Αριάδνη & Γιώργος: Το ζευγάρι που μας κάνει να σκεφτούμε σοβαρά την χορτοφαγία

Αριάδνη & Γιώργος: Το ζευγάρι που μας κάνει να σκεφτούμε σοβαρά την χορτοφαγία

Φτάνει να δοκιμάσεις από τα φαγητά τους και μπορεί να πειστείς κι εσύ

Αισθάνονται όπως δηλώνουν, ευγνώμονες που έχουν επιλέγει ανάμεσα στις επιχειρήσεις που σκέφτονται πρωτοποριακά και οι οποίες λαμβάνουν μέρος στην νέα καμπάνια της Τράπεζας Κύπρου με τίτλο «Σε κάθε επόμενη κίνηση». Εξάλλου, οι ίδιοι γνωρίζουν από επόμενα βήματα. Βήματα που δεν είναι ποτέ τα τελευταία.

Αριάδνη Αδαμίδη και Γιώργος Αδαμίδης. Ένα ζευγάρι -στη ζωή και στη δουλειά- που δεν σταματάει να οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο, και να προσπαθεί με το δικό του τρόπο να συμβάλει στην προσπάθεια επίτευξης αυτού του στόχου. Η δημιουργία του Elysian Plant Based Kitchen Bar στη Λευκωσία, που σερβίρει «ιδιαίτερα» αλλά και ιδιαίτερα γευστικά πιάτα, ήταν η πρώτη τους καθοριστική κίνηση, μετά βεβαίως από την κίνηση να γίνουν vegans. Έπονται όμως και άλλες.

Εάν συναντιόμασταν πέντε χρόνια πιο πριν, που θα έβρισκα τoν Γιώργο και την Αριάδνη; Σε ποια φάση της ζωής τους;

Πριν από 5 χρόνια, ήμασταν ακόμη οι δυό μας, ζευγάρι χωρίς παιδιά. Σίγουρα θα μας συναντούσατε σε κάποιο αεροπλάνο. Ταξιδεύαμε πάρα πολύ λόγω δουλειάς και ταυτοχρόνως, μαζεύαμε ιδέες για το μελλοντικό μας χορτοφαγικό πρότζεκτ, κάτι που βεβαίως γινόταν υποσυνείδητα, αφού εκείνο τον καιρό δεν γνωρίζαμε πως μελλοντικά θα προβούμε σε αυτή την κίνηση. 

544545

Γενικότερα, ποιοι είναι οι Αριάδνη και Γιώργος. Με τι έχουν ασχοληθεί στη ζωή τους μέχρι σήμερα σε επαγγελματικό επίπεδο;   

Ο Γιώργος μεγάλωσε στην Αυστραλία, σπούδασε και δούλεψε για αρκετά χρόνια στην τουριστική βιομηχανία και έπειτα έγινε και ο ίδιος επιχειρηματίας. Η Αριάδνη μεγάλωσε στην Κύπρο, σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη, έπειτα ασχολήθηκε με την τουριστική βιομηχανία και τώρα, μαζί επενδύουμε σε δικές μας επιχειρήσεις, τόσο στον τουρισμό όσο και στην εστίαση.

4334344

Πότε αποφασίσατε να κάνετε την επόμενη καθοριστική κίνηση στη ζωή σας, και ποια ήταν αυτή; Να γίνετε χορτοφάγοι ή να ανοίξετε το Elysian Plant Based Kitchen Bar

Αρχικά γίναμε vegan το 2016, παίρνοντας έμπνευση από διάφορες πηγές. Καθώς ταξιδεύαμε, παρατηρήσαμε ότι υπάρχει έλλειψη ποιοτικού βίγκαν φαγητού, κυρίως στην Κύπρο. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Elysian - που σημαίνει θεϊκή έμπνευση, κάτι όμορφο και δημιουργικό. Η επιθυμία μας ήταν να φτιάξουμε έναν παράδεισο τόσο για τους βίγκαν, όσο και για όλο τον κόσμο που αγαπά το νόστιμο και υγιεινό φαγητό.

