Η Ραφαέλα Μιλτιάδους μας φέρνει προ των ευθυνών μας

Η Ραφαέλα Μιλτιάδους μας φέρνει προ των ευθυνών μας

Ως πολίτες, ως κοινωνία, ως κράτος

Η ζωή της Ραφαέλας Μιλτιάδους, 28 ετών σήμερα, άλλαξε κατά πολύ μετά τις 16 Αυγούστου του 2019. Εκείνη την ημέρα και ενώ πήγαινε διακοπές με δύο φίλους, το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα του οποίου η οδηγός έχασε τον έλεγχο και στη συνέχεια τη ζωή της. 

Η Ραφαέλα από την άλλη, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Εντατική Μονάδα Νοσοκομείου και έπειτα μεταφέρθηκε στο Ισραήλ. Μετά από πολλέ ημέρες και αφότου επανήλθε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν,  η ίδια ξύπνησε σε θάλαμο νοσοκομείου στο Ισραήλ αντί σε ξενοδοχείο της Κύπρου. 

Την πρώτη φορά που την ανακοίνωσαν πως πλέον θα πρέπει να κινείται και μετακινείται με τροχοκάθισμα, δεν την θυμάται όπως λέει αλλά, θυμάται πολύ καλά, τις μάχες που έπρεπε να δώσει από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα, για να μπορέσει να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά, στη νέα της πραγματικότητα και καθημερινότητα. 

Έκανε νηπιακά βήματα στα πάντα όπως λέει στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας εκπομπής "Woman to Woman" που προβάλλεται από το διαδικτυακό κανάλι Digital

H Ραφαέλα, μιλάει χωρίς ενδοιασμούς για την κοινωνία και το κράτος που συχνά συμπεριφέρονται σε άτομα με αναπηρίες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, για την συνήθεια να αναρτούμε φωτογραφίες στο προφίλ μας με το σλόγκαν "Είμαι και εγώ ΑΜΕΑ", ενώ την ίδια ώρα, σταθμεύουμε σε χώρους αναπήρων, επάνω στο πεζοδρόμιο παρεμποδίζοντας τη διακίνηση των  αναπηρικών αμαξιδίων. 

Μια συνέντευξη που δεν αφήνει τίποτα στην φαντασία αφού η συνεντευξιαζόμενη, δεν μιλάει με υπονοούμενα αλλά ξεκάθαρα.

Παρακολούθησέ την εδώ

9890900-0-

Loader