Ο Αλέξης Αργυρού δημιούργησε το κοκτέιλ «Lefteros»

Ο Αλέξης Αργυρού δημιούργησε το κοκτέιλ «Lefteros»

Και μ' αυτό πέτυχε να μπει στη λίστα των Final 8 του Bacardi Legacy Competition 2020/2021

Την Κυριακή που μας έρχεται, δοκιμάζουμε το δημιούργημα του Αργυρού στο Lost + Found Drinkery.

Την τελευταία επταετία, τον Αργυρού θα τον βρεις πίσω απ’ την μπάρα του αγαπημένου Lost + Found Drinkery να κάνει τα μαγικά του. Στους χώρους εστίασης εργάζεται και δημιουργεί από την ηλικία των 15 ετών ενώ φέτος έχει εκπληρώσει έναν από τους στόχους του με το κοκτέιλ Lefteros. 


 

Καταρχάς να πούμε συγχαρητήρια για την εισδοχή σου στους Final 8 του Bacardi Legacy Competition 2020/2021. Ένας επαγγελματικός σου στόχος εκπληρώνεται; 

Ναι, γιατί το Bacardi Legacy υπήρξε ένας στόχος προσωπικός απ’ τα πρώτα χρόνια όταν και ξεκίνησα να εργάζομαι στο Lost + Found. Ως θεατής είχα έρθει για πρώτη φορά σ’ επαφή με τον διαγωνισμό το 2015 κι έκτοτε αποτέλεσε στόχο μου, όχι μόνο να κερδίσω τον διαγωνισμό στο τοπικό επίπεδο της Κύπρου αλλά και να διεκδικήσω μία ψηλή θέση στο παγκόσμιο. Ο στόχος επετεύχθη τον Ιούνιο που μας πέρασε. 

Είχαμε κάποιες διαφοροποιήσεις φέτος όσον αφορά στην διεξαγωγή, λόγω της πανδημίας; 

Ναι, υπήρξε και μία καθυστέρηση στη διεξαγωγή και, επιπλέον, ο παγκόσμιος τελικός διαδραματίστηκε διαδικτυακά. 

Τι συναισθήματα σου προκάλεσε η εισδοχή σου στους Final 8; 

Ανάμεικτα θα έλεγα. Χαρά και υπερηφάνεια, λόγω του ότι οι προσπάθειές μου είχαν αποδώσει καρπούς αλλά, παράλληλα, και μια ελαφριά μελαγχολία αφού ένας μακροπρόθεσμος στόχος μου ολοκληρώθηκε.

11

Μαθαίνουμε ότι είχες δουλέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στην εν λόγω συνταγή. 

Η Bacardi, γι’ αυτό το διαγωνισμό, ζητά απ’ τους επαγγελματίες να δημιουργήσουν το επόμενο “future classic”, ένα κοκτέιλ δηλαδή που μπορεί να αναπαραχθεί εύκολα σε πολλά bars ανά τον κόσμο και που να είναι αρεστό σε ευρεία μάζα. Ακολουθώντας αυτή τη γραμμή έφτιαξα ένα μεσαίας δύναμης γλυκόξινο κοκτέιλ με ρούμι Bacardi, φρέσκο χυμό λεμόνι, φρέσκα φύλλα θυμαριού, νέκταρ αγαύης και bitters ελιάς.

Να ρωτήσουμε από που εμπνεύστηκες την ονομασία του εν λόγω  κοκτέιλ; 

Βεβαίως. Η έμπνευση του ονόματος, Lefteros, προέρχεται απ’ την επιγραφή που φιλοξενείται στον τάφο του αγαπημένου μου συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη. Η ελευθερία είναι μια παγκόσμια έννοια και μ’ αυτή ταυτίζεται πολύς κόσμος, κάτι που εξάλλου είναι ένα κι απ’ τα ζητούμενα ενός διαγωνισμού αυτού του βεληνεκούς.

123

Τι έπεται τώρα όσον αφορά στο ταξίδι του Lefteros; 

Μετά το τέλος του διαγωνισμού, εμείς διαλέγουμε ποτέ τελειώνει το “Legacy” μας, γι’ αυτό και διοργανώνουμε celebration event μετά το πέρας του διαγωνισμού. Ένα τέτοιο event θα λάβει χώρα στο Lost + Found Drinkery την ερχόμενη Κυριακή. 

Σε ποιες εκδοχές θα μπορούμε να απολαύσουμε το Lefteros εκείνη τη μέρα; 

Θα σερβίρεται σε τέσσερις συνολικά εκδοχές, το κλασσικό Lefteros, εμφιαλωμένο σε περίπτωση που θα θέλουν να το απολαύσουν οι καλεσμένοι μας ως ομάδα, σφηνάκια Lefteros και Lefteros highball - κλασικό Lefteros αλλά bubbly. 

345

Μάθε περισσότερα για το event Celebrating Lefteros ΕΔΩ 

Loader