίνα Χριστοφόρου, σήμερα είναι καθοδηγήτρια στην Αγ. Σκέπη και βοηθάει εξαρτημένα άτομα να απαλλαχθούν από τον εθισμό τους. Ωστόσο, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, υπήρξε και η ίδια δέσμια των ναρκωτικών. 

Ξεκίνησε την χρήση μόλις στα 12 της έτη και μέχρι τα 15 της, είχε ήδη περάσει στην ηρωίνη. Κατέληξε τέσσερις φορές στην φυλακή, όπου και κάποια στιγμή το σύστημα ήταν πολύ κακοποιητικό όπως λέει και εξηγεί ότι χτυπούσαν, έβαζαν σε απομόνωση και έκαναν «φυτά» κρατούμενες, χορηγώντας τους μεγάλες δόσεις φαρμάκων. 

Αναφέρεται όμως και στην αλλαγή που είδε να επέρχεται στις φυλακές μας, μετά την ανάληψη των διευθυντικών καθηκόντων από την κα Άννα Αριστοτέλους.

Η Πωλίνα που μπορεί να πέρασε τουλάχιστον 11 φορές από προγράμματα απεξάρτησης, αλλά σήμερα είναι πλέον «καθαρή» και μητέρα δύο κοριτσιών, θυμάται και αφηγείται όλα όσα βίωσε όλα αυτά τα χρόνια. Μια συνέντευξη, που το λιγότερο, θα προβληματίσει.

Μια γυναίκα που είχε το θάρρος να μοιραστεί τη δική της, πολύ προσωπική ιστορία, με σκοπό να στείλει σημαντικά μηνύματα που ίσως βοηθήσουν νέους ανθρώπους να μείνουν μακριά από ναρκωτικά ή να απεξαρτηθούν έστω.

Τα υπόλοιπα, θα τα μάθεις στη συνέντευξη που προβλήθηκε στο πλαίσιο του «Woman to Woman», από την Digital tv. 

Η έρευνα, επιμέλεια και παρουσίαση γίνεται από τη δημοσιογράφο Νίκολα Καρατζιά.

Σκηνοθεσία επεισοδίου: Στέφανος Κουλλαπής

Κινηματογραφιστής: Παντελής Αναστασίου

Μοντάζ: Χριστιάνα Κελλάρη

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.

Loader