Στέλλα Μιχαηλίδου: «Δεν είμαι εθελόντρια, είμαι ακτιβίστρια»

Στέλλα Μιχαηλίδου: «Δεν είμαι εθελόντρια, είμαι ακτιβίστρια»

Η Πρόεδρος του Κ.Υ.Φ.Α. (Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων Που Ζουν Με HIV- /AIDS), μιλάει στο Woman to Woman

Η Πρόεδρος του Κ.Υ.Φ.Α. (Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων Που Ζουν Με HIV- /AIDS), κα Στέλλα Μιχαηλίδου, σε μια διαφωτιστική συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της εκπομπής Woman to Woman

Μιλάει για τις προκαταλήψεις που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στην κοινωνία μας, απέναντι σε οροθετικούς ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ο εκφοβισμός που τυγχάνουν, ακόμη και στην εργασία τους, τα αυξημένα περιστατικά ατόμων που νοσούν, η άγνοια και η άρνηση της χρήσης προφυλακτικού. 

Η κα Μιχαηλίδου, η πρώτη ίσως γυναίκα όπως λέει, που έδωσε προφυλακτικό μέσα σε δρόμο της Κύπρου, ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται σε κοπέλες στην χώρα μας που τους μετέδωσε τον ιό ο σταθερός σύντροφός τους ή σύζυγος, καθώς και άλλες που η μετάδοση έγινε μέσα από βιασμό.

Αφηγείται περιστατικά που αποδεικνύουν το μέγεθος των ταμπού και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν συχνά άνθρωποι με Aids. Aκόμη και από επίσκεψη  οροθετικού ατόμου το οποίο συνόδευε η ίδια σε συνάντηση σε Υπουργείο, διαφάνηκε αυτό ακριβώς. 

Η κα Μιχαηλίδου, η οποία όπως δηλώνει, δέχθηκε και η ίδια "κατηγορίες" αρκετές φορές, θυμάται και εξιστορεί την πρώτη της επαφή με την ασθένεια, τότε που ακόμη βρισκόταν στην Αφρική, καθώς και οικογενειακούς φίλους που νόσησαν και οι οποίοι μετά από μερικούς μήνες, πέθαναν. 

Ακολουθεί ολόκληρο το επεισόδιο «Woman to Woman» που προβλήθηκε από την Digital tv.

Έρευνα, επιμέλεια και παρουσίαση γίνεται από τη δημοσιογράφο Νίκολα Καρατζιά.

Σκηνοθεσία επεισοδίου: Στέφανος Κουλλαπής

Κινηματογραφίστρια: Έλενα Έλληνα

Μοντάζ: Χριστιάνα Κελλάρη

Στείλτε μας και τις δικές ιδέες, προτάσεις για φιλοξενούμενους ή ακόμη και τη δική σας ιστορία, στο: [email protected]

Loader