Ο superstar Γιαπωνέζος σεφ που θέλει να μυήσει την Κύπρο στο ψάρι

Ο superstar Γιαπωνέζος σεφ που θέλει να μυήσει την Κύπρο στο ψάρι

Ο Nobu Matsuhisa είναι συνέταιρος και κολλητάρι με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

53 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο είναι δικά του. Ένα απ' αυτά λειτούργησε πρόσφατα στη Λεμεσό

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Το νησί έχει πολλές προοπτικές λόγω της μακράς κουλτούρας και ιστορία του. Ο περισσότερος κόσμος εδώ ωστόσο καταναλώνει κυρίως κρέας, όπως αρνί και χοιρινό, αλλά τώρα με το άνοιγμα του εστιατορίου Matsuhisa σκοπεύουμε να τον μυήσουμε και στο ψάρι», δηλώνει στην κάμερα του Kitchen Island, ο superstar Γιαπωνέζος σεφ, Nobu Matsuhisa.

Challenging θα λέγαμε η αποστολή του σεφ, αλλά εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε τα καλύτερα! 

«Τις τελευταίες 3-4 μέρες απολαμβάνω πιάτα της κυπριακής κουζίνας ως μεσημεριανό. Έχω δοκιμάσει φασόλια, χοιρινό, ελληνική σαλάτα, βοδινό, αρνί, ακόμη και αντζούγιες, επισημαίνει ο σεφ που βρέθηκε στην Κύπρο με αφορμή το νέο του εστιατόριο στο ξενοδοχείο Amara».

O σεφ συνδυάζει μάλιστα την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα.

«Δημιούργησα το στιλ φαγητού του Nobu όταν ακόμη σπούδαζα στο Τόκυο. Μετά από χρόνια, ταξίδεψα στο Περού για να δω μια διαφορετική κουλτούρα. Γεύτηκα τη ντόπια κουζίνα και μια μέρα αποφάσισα να τη συνδυάσω με την ιαπωνική. Κάπως έτσι, η περουβιανή κουζίνα επηρέασε το στιλ του Nobu». 

Στα πιάτα μου χρησιμοποιώ ντόπια προϊόντα όσο το δυνατόν περισσότερο, συμπληρώνει. «Ωστόσο, διατηρώ 52 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και όλα βασίζονται στις ίδιες συνταγές. Ανάλογα με την περιοχή, θα χρησιμοποιήσουμε ντόπια υλικά, όπως το ψάρι και τα λαχανικά, προσαρμοσμένα στο Nobu στιλ». 

Δες το on camera interview που έδωσε ο σεφ στον Διονύση Κωνσταντίνου του Kitchen Island:

Διάβασε ολοκληρωμένη τη συνέντευξη στο MyLife

Loader