Ριάνα Κωνσταντίνου: Η Διευθύντρια που δεν κάθεται στο γραφείο δίνοντας εντολές

Ριάνα Κωνσταντίνου: Η Διευθύντρια που δεν κάθεται στο γραφείο δίνοντας εντολές

"Εάν με καλέσουν από την υπηρεσία, μπορούμε να διακόψουμε το γύρισμα για να πάω, έτσι;", με ρώτησε πριν μπούμε στο στούντιο για γύρισμα. Εξάλλου, ήρθε με τη στολή της. Έφυγε από το καθήκον μόνο για τις ανάγκες της συνέντευξης και θα επέστρεφε αμέσως μόλις τελειώναμε.  Η κα Ριάνα Κωνσταντίνου, έκανε από μόνη της τις αναγκαίες συστάσεις με αυτό τον τρόπο.

Τη Διευθύντρια Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, κα Ριάνα Κωνσταντίνου μάλλον την γνωρίζεις από τις κατά καιρούς δηλώσεις της σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σχετικά με θέματα που άπτονται της διάσωσης ανθρώπων με παρέμβαση του νοσηλευτικού πληρώματος των ασθενοφόρων. Είναι επίσης, εκείνη που μας ενημέρωσε για τα όσα παράδοξα άκουσαν οι λειτουργοί του τηλεφωνικού κέντρου 1420. 

Η κα Κωνσταντίνου ωστόσο, καθισμένη στη γαλάζια πολυθρόνα της εκπομπής «Woman to Woman», υπήρξε αφοπλιστικά περιγραφική για τα όσα βιώνει τόσο η ίδια καθημερινά εν ώρα υπηρεσίας, όσο και η ομάδα της. 

Μίλησε για τα εμπόδια που πολλές φορές οι πολίτες θέτουν στους διασώστες εν ώρα δράσης, βρίζοντάς τους ή διακόπτοντας τους καθώς εκείνοι παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, αφού είναι πεπεισμένοι πως η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι νοσηλευτές εκείνη τη στιγμή, δεν είναι η ορθή. Το αποτέλεσμα όπως η ίδια λέει, είναι, πολλές φορές να γίνονται λάθη.

4567890-547689
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη

Είναι και άλλοι περαστικοί συχνά, όπως λέει, που φωτογραφίζουν και βγάζουν βίντεο από τη σκηνή ενός ατυχήματος, τα οποία ανεβάζουν στο διαδίκτυο, πριν καν ενημερωθεί η οικογένεια των τραυματιών για το τι συνέβηκε στον άνθρωπό τους. 

Αναφέρθηκε στη βαριά ευθύνη που φέρει η ίδια όταν στέλνει μέλη της διασωστικής ομάδας σε δύσκολα περιστατικά, όπως και για τις κραυγές πόνου από μάνες, που δεν μπορούν να ξεχαστούν όσα χρόνια και αν περάσουν. 

Περιέγραψε «σκληρές» εικόνες και τραγικά περιστατικά, εξομολογήθηκε πως τώρα με τον κορωνοϊό, δεν υπάρχει χρόνος για την οικογένειά της, ενώ πηγαίνει σπίτι μόνο για να κοιμηθεί δύο ή τρεις ώρες. Μάλιστα, τον πρώτο καιρό που ξέσπασε η πανδημία στην Κύπρο, έκανε 3.5 μήνες να πάει στο σπίτι της. Κοιμόταν και έκανε μπάνιο στην υπηρεσία. 

34567890-t

Η κα Κωνσταντίνου, ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα, εξηγεί γιατί και ο δικός της επαγγελματικός χώρος είναι ανδροκρατούμενος, τι πιστεύει για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο αλλά και ποιες «λύσεις» προτείνει ο κόσμος που τηλεφωνεί καθημερινά στο 1420, ο οποίος θεωρεί πως γνωρίζει το «αντίδοτο» της νόσου.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη στο Woman to Woman που προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 20:35 από το Digital tv.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ, όλα τα επεισόδια της εκπομπής "Woman to Woman", που προβλήθηκαν μέχρι σήμερα

Loader