Ξέρω τι έκανες στην καραντίνα Νατάσα Σάββα!

Ξέρω τι έκανες στην καραντίνα Νατάσα Σάββα!

Σίγουρα δεν έμαθε να συναρμολογεί πυραύλους και να κάνει aerial yoga, ωστόσο μας χορταίνει με instagramικές αποδείξεις

Η Νατάσα Σάββα είναι ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον πλάσμα. Μου ζήτησε να πρoτάξω το πόσο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα είναι και δεν πρόκειται να της χαλάσω χατίρι. Πέρα λοιπόν από ενδιαφέρον τυπάκι, είναι καλοφαγού και προκομμένη. Επίσης, είναι έξω καρδιά και κοινωνική. Πώς λοιπόν την παλεύει στην καραντίνα; Ήμασταν σίγουροι πως η απάντηση της Νατάσας στην ερώτηση “πως τα περνάς στην καραντίνα πατριώτη” θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα {ο επιθετικός προσδιορισμός της ημέρας} και ξέρεις κάτι; Δεν είχαμε άδικο. 

Σίγουρα δεν έμαθε, επειδή προφανώς δεν επιχείρησε, να συναρμολογεί πυραύλους και να κάνει aerial yoga, ωστόσο μας χορταίνει με instagramικές αποδείξεις στο natasa.eats, πως έμαθε να φτιάχνει μακαρόνια και bao {wtf natasa dear}. 

Πού βρίσκεσαι; 

Αν εννοείς σωματικά βρίσκομαι στο διαμέρισμά μου. Πνευματικά λιάζομαι σε κάποια παραλία στα Κουφονήσια και νομίζω πως αυτό είναι που με κρατάει σώφρων.  

Έχεις partners in quarantine ή είσαι μόνη; 

Ευτυχώς δεν είμαι μόνη. Αν ήμουν φαντάζομαι πως ο χρόνος μου θα περνούσε πολύ διαφορετικά. Άλλο να μιλάς σε άνθρωπο και άλλο σε τοστιέρα.  

Θα ήθελα να μου περιγράψεις πώς περνάς την ημέρα σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας.  

Παρ’ όλους τους περιορισμούς, οι μέρες μου δεν υπήρξαν ποτέ πιο γεμάτες. Τον καφέ δεν τον πίνω στο χέρι και βιαστικά. Τον φτιάχνω στο σπίτι και τον απολαμβάνω. Για πρωινό δεν τρώω μισό γιαουρτάκι στο δρόμο για τη δουλειά. Φτιάχνω κρουασάν και σαντουιτσάκια τύπου πρωινό σε ξενοδοχείο και τρώω με την ησυχία μου. Και κάπως έτσι μεταλλάχτηκα σε πρωινό τύπο.

Πράξη δεύτερη: Ανοίγω υπολογιστή, ενημερώνομαι για τα τελευταία νέα και ξεκινάω δουλειά. Είμαι πιο συγκεντρωμένη από πριν γιατί στο σπίτι μου βάζω μουσική, ανοιγοκλείνω παράθυρα όποτε θέλω, έχω άμεση πρόσβαση σε καφέ και καθόλου interruptions. Στο μεταξύ μπορεί να βγω στην ταράτσα για μικρό break και βιταμίνη D και να μετρήσω τα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται στον απέναντι φούρνο. Περίπου 1.6 αυτοκίνητα κάθε 1 λεπτό.

Αφού τελειώσω με τη δουλειά (αν έχει ακόμα φως) θα στείλω 2 ή 6 στο 8998 για βόλτα στην υπεραγορά ή στη γειτονιά αντίστοιχα. Αργότερα θα μιλήσω με συγγενείς και φίλους, θα δω tutorials στο YouTube, θα τακτοποιήσω τα ντουλάπια from price high to low, θα διαβάσω το βιβλίο μου ή θα κάνω κάποιο digital illustration. Το τελευταίο το αφήνω για τα weekends για να έχω και κάποιο χρόνο off-screen μέσα στη μέρα.