6565656565

Εδώ θα σταθώ. Κάνοντας το συγκεκριμένο βήμα, δεν φοβηθήκατε πως οι Κύπριοι μπορεί και να μην είναι έτοιμοι να «αγκαλιάσουν» ένα στέκι για χορτοφάγους και vegan, αφού από το διατροφολόγιο των πλείστων γενικότερα δεν λείπει το κρέας; 

Σίγουρα υπήρχαν σκέψεις αμφιβολίας και φόβου, ωστόσο πιστεύουμε ότι οι Κύπριοι αναγνωρίζουν την ποιότητα του καλού φαγητού και στόχος μας δεν ήταν μόνο οι φυτοφάγοι/χορτοφάγοι. Θέλουμε να ωθήσουμε όλο τον κόσμο, όποιο είδος διατροφής και αν επιλέγει, να δοκιμάσει και απολαύσει τα ιδιαίτερα πιάτα του Elysian.

7655643

Αυτό σας το επιχειρηματικό βήμα συνέπεσε και με την πανδημία που λόγω αυτής προέκυψαν τα lockdowns και τα περιοριστικά μέτρα. Η συγκυρία αυτή, πόσο σας δυσκόλεψε ή σας κόστισε τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά;

Στα κινεζικά η λέξη κρίση έχει δυο έννοιες. Σημαίνει κίνδυνος και ευκαιρία. Εμείς, το είδαμε ως ευκαιρία μιας και το άνοιγμα μάς έγινε μετά τον πρώτο εγκλεισμό. Σίγουρα μας δυσκόλεψαν τα lockdowns και καθυστέρησαν την εξέλιξη μας, εντούτοις, προχωράμε εστιάζοντας στη μεγάλη εικόνα του οράματός μας.

66566

Έχετε λάβει μέρος και στην καμπάνια της Τράπεζας Κύπρου, «Σε κάθε επόμενη κίνηση». Τι σας ώθησε να το πράξετε και και ποιο μήνυμα θέλετε να μεταφέρετε μέσα από αυτή τη συμμετοχή;

Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε επιλέγει ανάμεσα στις επιχειρήσεις που σκέφτονται πρωτοποριακά. Το 2020, η πανδημία μας έδωσε κάποια μαθήματα. Μας δίδαξε ότι δεν μπορούμε να ζούμε και να χειριζόμαστε τον πλανήτη στον οποίο ζούμε, με αυτό το λανθασμένο τρόπο. Στηριζόμενοι σε αυτό το σκεπτικό, η ιδεολογία πίσω από το Elysian ενώνει 3 «κινήματα-πυλώνες»: Την εσωτερική υγεία του ανθρώπου, την υγεία των ζώων με τα οποία συμβιώνουμε σε αυτό τον πλανήτη και την προσπάθεια να μην «πληγώνουμε» και καταστρέφουμε τον πλανήτη μας με τοξικά, πλαστικά σκουπίδια και απόβλητα.

54554555

Με λίγα λόγια, θα λέγατε πως αισθάνεστε forward thinkers;

Βεβαίως, θα μπορούσαμε να πούμε πως είμαστε forward thinkers, δεδομένου του τρόπου σκέψης μας. Βλέπουμε μπροστά και οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπως θα έπρεπε να είναι σε 20, 30, 50 χρόνια, αν θέλουμε το καλό όλων μας. Της ανθρωπότητας και του ίδιου του πλανήτη. Με το δικό μας λοιπόν τρόπο, προσπαθούμε να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια και προς αυτή την κατεύθυνση. 

33234454

Αριάδνη και Γιώργο, what’s next; Έχετε βάλει επόμενο «στοίχημα» με τον εαυτό σας;

Ναι. Σύντομα θα πραγματοποιήσουμε το πρώτο Elysian retreat, στο Τρόοδος. Ένα τετραήμερο «ανανέωσης», με plant based διατροφή για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα μπορούν ανάμεσα σε άλλα να παρακολουθήσουν ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα γυμναστικής, να απολαύσουν αναζωογονητικούς περιπάτους στο δάσος. Στη συνέχεια, έπεται το άνοιγμα του Elysian Plant Based Kitchen Bar στη Λεμεσό, μια κίνηση που θα γίνει κοντά στον Ιανουάριο του 2022.

Ακολουθεί το βίντεο από την καμπάνια της Τράπεζας Κύπρου

66532

45545454545

 

Loader