Ο Γιάννης Μιχαήλ ξαναζωγραφίζει τη ζωή σου

Ο Γιάννης Μιχαήλ ξαναζωγραφίζει τη ζωή σου

Με την μοναδική του μέθοδο ψυχοθεραπείας σε συνδυασμό με τον βιοσυντονισμό, έχει καταφέρει να αλλάξει τις ζωές πολλών ανθρώπων παγκύπρια και όχι μόνο

Ο Γιάννης Μιχαήλ είναι εγγεγραμμένος συμβουλευτικός ψυχολόγος, ειδικός στη θεραπεία βιοσυντονισμού, ομιλητής έμπνευσης και μέντορας προσωπικής ανάπτυξης.

Το 2017 ίδρυσε το Re-Paint Your LiFe Wellbeing Center, με σκοπό να μεταμορφώσει ψυχολογικά, συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά τις ζωές των ανθρώπων που ζητούν τη βοήθειά του, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Το 2019 δημιούργησε το κίνημα Re-Paint Your Life, σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά ανθρώπους που έχουν πάθος για προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση, προκειμένου όλοι να ζήσουν το μεγαλείο για το οποίο προορίζονται στη ζωή. Μια απλή ιδέα με αγνές προθέσεις που είχε στόχο να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ξαναζωγραφίσουν την ζωή τους και να γνωρίσουν τον ανώτερο εαυτό τους, που κέρδισε αμέσως διεθνές ενδιαφέρον.

1

Στις 12 Νοεμβρίου ο Γιάννης Μιχαήλ θα πραγματοποιήσει την τρίτη έκδοση της εκδήλωσης έμπνευσης Re-Paint Your Life με καλεσμένη την παγκοσμίου φήμης ομιλήτρια αναφορικά με τον συνειδητό γονικό ρόλο Dr. Shefali Tsabary. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γιάννης θα παρουσιάσει και το βιβλίο του με τίτλο «Ξανά-Ζωγράφισε Τη Ζωή Σου». Μαζί με το Γιάννη μιλήσαμε για τη δουλειά του, τι απασχολεί τον σημερινό άνθρωπο, τον βιοσυντονισμό, την μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζει και το βιβλίο του που κυκλοφορεί και φιλοδοξεί να αλλάξει τη ζωή μας. 

1

Αρχικά Γιάννη θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για σένα, πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την ψυχολογία και ποια είναι η δική σου ειδικότητα; 
Είμαι απλά ένας άνθρωπος που αγαπά και εκτιμά απεριόριστα το δώρο της ζωής. Λατρεύω να προσθέτω αξία στην ζωή των συνανθρώπων μου και η πηγή έμπνευσης μου είναι πάντα  η οικογένειά μου. Από μικρό παιδί ο φόβος με κρατούσε για χρόνια παγιδευμένο, μέχρι που αποφάσισα να δημιουργήσω μια οργανωμένη προσπάθεια, που θα βοηθούσε όλους όσους θέλουν να ξανα-ζωγραφίσουν τη ζωή τους, χωρίς τις μαύρες κι άραχλες σκιές του φόβου. Αυτό είναι το κάλεσμά μου και το δικό μου «γιατί», πίσω από την απόφαση να ασχοληθώ με την ψυχολογία. Η ειδικότητα μου είναι ολιστικός ψυχολόγος-βιοσυντονιστής με εξειδίκευση στις κρίσεις πανικού. Δημιούργησα το Re-Paint Your LiFe Wellbeing Center, με όραμα την ψυχοσυναισθηματική, πνευματική και σωματική μεταμόρφωση, βοηθώντας ανθρώπους να θεραπευθούν, να γνωρίσουν τον εαυτό τους, και να μάθουν να αξιοποιούν δημιουργικά κάθε μέρα της ζωής τους.

