Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν: «Η ζωή σου για μένα αξίζει 4000»

Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν: «Η ζωή σου για μένα αξίζει 4000»

Η τέως Υπεύθυνη Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, σε μια συζήτηση που δεν αφήνει τίποτε στο «σκοτάδι»

Mια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο αποψινό επεισόδιο του «Woman to Woman», στο διαδικτυακό κανάλι Digital, με την κα. Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, τέως Υπεύθυνη Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, η οποία με χειμαρρώδη ειλικρίνεια, μιλάει για όλα και αποκαλύπτει για πρώτη φορά, ακόμη περισσότερα. 

Η γυναίκα που στο παρελθόν βραβεύτηκε ως «Ήρωας της Χρονιάς», για την προσφορά της στην καταπολέμηση του Human trafficking, από τον τότε Υπουργό Εξωτερικό των ΗΠΑ, Τζον Κέρρυ, αναφέρεται στην πρόωρη αφυπηρέτησή της. 

Εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, το έργο της που παρεμποδιζόταν, τις επιπλήξεις που δεχόταν από ανωτέρους επειδή έκανε σωστά τη δουλειά της, ενώ δίνει παραδείγματα σε σχέση με τη διαφθορά που υπάρχει όπως λέει, μέσα στους αστυνομικούς κόλπους. 

Μιλάει για τη δύναμη του υποκόσμου η οποία ορίζει και καθορίζει αποφάσεις και εξηγεί πως η μετάθεση του συζύγου της, η οποία διατάχθηκε την ίδια εποχή που εκείνη έφευγε από το Αστυνομικό Σώμα, μόνο τυχαίο γεγονός δεν ήταν. 

Η κα. Σούπερμαν, μιλώντας στη δημοσιογράφο Νίκολα Καρατζιά, υπογραμμίζει πως η ζωή της καθώς και οι ζωές των παιδιών της, απειλήθηκαν, ενώ κάποια στιγμή πληρώθηκε συγκεκριμένο άτομο για να την «βγάλει από τη μέση». Με το άτομο αυτό μάλιστα, κατάφερε αργότερα να μιλήσει και στο τηλέφωνο, οπόταν και της εξήγησε γιατί δεν την σκότωσε εν τέλει, ενώ πρόθεσή του ήταν να το πράξει και της είπε χαρακτηριστικά "Η ζωή σου για μένα αξίζει 4000, όσα είναι τα έξοδα του δικηγόρου μου".

Ανάμεσα σε άλλα -πολλά και ενδιαφέροντα-, η τέως Υπεύθυνη Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, ερωτώμενη, διευκρινίζει πως ενώ η ίδια επέδειξε από την αρχή την πρόθεση να συνεργαστεί με την Αστυνομία σε σχέση με θέματα ανθρώπινης σωματεμπορίας, με το που αφυπηρέτησε, βρήκε τις «πόρτες» του πρώην γραφείου της, κλειστές. 

Ωστόσο, δεν σκοπεύει να σταματήσει τους αγώνες για την πάταξη αυτού του εγκλήματος, το οποίο ανθεί και όπως καθιστά σαφές, «εξελίσσεται» συνεχώς. 

Μάλιστα, κρούει των κώδωνα του κινδύνου, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις της, η πανδημία και η δυσκολία στη διακίνηση και "εισαγωγή" γυναικών από το εξωτερικό για εκμετάλλευση από σωματεμπόρους, θα έχει ως αποτέλεσμα την προσπάθεια «στρατολόγησης» γυναικών από την Κύπρο. Η δε θυματοποίηση θα είναι ενδεχομένως ευκολότερη λόγω των οικονομικών συνθηκών και δυσχέρειας που θα αντιμετωπίσουν οι Κύπριοι. 

Ακριβώς για αυτό το λόγο, δημιούργησαν με την κα. Κατερίνα Στεφάνου, ένα Μη – Κυβερνητικό Οργανισμό, ο οποίος θα ασχολείται με θέματα πρόληψης αλλά και τη νομική καθώς και ψυχολογική στήριξη των θυμάτων σωματεμπορίας. Παράλληλα, αποφάσισε να αποδεχθεί και πρόταση που δέχθηκε από πολιτικό κόμμα, για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. 

ΔΕΣ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Ακολουθεί ένα πολύ μικρό απόσπασμα από την εκπομπή «Woman to Woman» που θα προβληθεί απόψε, Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, στις 20:30 από το πρώτο κυπριακό διαδικτυακό κανάλι Digital και η οποία αναμένεται να «ενοχλήσει» κάποιους. Οι υπόλοιποι, θα την απολαύσουμε…

Loader