Ξέρω τι έκανες στην καραντίνα Αθηνά Ζένιου

Ξέρω τι έκανες στην καραντίνα Αθηνά Ζένιου

Η Αθηνά Ζένιου είναι πλαστική χειρουργός, για αυτό και τη θέλουμε φίλη μας

Η Αθηνά Ζένιου είναι πλαστική χειρουργός, για αυτό και τη θέλουμε φίλη μας. Μας δίνει τις πιο επιστημονικά τεκμηριωμένες αλλά απολύτως κατανοητές πληροφορίες , μας προσγειώνει στην πραγματικότητα απομυθοποιώντας τον plastic fantastic χώρο των επεμβάσεων και μας ενημερώνει για τις νέες τάσεις στην αισθητική {βλέπε αιδοιπλαστική και λεύκανση πρωκτού}.  

Αναρωτιόμασταν πώς περνάει τις καραντινάτες ημέρες της και πόσο έλειψε στους πελάτες της

Πώς περνάς τις ημέρες της καραντίνας σου; 

Η καραντίνα με βρίσκει στο σπίτι που ευτυχώς είναι ισόγειο και έχει λίγη αυλή, δίνοντας μου τη ψευδαίσθηση της ελευθερίας. 

Έχεις partners in quarantine ή είσαι μόνη; 

Είμαι τυχερή που τουλάχιστον βιώνω την κατάσταση με το έτερον ήμισυ, ως εκ τούτου, η όλη τρέλα παλεύεται πιο εύκολα.

gdgdgd

Θα ήθελα να μου περιγράψεις πως περνάς την ημέρα σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

Έκλεισα το ιατρείο από τα μέσα Μαρτίου και εκτός από 1-2 επείγοντα περιστατικά, δεν έχω δουλέψει έκτοτε. Τις πρώτες εβδομάδες, κι ενώ όλοι περνούσαν τη φάση σχολαστικής καθαριότητας του σπιτιού, εγώ έκανα επανάληψη στις διασωληνώσεις και τους αναπνευστήρες γιατί με έπιασε το άγχος ότι ίσως χρειαστεί να τα κάνω και εγώ σε περίπτωση που γινόταν επίταξη των ιδιωτών γιατρών. Ευτυχώς (για τους ασθενείς) δεν χρειάστηκε να το κάνω! 

Γενικά κοιμάμαι πολύ, παίζω παιχνίδια, περνώ φάσεις καθαριότητας, παρακολούθησης webinars αφού τα συνέδρια πλαστικής χειρουργικής έχουν ακυρωθεί, binge watching σειρών, και… τρώγοντας. Ο σύντροφός μου είναι chef, οπότε στην πραγματικότητα ζω σε ένα εστιατόριο. Γκουρμέ φαγητά, ψωμιά, κέικ, κρουασάν. Ακόμη και η αδέσποτη γάτα που ζει στην αυλή μας (ή ζούμε στην αυλή της, ακόμη δεν κατάλαβα!) έγινε επιλεκτική στο φαγητό…

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καραντίνας;

Να σταματήσω να τρώω όλο το φαγητό μου και να μην περιμένω απάντηση όταν μιλώ στη γάτα.

Εν μέσω πανδημίας και ζώντας σε καραντίνα, πόσο αισιόδοξη είσαι; 

Μου δίνει αισιοδοξία το γεγονός ότι ως χώρα λάβαμε μέτρα αρκετά νωρίς έτσι φαίνεται πως έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο. Με προβληματίζει όμως το πώς θα προχωρήσουμε με την χαλάρωση των μέτρων, καθώς ο ιός είναι πολύ απρόβλεπτος και το εμβόλιο όπως φαίνεται, αργεί.

Πόσα tasks έβαλες στο to do list σου, και πόσα από αυτά έχεις τικάρει; 

Επειδή γενικότερα είμαι άτομο που θέλει να έχει τον έλεγχο μιας κατάστασης, αντιλήφθηκα από την αρχή ότι σε αυτή την κορωνοφρενίτιδα που ζούμε, δεν θα έχω και πολύ έλεγχο. Γι’ αυτό δεν έκανα to do list για να μην απογοητευτώ. Παρόλα αυτά έκανα κάτι που ήταν ξεχασμένο στη λίστα της τελευταίας δεκαετίας. Άρχισα γυμναστική!

gsgsgsg

 

Τι σου λείπει περισσότερο;

Μου λείπει η οικογένεια και οι φίλοι μου σε φυσική παρουσία.

Τι έκανες εν καιρώ καραντίνας και θα υιοθετήσεις όταν αυτή λήξει;

Ελπίζω να συνεχίσω τη γυμναστική!

Οι ασθενείς σου σε έχουν πεθυμήσει; 

Οι ασθενείς με παίρνουν τηλέφωνο για να μου δώσουν κουράγιο και να με ενημερώσουν πως είμαι πολύ ψηλά στη λίστα τους μαζί με κομμωτές και αισθητικούς. 

Ποια υπηρεσία σου θα είναι πρώτη σε ζήτηση όταν με το καλό επιστρέψουμε; 

Τα ενέσιμα θα έχουν μεγάλη ζήτηση  όταν ανοίξει το ιατρείο. Θεωρώ πως θεραπείες με υαλουρονικό οξύ και μπότοξ θα είναι οι πρώτες και οι πιο συχνές. Φοβάμαι πως κάποιοι που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η λιποαναρρόφηση και έβαλαν βάρος κατά τη διάρκεια της καραντίνας, θα ζητήσουν αυτή την επέμβαση. Για να τους προλάβω να διευκρινίσω πως δεν πρόκειται για γρήγορη και εύκολη μέθοδο απώλειας βάρους. 

Α. Μάλιστα. Οκ λοιπόν. Πότε θα ανοίξει το ιατρείο;  

Δευτέρα 04 Μαΐου, εκτός συγκλονιστικού απροοπτου θα είμαι έτοιμη να δεχτώ τους ασθενείς μου στο ιατρείο με απόλυτη ασφάλεια.

Loader