Ο Δώρος Πολυκάρπου ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά

Ο Δώρος Πολυκάρπου ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά

Love him or hate him ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΙΣΑ δεν μασάει τα λόγια του. Και μαντέψτε ποιο δημόσιο πρόσωπο θεωρεί κύριο εκφραστή ρατσιστικού λόγου (hint: ΔΕΝ είναι ο Αρχιεπίσκοπος)

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό Δώρος Πολυκάρπου είναι, για να το θέσω κομψά, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Παθιασμένος αντιρατσιστής, σκληροπυρηνικός αντιφασίστας και ένθερμος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπερασπιστής των αδύναμων, φτωχών και περιθωριοποιημένων (κυρίως αλλοδαπών) της κοινωνίας, έφτασε πολλές φορές στα άκρα και ξεπέρασε τα όρια του (όποιου) επιτρεπτού για τα πιστεύω του. Κι αυτό δεν έρχεται ποτέ χωρίς τίμημα. 

Ο Δώρος Πολυκάρπου λοιδορήθηκε, χλευάστηκε, εξυβρίστηκε, κατηγορήθηκε, μαυροπινακίστηκε και απειλήθηκε όσο λίγα δημόσια πρόσωπα ενώ πρόσφατα η ΜΚΟ που διευθύνει, γνωστή ως ΚΙΣΑ, βρέθηκε στο στόχαστρο του Υπ. Εσωτερικών (με το οποίο έχει ανοιχτή κόντρα λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που έχει χαράξει ο Νίκος Νουρής) και κινδυνεύει με διαγραφή από το μητρώο λόγω ελλιπών στοιχείων - κάτι που ο κ. Πολυκάρπου αρνείται κατηγορηματικά.

Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές οι δηλώσεις του ήταν τόσο ακραίες και εμπρηστικές που ήταν too much ακόμα και για μένα - και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν επίσης ότι σπάνια έχω όρια. Όπως η διαβόητη δήλωση “ο πρώτος Αττίλας αποκατέστησε την έννομη τάξη” για την οποία δέχθηκε επιθέσεις που ελάχιστοι έχουν το στομάχι να αντέξουν. Αυτό δεν είναι κάτι που ξεστομίζεις εύκολα ακόμα κι όταν έχεις αγνό σκοπό, στην προκειμένη περίπτωση ήθελε να ψέξει το (κατάπτυστο) πρωτοσέλιδο της “Αλήθειας” που χαρακτήριζε τους μετανάστες “Τρίτο Αττίλα”. Γι’ αυτό ίσως η ΚΙΣΑ δεν έχει στο πλευρό της όσους θα έπρεπε κανονικά να έχει, μία ΜΚΟ που αποδεδειγμένα έχει βοηθήσει (και εξακολουθεί να βοηθάει) πρόσφυγες, μετανάστες και γενικά αλλοδαπούς να βγουν μέσα από τον γραφειοκρατικό λαβύρινθο του κυπριακού κράτους αλλά και σε όποιο άλλο επίπεδο χρειαστεί. Ίσως ο εμπρηστικός, εριστικός και συγκρουσιακός χαρακτήρας του Δώρου αποθαρρύνει τους περισσότερο μετριοπαθείς από το να συνεργαστούν ή έστω συσχετιστούν μαζί του.

Πάντως αυτός ακριβώς ο χαρακτήρας του Δώρου Πολυκάρπου είναι που προσέλκυσε το Lunch Break Challenge για μια ειλικρινή, αποκαλυπτική και σε αρκετά σημεία έντονη συζήτηση μαζί του για όλα εκείνα που μας ενώνουν αλλά και χωρίζουν:

Loader