Χριστιάνα Χαραλάμπους: «Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου όταν μου ανακοίνωσαν πως θα είμαι η Βασίλισσα του Καρναβαλιού»

Χριστιάνα Χαραλάμπους: «Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου όταν μου ανακοίνωσαν πως θα είμαι η Βασίλισσα του Καρναβαλιού»

Η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού μιλάει αποκλειστικά στην Avant Garde και μας προσκαλεί όλους να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού, «για ένα καρναβάλι που μόνο η Λεμεσός ξέρει»

Η Χριστιάνα Χαραλάμπους είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής και δασκάλα μοντέρνου χορού, ενεργή πολίτης της Λεμεσού και φυσικά γνήσια Καρναβαλίστρια, με πολυετή συμμετοχή στο Καρναβάλι της πόλης.

Φέτος, ο Δήμος Λεμεσού μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της έκανε την «χαρά και την τιμή», όπως τονίζει η ίδια να είναι η Βασίλισσα του φετινού Λεμεσιανού Καρναβαλιού. 

Η ίδια μιλάει αποκλειστικά στην Avant Garde για το Καρναβάλι, την συμμετοχή της σε αυτό και φυσικά για το πώς θα ζήσει φέτος την αγαπημένη της γιορτή, από την θέση της Βασίλισσας. 

Κυρία Χαραλάμπους, μετά από τόσα χρόνια καρναβαλίστρια να φανταστώ ότι ήταν επιθυμία σας το να είστε μια μέρα η Βασίλισσα του Καρναβαλιού; 

Δεν νομίζω να υπάρχει καρναβαλιστής που να μην επιθυμεί μια μέρα να στεφθεί «Βασιλιάς του καρναβαλιού». Έτσι κι εγώ, από την πρώτη στιγμή που ο Βασιλιάς καρνάβαλος δεν ήταν απλά μια κατασκευή, αλλά τον ενσάρκωνε άνθρωπος, πριν από 16 χρόνια, μου γεννήθηκε η επιθυμία μια μέρα να γίνω κι εγώ Βασίλισσα. Και να σου που αυτή η μέρα έχει φθάσει.

χριστιανα

Ποια τα συναισθήματα σας για τις φετινές αποκριές μιας και θα το ζήσετε από μια άλλη πλευρά; 

Η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Νιώθω ευγνωμοσύνη αλλά ταυτόχρονα και ευθύνη. Σίγουρα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να μεταδώσω στον κόσμο συναισθήματα χαράς και διασκέδασης. Κάτι που χρειαζόμαστε περισσότερες στις μέρες μας.

Μίλησε μας για τη στιγμή που πληροφορηθήκατε ότι σας επέλεξαν και ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήματα;

Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου να μου δοθεί η ευκαιρία και η τιμή να είμαι η Βασίλισσα του 2024! Και εδώ είναι που θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Λεμεσού και τον κ. Νίκο Νικολαΐδη, καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους για την ομόφωνή τους απόφαση. Φυσικά, δεν θα άφηνα  πίσω τις πολιτιστικές υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού και ιδιαίτερα την κ. Σκεύη Αντωνιάδου για την όλη στήριξη. 

Ποια η σχέση σας με το Καρναβάλι; 

Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου να λαμβάνει μέρος στις παιδικές παρελάσεις είτε ατομικά, είτε σε ζευγάρι, λαμβάνοντας μάλιστα και πρώτα βραβεία αμφίεσης. Ακολούθως είχα ενταχθεί στην ομάδα της κ. Τούλλας Συκοπετρίτου, όπου συμμετείχα στις δικές της ομάδες και από το γυμνάσιο, μαζί με την αξέχαστη Λούκα Σιούσμιθ, ήμουν για πολλά χρόνια στην συνοδεία του βασιλιά καρνάβαλου. Τα τελευταία εικοσιτρία χρόνια είχα δική μου ομάδα λαμβάνοντας μέρος σε παιδική και μεγάλη παρέλαση με καλλιτεχνικό άρμα και ομάδα πεζών.

Τι σας έκανε να αγαπήσετε τόσο πολύ αυτή την παραδοσιακή γιορτή της Λεμεσού; 

Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, όπου το άγχος και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας κυριεύουν, το δεκαήμερο του καρναβαλιού τα αφήνουμε όλα πίσω και ζούμε στιγμές ξεγνοιασιάς, αφού η ανάγκη για εκτόνωση γίνεται πιο επιτακτική.

Τι διαφορές βλέπετε στο Καρναβάλι από την περίοδο που συμμετείχατε ως παιδί, μέχρι σήμερα που συμμετέχετε ως βασίλισσα; 

Πριν από πολλά χρόνια όλα τα σπίτια, πλούσια και φτωχά, ήταν ανοιχτά για τους μασκαράδες, τις λεγόμενες πελλόμασκες, και οι φιλικές επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι ήταν σε καθημερινή βάση.

 

χριστιανα

Μοιραστείτε μαζί μας την ωραιότερη ανάμνηση σας από τις Απόκριες.

Από την πρώτη φορά μέχρι και σήμερα που συμμετέχω ανελλιπώς στο καρναβάλι, κάθε στιγμή ήταν μοναδική. Όλο το καρναβάλι είναι μια γλυκιά ανάμνηση.

Ποια είναι η επιθυμία σας για αυτό το καρναβάλι και ποιο μήνυμα θέλετε να μεταφέρετε μέσω της θέσης σας;

Όλος ο κόσμος θέλω να συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις που προσφέρει ο Δήμος Λεμεσού, θα αφήσουμε πίσω μας τις έγνοιες και τις σκοτούρες και θα διασκεδάσουμε με ασφάλεια, για ένα καρναβάλι που μόνο η Λεμεσός ξέρει!

Loader