Πολλά τα μωρά «θαύματα» στην χώρα μας

Πολλά τα μωρά «θαύματα» στην χώρα μας

Μια συνέντευξη με την κα Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα.

Σε αυτό το επεισόδιο του Woman to Woman, μιλάμε για μωρά «θαύματα», που το ταξίδι της στη ζωή τους ξεκίνησε με δύσκολο τρόπο. 

Μωρά – νεογνά, που ήρθαν στον κόσμο αρκετά ή πολύ γρηγορότερα από την αναμενόμενη ημερομηνία γέννησής τους. Παιδιά όμως που αποδεικνύονται μαχητές και μαχήτριες. 

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή είναι η κα Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα, η οποία εξιστορεί προσωπικές εμπειρίες σε σχέση με την προωρότητα, αλλά, εξηγεί παράλληλα τα συναισθήματα μιας μητέρας που γεννάει ένα πρόωρο μωρό, τις «προκλήσεις» που καλείται τόσο το ίδιο όσο και η οικογένειά του να αντιμετωπίσει. Πως μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τη σχέση ενός ζευγαριού;

Ποιοι παράγοντες συντελούν αλήθεια, στην αύξηση των πρόωρων γεννήσεων και γιατί η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης όσον αφορά στα περισσότερα πρόωρα μωρά; 

Η κα Μεγαλέμου, αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών η οποία πολλές φορές είναι υπερπλήρης και τις αναγκαίες αλλαγές – εκσυγχρονισμούς που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρχουν ακόμη λιγότερες απώλειες ζωών. 

2132323232

Τα υπόλοιπα, θα τα μάθεις στη συνέντευξη που προβλήθηκε στο πλαίσιο του «Woman to Woman», από την Digital tv

Η έρευνα, επιμέλεια και παρουσίαση γίνεται από τη δημοσιογράφο Νίκολα Καρατζιά.

Σκηνοθεσία επεισοδίου: Αναστάζια Λουκά

Κινηματογραφιστές: Παντελής Αναστασίου, Έλενα Έλληνα

Μοντάζ: Χριστιάνα Κελλάρη

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.

Loader