Ο Ταρζάν που ήρθε στην Κύπρο με ποδήλατο

Ο Ταρζάν που ήρθε στην Κύπρο με ποδήλατο

Τι μέρα είναι σήμερα; «Δεν είμαι σίγουρος» μας λέει

Τι μέρα είναι σήμερα; «Δεν είμαι σίγουρος», μας λέει ο Philippe, ο οποίος από τον περασμένο Μάη κάνει τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο.

Τον συναντήσαμε συμπτωματικά να κάνει θαρραλέα και εντυπωσιακά ακροβατικά στον δημοτικό κήπο στη Λεμεσό, περιτριγυρισμένο από δεκάχρονα που κατενθουσιασμένα φώναζαν «ο Ταρζάν, ο Ταρζάν!»

Μισός Γάλλος, μισός Ιρλανδός, ο 25χρονος Philippe ξεκίνησε να ποδηλατεί τον Μάιο από την Ιρλανδία και μέσω Γαλλίας, Ιταλίας, Βαλκανίων και Τουρκίας (και με τη χρήση δύο μόνο φέριμποτ) έφτασε στην Κύπρο πριν από έναν περίπου μήνα. Αποφάσισε να κάνει στο νησί μας στάση και να διδάξει γιόγκα, mindfulness και meditation. Συνήθως κοιμάται στη σκηνή που κουβαλάει μαζί του, αρκετά τακτικά όμως οι άνθρωποι που συναντά στον δρόμο του, προσφέρονται και τον φιλοξενούν.

Είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολο είναι τελικά να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, σχολιάζει, επισημαίνοντας πως τους πιο φιλόξενους και φιλικούς ανθρώπους, μέχρι στιγμής, τους έχει συναντήσει στη γειτονική μας Τουρκία. Κατενθουσιασμένος απ’ την όλη εμπειρία, ο Philippe πιστεύει πως το ταξίδι που κάνει τον βοηθά πάρα πολύ στην προσωπική του ανάπτυξη και αντίληψη. 

«Όλα τα μέρη που συναντάς με το ποδήλατο είναι υπέροχα. Κάθε χώρα έχει κάτι το ξεχωριστό. Είναι τόσο πιο εντυπωσιακό όμως να βλέπεις τα φυσικά τοπία με ποδήλατο! Είναι κάτι που, με άλλα μέσα μεταφοράς, ποτέ δεν θα γίνει κατορθωτό να βιώσεις». 

Στην Κύπρο ο Philippe αποφάσισε να κάνει στάση, επειδή αισθάνεται πως το νησί μας βρίσκεται γεωγραφικά στο μέσο περίπου της διαδρομής προς τα Ιμαλάια, που είναι ο πρώτος κορυφαίος προορισμός που αποφάσισε να κατακτήσει. Μετά από την Κύπρο, σκοπεύει να επιστρέψει Τουρκία και από εκεί, μέσω Καυκάσου και Ιράν, να κατευθυνθεί -ποδηλατώντας πάντα- προς Ιμαλάια. 

jfjfj

Η ταραχώδης πολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν τον αποθαρρύνει. «Δύο ποδηλάτες είχαν δολοφονηθεί πρόσφατα, αυτό είναι αλήθεια. Είναι τόσοι και τόσοι όμως που ποδηλατούν κάθε μέρα και τη βγάζουν καθαρή. Κι εδώ που βρισκόμαστε τώρα, μπορεί να βγείς έξω στον δρόμο και να σε πατήσει τ’ αυτοκίνητο. Το θέμα είναι να ξεπεράσεις τις φοβίες και τις αμφιβολίες σου, να βγεις απ’ τη ζώνη ασφαλείας σου και να το κάνεις».

O Philippe θέλει να συνεχίσει να ποδηλατεί σαν να μην υπάρχει αύριο. Mετά τα Ιμαλάια σκοπεύει να συνεχίσει την περιπέτεια σε χώρες της ανατολικής Ασίας και στη συνέχεια θέλει να πάει Αυστραλία, ακόμη και Λατινική Αμερική. Γιατί όχι. «Οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει και ποτέ δεν υπάρχει το σωστό timing. Με λίγο θάρρος και προσωπική θέληση είναι απίστευτο το τι μπορεί να συμβεί. Ενθαρρύνω οποιοδήποτε το σκέφτεται και διστάζει, να το κάνει», καταλήγει.

hdhdhd
Κάπου στη διαδρομή

Μπορείς αν θέλεις να κάνεις γιόγκα, meditation και workshops με τον Philippe -για όσο θα βρίσκεται Κύπρο- στο Vedanta Yoga Studio στη Λεμεσό. Εμφανίσεις και μαθήματα σκοπεύει να κάνει και στις άλλες πόλεις του νησιού μας.

Για να επικοινωνήσεις μαζί του, βρες τον εδώ


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ήρθε στην Κύπρο από τη Γερμανία με το ποδήλατο germany

 

Loader