Joshua Vides: Ο νέος και ανατρεπτικός visual artist που αποκτά παγκόσμια φήμη

Joshua Vides: Ο νέος και ανατρεπτικός visual artist που αποκτά παγκόσμια φήμη

Ο Αμερικανός illustrator με την αντιπροσωπευτική 'μαυρόασπρη' δουλειά, είχε ξεκίνησε δειλά- δειλά από τους δρόμους της νότιας Καλιφόρνια, πολύ λίγα χρόνια πριν

Με βάση του το Λος Άντζελες, ο visual καλλιτέχνης Joshua Vides έχει γίνει πια παγκοσμίως γνωστός, αφού μέσω ενός μοναδικού και εξεχόντως ιδιαιτέρου στυλ, έχει κατορθώσει να μετατρέψει αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ρούχα ένδυσης και υπόδησης και ακόμη και εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων σε εντυπωσιακά μονοχρωματικά και μαυρόασπρα χειρόγραφα έργα τέχνης.

Για περισσότερη από μια δεκαετία, o εκκεντρικός καλλιτέχνης με το αντιπροσωπευτικό μαυρόασπρο στοιχείο στη δουλειά του έχει ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους, λόγω του μεγάλου ταλέντου του στην εικονογράφηση με μοντέρνες αναφορές στη δουλειά του από γνωστά κόμικς, την pop art και γνωστά γκραφίτι.

Η καριέρα μου εκτοξεύτηκε το 2018, έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, ο οποίος βεβαίως από την ηλικία των 19 ετών είχε ασυναίσθητα δημιουργήσει ένα ολόδικό του streetwear brand.

Με σαφή λοιπόν προέλευση απ’ τη λεγόμενη μόδα του δρόμου, ο Vides έχει κατορθώσει σήμερα να δημιουργήσει ένα τρόπον τινά σύγχρονο brand name, όπου η streetwear κουλτούρα κυριαρχεί, είτε αυτή σχετίζεται με την κουλτούρα των sneakers, των gamers ή οτιδήποτε άλλο με το οποίο καταπιάνεται.

Μία πρόσφατη δουλειά του που συζητήθηκε αρκετά ήταν το installation που δημιούργησε για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Σικάγο, ένα πελώριο και ζωγραφισμένο στο χέρι έργο τέχνης που είναι η μεγαλύτερη τοιχογραφία που έχει επιμεληθεί μέχρι στιγμής.

«Προσπάθειά μου ήταν να καταγράψω την αλληλεπίδραση που δημιουργείται μεταξύ ενός καλλιτέχνη που εκθέτει σε ένα μουσείο και του ίδιου του μουσείου που τον φιλοξενεί. Θέλησα να υπερβώ τα συμβατικά όρια των εικαστικών τεχνών κάνοντας απόπειρα για ένα διαφορετικού τύπου διάλογο. Πώς θα μπορούσα να ενσωματώσω, για παράδειγμα, το παρελθόν μου στο sneaker culture, μέσα σε ένα τέτοιου τύπου, πιο σοβαρό περιβάλλον; Η όλη ιδέα ήταν να εγκαινιάσω ένα φρέσκο, νέο διάλογο, όπου το μυαλό αρχιζει να στριφογυρίζει προς τα εμπρός».

Ο Vides έχει επιπλέον συνεργαστεί με γίγαντες στη βιομηχανία των streetwear όπως η Converse (η εταιρεία - απόλυτος γίγαντας θα λέγαμε) και με άλλα πασίγνωστα και τεράστια brands όπως η Fendi, το Tik Tok και η Sony Pictures!

1603990282892594 joshua vides converse forever hallway collaboration 2

1603990279094079 joshua vides converse forever hallway collaboration

Θα ήθελα η οικογένεια μου να έχει τις ευκαιρίες που εγώ δεν είχα μικρός, δηλώνει ένας καλλιτέχνης που όταν ήταν έφηβος στις γειτονιές της νότιας Καλιφόρνια δεν μπορούσε ούτε για αστείο να φανταστεί το πού θα βρισκόταν η δουλειά και η φήμη του σήμερα.«Θέλω τα παιδιά μου να ξέρουν πως άρχισα και πώς συνέχισα και τι σημαίνει σκληρή δουλειά. Θέλω να τους μιλήσω για το μονοπάτι που βάδισα, καθότι πιστεύω πως αξίζει να μοιραστώ την εμπειρία μου». 

Περιηγήσου στον φανταστικό και ονειρικό κόσμο του Joshua Vides μέσα από τη σελίδα του.

Loader