Μαριάννα Παφίτη: «Είμαι δημιούργημα αυτού του κράτους»

Μαριάννα Παφίτη: «Είμαι δημιούργημα αυτού του κράτους»

Μια συζήτηση στο Woman to Woman, χωρίς μισόλογα

Ακτιβίστρια, εμπνεύστρια του Σχολείου της Κυριακής και ιδρύτρια της Οργάνωσης Πολιτισμού Αναπηρίας «Νεόφυτος».

Μια συζήτηση με την Ακτιβίστρια, εμπνεύστρια του Σχολείου της Κυριακής και ιδρύτρια της Οργάνωσης Πολιτισμού Αναπηρίας «Νεόφυτος», Μαριάννα Παφίτη, γύρω από την αναπηρία, την κατά πλάκα σκλήρυνση, την στάση του κράτους αλλά και γενικότερα της κοινωνίας μας απέναντι σε ανθρώπους που τυγχάνει να βρίσκονται σε τροχοκάθισμα. 

Οι λανθασμένες διαγνώσεις που η ίδια έτυχε, τα ακριβά φάρμακα που έπρεπε να παλέψει για να κερδίσει τη δωρεάν πρόσβαση σε αυτά, η αντιμετώπιση από την κοινωνία αλλά και τους άντρες. 

Η τάση να θεωρούμε πως οι άνθρωποι με αναπηρία δεν έχουν ερωτική διάθεση ή παύει η ύπαρξη της σεξουαλικότητάς τους, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τυχόν αναφορές στα συγκεκριμένα θέματα στην παρουσία τους σε σημείο που μετατρέπονται σε ζητήματα «ταμπού». Στην εκπομπή αυτή όμως και μέσα από τη συζήτηση, βγαίνουν αλήθειες ακόμη και σε τέτοια, πολύ προσωπικά θέματα.

Η Μαριάννα μιλάει γενικότερα για προκαταλήψεις, την προσβασιμότητα και αν αυτή υπάρχει στην χώρα μας, τις διαφορές μεταξύ άλλων χωρών και της Κύπρου. 

Αναφέρεται όμως και στο Κέντρο Φιλοξενίας της Κοφίνου που τις Κυριακές μετατρέπεται σε εστία μάθησης και εκπαίδευσης, μετά από δική της έμπνευση και πρωτοβουλία για ίδρυση του «Σχολείου της Κυριακής». Η άδολη αγάπη και αθωότητα αλλά και δίψα για μάθηση των παιδιών αυτών που στερούνται πολλά πράγματα…

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη στο «Woman to Woman», όπως προβλήθηκε από το Digital tv.

Στείλτε μας και τις δικές ιδέες, προτάσεις για φιλοξενούμενους ή ακόμη και τη δική σας ιστορία, στο: [email protected]

Loader