Άννα Κοσμά: Έτσι είναι σήμερα οι κύπριες γυναίκες της υπαίθρου

Άννα Κοσμά: Έτσι είναι σήμερα οι κύπριες γυναίκες της υπαίθρου

Σε αυτό το επεισόδιο του “Woman to Woman”, φιλοξενούμενη είναι η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και Στέλεχος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου, κα Άννα Κοσμά

Μια συζήτηση που περιστρέφεται γύρω από τις γυναίκες της υπαίθρου, του χθες και του σήμερα, και τις διαφορές ανάμεσά τους. Μήπως στο άκουσμά τους το μυαλό μας κάνει την εικόνα μιας γυναίκας με μαντίλα στο κεφάλι και ποδίνες και αν ναι, ισχύει κάτι τέτοιο; 

Η κα Κοσμά όμως μιλάει και για την υποψηφιότητά της στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, για το νέο κοινοβουλευτικό σχήμα σε σχέση με το φύλο της, τη νέα και πρώτη γυναίκα πρόεδρο της κυπριακής βουλής, κα Αννίτα Δημητρίου, καθώς και τις διακρίσεις που ακόμη και η ίδια έχει βιώσει μέσα σε ανδροκρατούμενα «σχήματα». 

54456567787

Αναφέρεται στις φορές που έπρεπε επανειλημμένως να ζητήσει το λόγο για να μιλήσει και να εκφράσει τις απόψεις της, πριν να της παρασχεθεί ή ακόμη πιο σωστά, να τον λάβει με το «έτσι θέλω».  Εξάλλου, όπως διευκρινίζει, δεν θα μπορούσε να αφήσει κάτι τέτοιο απλώς να περάσει, σωπαίνοντας.

Πληροφορεί σχετικά με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε σε συνάρτηση με τον τουρισμό και την Ορεινή Λάρνακα, όπως εκείνη του «Φέτος #μένουμεκύπρο και πάμε #orinilarnakas», ενώ παράλληλα εξηγεί γιατί αξίζει κάποιος να μείνει Κύπρο για διακοπές. 

Μας συστήνει τοπικά κυπριακά προϊόντα όπως τα τερτζιελλούθκια, κάνει λόγο για την ανάγκη ανάπτυξης των εγχώριων επιχειρήσεων και τη συμμετοχή της γυναίκας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, γι΄αυτό και στο πλαίσιό της δεν γίνεται κάποια αναφορά σε αυτές.

Τα υπόλοιπα, θα τα μάθεις στη συνέντευξη που προβλήθηκε στο πλαίσιο του «Woman to Woman», από την Digital tv

Η έρευνα, επιμέλεια και παρουσίαση γίνεται από τη δημοσιογράφο Νίκολα Καρατζιά.

Σκηνοθεσία επεισοδίου: Αναστάζια Λουκά

Κινηματογραφιστές: Παντελής Αναστασίου, Έλενα Έλληνα

Μοντάζ: Χριστιάνα Κελλάρη

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.

Loader