O Κωνσταντίνος Κυπριανού μιλά αποκλειστικά στην Avant Garde για όλα τα σημαντικά ζητήματα που τον απασχολούν

O Κωνσταντίνος Κυπριανού μιλά αποκλειστικά στην Avant Garde για όλα τα σημαντικά ζητήματα που τον απασχολούν

Ο “Κώτσιος Ο Πικατίλλης” θα είναι ο παρουσιαστής του νέου Vodcast της Avant Garde

Ο γνωστός σε όλους μας “Πικατίλλης”, η αιτία της ύπαρξης του θεσμού του αγαπημένου μας Φεστιβάλ "Afro Banana" στο νησί, ο DJ που δεν σας "αφήνει" να σταματήσετε το χορό, μιλά αποκλειστικά στην Avant Garde.

Ο Κωνσταντίνος Κυπριανού σπούδασε αρχιτεκτονική στο Brighton και στην Φρανκφούρτη. Δούλεψε στο Βερολίνο κι από το 2014 που επέστρεψε στην Κύπρο δημιουργεί διάφορα projects με την ομάδα του, πάντα σε σύζευξη με τις ανάγκες της εποχής, εκφράζοντας καλλιτεχνικές και μη ανησυχίες.

Από το 2008 παίζει μουσική ως DJ σχεδόν κάθε βδομάδα σε bars και clubs σ’ όλο τον κόσμο και τα τελευταία τρία χρόνια είναι ένας εκ των ιδιοκτητών του “Sousami Bar”, στην Λεμεσό.

Δηλώνει ότι περνά τον χρόνο του διαβάζοντας από πολιτική μέχρι tech news αλλα ως επι το πλείστον ακούει μουσική και ονειρεύεται πράγματα όπως πως να καταφέρει να πείσει την Κυβέρνηση να δημιουργήσει αστυνομία αισθητικής και Υπουργείο Καλοζωίας!

Ο Κωνσταντίνος Κυπριανού θα είναι ο παρουσιαστής των καινούργιων vodcasts της Avant Garde “Τρεις Ελιές τζαι μιαν Τομάτα”, ένα vodcast που θα πραγματεύεται ζητήματα με θεματικές όπως ο πολιτισμός, η κουλτούρα της Κύπρου σε συνάρτηση με την επικαιρότητα, όπως περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. 

Ο Πικατίλλης ευελπιστεί να ξεκινήσει ένα ταξίδι μαζί σας με σκοπό την εξερεύνηση, την ανάλυση και την αμφισβήτηση αυτών των κοινωνικών ζητημάτων.

 “Να μιλήσουμε για αειφορία, όχι μόνο για το περιβάλλον τζαι των σημερινών μας αναγκών αλλά τζαι σε σχέση με τις μελλοντικές γενιές. Να μιλήσουμε με ανθρώπους που παλεύκουν για τη διατήρηση και βελτίωση της κοινωνικής ποιότητας και ισότητας, αλλά και με ανθρώπους που έχουν τζαι είχαν όραμα για μιαν καλύτερη Κύπρο, για έναν καλύτερο κόσμο”.

Στο πολλά υποσχόμενο αυτό vodcast, ο Κωνσταντίνος μάς επισημαίνει ότι δεν θα περιοριστεί σε θεωρίες και υποθέσεις. Θα προσπαθήσει να μοιραστεί μαζί σας αληθινές ιστορίες, αφορμώμενες από τις εμπειρίες και τις γνώσεις των καλεσμένων του, με σκοπό να αναδύσει στην επιφάνεια τις πολύπλευρες πτυχές του κάθε θέματος. Επιπρόσθετα, στόχος αποτελεί η απομυθοποίηση των συγκεκριμένων θεμάτων εν γένει και το “ακόνισμα” της κριτικής μας σκέψης μέσα από ανανεωμένες προοπτικές σε ό,τι συζητιέται.. "τζιαι τούτα ούλλα θα τα κάμουμε μέσα που χιούμορ, πάθος και αντιπαραθέσεις”.

 

Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός του Vodcast;

Ο απώτερος σκοπός του vodcast είναι να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που προάγει την ενημέρωση, τη συζήτηση τζαι την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης μέσα που την εξέταση τζαι την παρουσίαση διαφόρων θεμάτων που αφορούν την κουλτούρα, το περιβάλλον, την τεχνολογία τζαι τα κοινωνικά ζητήματα.

 

Πόσο συχνά θα βλέπουμε το Vodcast και πόση ώρα θα διαρκεί;

Το Vodcast (παρόλο που νιώθω πολλά περίεργα που το λαλούν vodcast τζαι οι podcast) θα μεταδίδεται μία φορά τον μήνα τζαι κάθε επεισόδιο θα διαρκεί περίπου σαρανταπέντε λεπτά, εκτός τζαι αν έσιει  ψουμί τζαι πάει παραπάνω. Τζαι θα είναι διαθέσιμο στο YouTube της Avant Garde.

 

Γιατί επιλέγεις να χρησιμοποιείς την κυπριακή; 

Η χρήση της κυπριακής διαλέκτου εν μια συνειδητή επιλογή για να τιμήσουμε τζαι να προωθήσουμε την πλούσια γλωσσική τζαι πολιτισμική κληρονομιά της Κύπρου. Επιδιώκουμε να δώκουμεν ορατότητα στην κυπριακή σε ένα ευρύτερο κοινό τζαι να ενθαρρύνουμε την θετική αντίληψη της ως μέρος του πολιτιστικού μας πλούτου.

 

Οι καλεσμένοι σου θα είναι άτομα που με λανθάνων τρόπο είσαι ομοϊδεάτης ή προτίθεσαι να καλέσεις άτομα με τα οποία δε συμφωνείς σε κάποια ζητήματα ή και βρίσκεις τον εαυτό σου εκ διαμέτρου αντίθετο; 

Οι καλεσμένοι μου θα είναι πρώτα άτομα που αξίζει ο κόσμος να ακούσει την ιστορία τους αλλα τζαι ένα μείγμα που άτομα με τα οποία μπορεί να συμφωνώ σε ορισμένα ζητήματα, αλλά και άτομα με διαφορετικές ή αντίθετες απόψεις. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο για ανοιχτή συζήτηση τζαι να προκαλέσουμε τη σκέψη μέσα που την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων.

 

Θα ακούσουμε εκτενώς τις τοποθετήσεις σου σε διάφορα ζητήματα ή θα θέτεις μόνο τα ερωτήματα/προβληματισμούς στους καλεσμένους σου; Θα δούμε κόσμο από τον πολιτικό χώρο εκτός από τον καλλιτεχνικό; 

Θα υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των δικών μου τοποθετήσεων και των ερωτημάτων που θέτω στους καλεσμένους. Ενώ θα δώσω τη δική μου προοπτική σε διάφορα ζητήματα, το κύριο ενδιαφέρον θα είναι να εξερευνήσουμε τις απόψεις και τις εμπειρίες των καλεσμένων μου.

Πιο σημαντικά θα προσπαθήσω τζιαμαί που διαφωνώ να βρω την κοινή τζιείνη γραμμή που μας ενώνει παρά που μας χωρίζει.

Τι να περιμένουμε από τις "3 ελιές τζιαι μιαν τομάτα"; 

Χιούμορ, πάθος, απομυθοποιήσεις τζαι γερές συζητήσεις.

πικ

Photo Credit: Michael Demetriades 

Loader