Κατά τις 8μμ θα μπω στην κουζίνα και θα μείνω εκεί για δυο - τρεις ώρες, αναλόγως του τι θα μαγειρέψω (και πόσα πιάτα θα χρειαστεί να πλύνω μετά). Μαμά αν το διαβάζεις εγώ είμαι, ναι, η κόρη σου. Αποφάσισα ότι αντί να κάνω tik-tok ή live streaming το workout μου με τους ινσταγκραμοφίλους μου, θα φτιάξω φρέσκα μακαρόνια και τάρτες με φρούτα.  

Θα μου πεις καλά, αν μπαίνεις στην κουζίνα στις 8μμ γιατί δεν το έκανες και προ-καραντίνας; Οι ώρες της ημέρας μπορεί να είναι ακόμα 24, γεμίζουν όμως πιο ουσιαστικά αφού μπορώ να δώσω περισσότερη σημασία στο κάθε τι. Οι περιττές δραστηριότητες και το βουητό στα αυτιά μου το βράδυ δεν υπάρχουν πια. Το μυαλό μου στο τέλος της μέρας είναι πιο ξεκούραστο και έχω ενέργεια να δώσω σε κάτι πέρα από τη δουλειά. Η μέρα μου τελειώνει με Netflix και μπίρα ή negroni. Currently watching Better call Saul. 

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καραντίνας;

Φαντάζομαι δεν εννοείς τα challenges τύπου #quarantinepillowchallenge ε; Αρχικά ήταν να οργανώσω το χρόνο μου και να εκμεταλλευτώ το κάθε λεπτό παραγωγικά. Για κάποιο μαγικό λόγο ένιωθα ότι πρέπει να κάνω όλα όσα δεν έχω κάνει τα τελευταία 10 χρόνια.

Αργότερα συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν και οι μέρες που δεν θέλω να κάνω απολύτως τίποτα και δεν θα έπρεπε να έχω τύψεις γι’ αυτό. Γιατί αυτή η πίεση του να διαβάσεις 32 βιβλία αυτοβελτίωσης και να μάθεις όλα τα είδη καρχαρία παιδιά; Ηρεμία… Το να ξεκουραστείς δεν σημαίνει ότι σπαταλάς το χρόνο σου.

Οπότε, η μεγαλύτερη πρόκληση τελικά θα έλεγα ότι είναι το να έρθεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου, να καταλάβεις τι πραγματικά χρειάζεσαι και ίσως να αναθεωρήσεις τις προτεραιότητές σου για την μετα-καραντίνα εποχή.  

Εν μέσω πανδημίας και ζώντας σε καραντίνα, πόσο αισιόδοξη είσαι; 

Ξυπνάω κάθε μέρα αισιόδοξα. Προγραμματίζω τον εγκέφαλό μου να εστιάζει στα θετικά και νιώθω ευγνώμων για πολλά πράγματα, κυρίως για το ότι οι αγαπημένοι μου άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wild flowers #ifyouleave #thinkverylittle #25bluehours

A post shared by 𝗡𝗔𝗧𝗔𝗦𝗔 (@natasavva) on

Πόσα tasks έβαλες στο to do list σου, και πόσα από αυτά έχεις τικάρει; 

Δεν έβαλα και τα τίκαρα όλα.

via GIPHY

 

Τι σου λείπει περισσότερο;

Η ελευθερία μου, τι άλλο;

 

Τι απολαμβάνεις περισσότερο; 

Την κουζίνα μου.  

Τι έκανες εν καιρώ καραντίνας και θα υιοθετήσεις όταν αυτή λήξει;

Θα κάθομαι σπίτι από επιλογή. Τα υπόλοιπα θα γίνονται αναπόφευκτα.

*Για όσους κακώς, κάκιστα, δεν γνωρίζουν τη Νατάσα και δεν την ακολουθούν στα σόσιαλ μίντια, πρόκειται για ένα ντίτζιταλ οριέντεντ, γκραφικ ντιζάιν σπουδασμένο, δημιουργικό πλάσμα και αστέρι του κόντεντ, το οποίο εργάζεται στην Admine.  

Loader