Το 2ο inspirational event του γνωστού βιοσυντονιστή και σύμβουλου ψυχικής υγείας πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στο οποίο το κοινό είχε την ευκαιρία να εμπνευστεί, να ταυτιστεί, να δει και να ακούσει σημαντικές αληθινές ιστορίες ζωής, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται για να πετύχει τη ζωή που θέλει να αποκτήσει. Στη σκηνή, μαζί με τον Yiannis Michael, βρέθηκε η κορυφαία motivational speaker, καλλιτέχνης ανθρωπιστής και ακτιβίστρια, γνωστή ως «Iron Lady of Pakistan» η Muniba Mazari. Μια γυναίκα στα 30, που μετά από μια ζωή γεμάτη δοκιμασίες και ένα δυστύχημα που της προκάλεσε παράλυση στα κάτω άκρα, αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές motivational speakers εν ζωή.

H σημαντική αυτή συνάντηση των δυο και όλα όσα ειπώθηκαν επί σκηνής αναρτήθηκε στο προσωπικό κανάλι της Muniba Mazari στο YouTube ξεπερνώντας το 1.000.000 views.

Να πούμε πως έχεις ένα μοναδικό στυλ θεραπείας γιατί ενσωματώθηκε η ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με τον βιοσυντονισμό. Μίλησε μας γι’ αυτό. Τι είναι ο Βιοσυντονισμός, πώς μπήκε στη ζωή σου, πώς λειτουργεί και τι προσφέρει; 
Καταρχάς, είμαι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία και μεταπτυχιακού στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλώριδας των Η.Π.Α. Μετά τις σπουδές μου  εργάστηκα για αρκετά χρόνια στον τομέα της ψυχοθεραπείας αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν αρκετό. Είμαι λάτρης της κβαντικής φυσικής και το πάθος μου για μια φυσική προσέγγιση με οδήγησε στην επαναστατική μέθοδο του Βιοσυντονισμου. Πριν 13 χρόνια πήρα την απόφαση να γίνω πρωτοπόρος και ο μοναδικός ψυχολόγος που συνδυάζει την βιοσυντονιστική θεραπεία. Ο βιοσυντονισμός βασίζεται στην κβαντική φυσική. Είναι βασισμένος σε επιστημονικές μελέτες ότι εδώ και πολλά χρόνια, το σώμα μας είναι συμπυκνωμένη ενέργεια και πως τα κύτταρά μας εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Όπως λοιπόν έχει συχνότητες το σώμα μας, έτσι έχουν δικές τους συχνότητες κι άλλοι μικροοργανισμοί, όπως τα μικρόβια, οι μύκητες κ.λπ. Όταν οποιοσδήποτε ιός, μικρόβιο ή μύκητας «χτυπήσει» το σύστημά μας, τότε αυτόματα συγκρούονται και αλλάζουν οι σωστές συχνότητες λειτουργίας των οργάνων του σώματός μας. 

Μπορεί ο Βιοσυντονισμός να αλλάξει την ζωή κάποιου ανθρώπου; Πες μας κάποια ίσως παραδείγματα που έχεις βιώσει στην διάρκεια της δουλειάς σου. 
Προτιμώ αυτήν την απάντηση να την δώσουν οι μαρτυρίες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα  αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μου. 

Συνήθως ποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά σου και τι ζητάνε από σένα; 
Κυρίως, άτομα τα οποία υποφέρουν από φοβίες, άγχος, κατάθλιψη, συναισθηματική υπερφαγία και κρίσεις πανικού. Αυτό το διάστημα θεραπεύω 200 νέα περιστατικά τον μήνα που υποφέρουν με κρίσεις πανικού. Ο Βιοσυντονισμός απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 3 χρονών έως και 100+. Χρησιμεύει πολύ στην καλύτερη λειτουργία και επικοινωνία των οργάνων και συστημάτων του οργανισμού μας (ανοσοποιητικό, ουροποιητικό, λεμφικό, καρδιαγγειακό κ.α.). Συντονίζει ολόκληρο τον οργανισμό μας να λειτουργεί καλύτερα. Επαναφέρει τις υγιείς συχνότητες των κυττάρων και των οργάνων με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία και επικοινωνία αυτών μεταξύ τους και έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της διάθεσης, της ενέργειας, της ψυχολογίας, του ύπνου, της σεξουαλικής δραστηριότητας, της μεταβολικής δραστηριότητας και άλλων βασικών για την ποιότητα της καθημερινής ζωής μας λειτουργιών.

1

Έχεις γράψει ένα βιβλίο μέσα από την εμπειρία σου όλα αυτά τα χρόνια ως ψυχολόγος. Πώς ονομάζεται, πότε κυκλοφορεί, από πού μπορούμε να το προμηθευτούμε και τι θα διαβάσουμε σε αυτό; 
Το βιβλίο ονομάζεται «Ξανά-ζωγράφισε την ζωή σου» O τόπος και ο τρόπος της Χαράς. Θα κυκλοφορήσει την μέρα της εκδήλωσης του Re-paint Your Life Vol.3 στις 12 Νοεμβρίου. Ο κόσμος μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο από το Θεραπευτικό Κέντρο Βιοσυντονισμου και από τα βιβλιοπωλεία του Public Κύπρου και Ελλάδας. Σύντομα, θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Κύπρου. Tο βιβλίο αυτό είναι μια προσωπική μαρτυρία, για το πώς παράδοση και σύγχρονη επιστήμη μπορούν να συναντηθούν και να συν-λειτουργήσουν δημιουργικά, βοηθώντας τον ταλαιπωρημένο και ξεστρατισμένο από το κέντρο του άνθρωπο της εποχής μας να θεραπευθεί ως τρισυπόστατη ύπαρξη, πνευματικά, ψυχικά και σωματικά. Ένα ψυχοθεραπευτικό ταξίδι προς τα μονοπάτια της χαράς, χωρίς χημικές εξαρτήσεις. Μια «αναίμακτη» νίκη κατά των μεγάλων σύγχρονων παθών και ασθενειών: Φόβος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, συναισθηματική υπερφαγία.

Ετοιμάζεις φέτος την τρίτη έκδοση της εκδήλωσης έμπνευσης Re-Paint Your Life στις 12 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου; Μίλησε μας γι’ αυτό, πως ξεκίνησε, τι προσφέρει στο κοινό, τι ετοιμάζεις φέτος και γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος; 
Το 2019, ακολούθησε ως φυσική συνέχεια η δημιουργία του «κινήματος» Re-Paint Your Life, μιας προσπάθειάς του να φέρει κοντά ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που αναζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή και αγωνίζονται για την προσωπική τους τελείωση. Είναι ένα κίνημα με απώτερο σκοπό την έμπνευση και την προσωπική ανάπτυξη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενώσω τις φωνές όλων όσων έχουν πάθος για αυτό-βελτίωση και που δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα. Το φετινό όμως θα είναι ξεχωριστό λόγω της παρουσίασης του πρώτου μου βιβλίου αλλά και στο γεγονός ότι φιλοξενουμένη θα είναι η παγκοσμίου φήμης  ομιλήτρια Dr Shefali. Θέλουμε να κάνω μια επανάσταση στην κυπριακή κουλτούρα όσον αφορά τον γονικό ρόλο. Να βοηθήσουμε όσους περισσοτέρους γονείς, μελλοντικούς γονείς αλλά και άτομα που έχουν επαφή με παιδιά. Στόχος, είναι να δώσουμε ένα πινέλο στα νέα παιδιά να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Δυστυχώς, οι περισσότεροι γονείς νομίζουν ότι μεγαλώνουν ένα αντίγραφό τους. Το παιδί μας δεν είναι κτήμα μας αλλά ένα πνεύμα το οποίο πάλλεται με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Γιάννη, τι χρειάζεται τελικά για να ξαναζωγραφίσουμε τη ζωή μας; 
Πρώτον, να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι ζωγράφοι της ζωής μας και να σταματήσουμε να δίνουμε το πινέλο στους άλλους για να ζωγραφίσουν το δικό μας πίνακα. Να αναλάβουμε 100% την ευθύνη για το που βρίσκεται σήμερα η ζωή μας.
 
>> Περισσότερα για τον Γιάννη Μιχαήλ στη σελίδα του www.yiannismichael.com
Η εκδήλωση Re-Paint Your Life θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία.
Για εισιτήρια ΕΔΩ 

1

Πληροφορίες: Re-paint Your Life Well-being Center 22527100
 

Loader