«Boiler House»: Tα πολυσυζητημένα events που ξεκίνησαν μέσα στην καραντίνα

«Boiler House»: Tα πολυσυζητημένα events που ξεκίνησαν μέσα στην καραντίνα

Οι διοργανωτές τους, Νεόφυτος και Φανή, εξηγούν πώς άρχισαν όλα και αποκαλύπτουν τι να περιμένουμε στις 15 Ιουλίου

Tα events του «Boiler House» μετά την αγάπη και τη στήριξη που λαμβάνουν από τη μέρα έναρξής τους, επιστρέφουν με ένα μεγάλο πάρτι στις 15 του μήνα, σε μια μαγευτική τοποθεσία, με τον ØOstil -έναν από από τους μεγαλύτερους DJs του Afterlife- να δίνει τον ρυθμό. Όλα δείχνουν πως μας περιμένει μια φοβερή νύχτα, όχι μόνο λόγω της μουσικής, αλλά ένεκα της όλης παραγωγής που ετοιμάζει η ομάδα του «Boiler House».

Η ιδέα για τα events του «Boiler House» «γεννήθηκε» μέσα στην καραντίνα. Υποθέτω πως υπήρξε αυτή η ανάγκη λόγω της κοινωνικής αποξένωσης που προκάλεσε η πανδημία; 

Εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης ανά το παγκόσμιο, συνειδητοποιήσαμε ότι για εμάς που αγαπούμε τόσο πολύ τη μουσική, τον χορό και την κοινωνικοποίηση μέσω της ηλεκτρονικής μουσικής, η απομόνωση και η αποξένωση ήταν περισσότερο επιβλαβής,  ψυχολογικα κυρίως, απ’ ό,τι ο ίδιος ο ιός. Το πρώτο πρώτο event του «Boiler House» έγινε κοντά στα τέλη Οκτωβρίου 2020. Ηταν ένα κοινό όραμα και μια κοινή ιδέα που μας έφερε κοντά με τη Φανή. Το όνομά της ιδέας αυτής, το είχα στο μυαλό μου καιρό πριν γνωριστούμε και αποτέλεσε πάθος και σκοπό της ζωής μου! Από την άλλη η Φανή, με την εμπειρία και τις γνώσεις της, ήρθε για να δέσει το γλυκό. Έτσι το πρώτο και δεύτερο event του «Boiler House» πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε πολύ στενούς φίλους σ' ένα πολύ ξεχωριστό και και μοναχικό location στη μέση του πουθενά, στην περιοχή Φικάρδου. Το όλο concept των event, το μοναδικό location, η έντονη ανάγκη για κοινωνικοποίηση, η underground μουσική και η όλη θετική ενέργεια των ανθρώπων και του χώρου, συνέβαλαν στο να διαδοθούν και να συζητηθούν πάρα πολύ αυτά τα events. Σιγά-σιγά λοιπόν, το όραμα εξελίχθηκε. 

 

Με τους περιορισμούς, πόσο εύκολη ήταν εν τέλει η διοργάνωσή τους;

Αντιλαμβάνεστε πως δεν ήταν. Με τον χαμό που επικρατούσε τότε, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για το τι πραγματικά ήταν ο ιός, έκανε πιο έντονη την ανάγκη να ενωθούμε με κόσμο που αγαπά τη μουσική μας και όσο περνούσε ο καιρός, μεγάλωνε ακόμη πιο πολύ. Ο φόβος για τη μετάδοση του ιού, την αστυνομία, τα προστίματα και γενικά τις συνέπειες της φυσικής παρουσίας και της διεξαγωγής ενός τέτοιου event ήταν κάτι που φοβόμασταν και εμείς ως διοργανωτές αλλά και ο κόσμος μας. Το δύσκολο ήταν να ξεκινήσεις κάτι εκείνη την εποχή! Φυσικά γνωρίζαμε τα ρίσκα και τους κινδύνους, αλλα το πάθος μας γι΄ αυτό που αγαπάμε ήταν μεγαλύτερο! 

 

Ο συνδετικός κρίκος όσων έρχονται στα events σας είναι η underground techno music; 

Σίγουρα για να ακούσεις αυτή τη μουσική για τόσες ώρες πρέπει να την αγαπάς και να σου αρέσει. Σ' αυτές τις περιπτώσεις όμως, είναι κάτι περισσότερο! Είναι η ανάγκη να νιώσουμε ελεύθεροι, ενωμένοι όλοι μαζί, ασφαλείς σ' ένα dancefloor. Σημαντικό ρόλο προσέλευσης στα events μας «παίζει» και η τοποθεσία που επιλέγουμε κάθε φορά. Η πιο όμορφη αίσθηση όμως έρχεται το ξημέρωμα με το πρώτο φως του ήλιου και την υπέροχη μαγεία της ανατολής! Όλα αυτά για εμάς είναι μέρος της κουλτούρας μας.  

boiler house

  

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τους χώρους διεξαγωγής των events;

Συνήθως προσπαθούμε να επιλέγουμε με πολλή προσοχή διαφορετικό τόπο σε κάθε event και το πιο σημαντικό είναι ότι επιλέγουμε διαφορετικό setup. Για εμάς η επιλογή του χώρου αποτελεί διαδικασία έρευνας, εξερεύνησης, επι τόπου επίσκεψης και συζήτησης της καταλληλότητας του. Κριτήρια μας είναι η ιδιαιτερότητα του χώρου, το κατά πόσο έχει γίνει ή όχι ξανά ένα τέτοιου είδους event, η εύκολη πρόσβαση και το πώς μπορούμε να τον μετατρέψουμε ώστε να αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τον καθένα ξεχωριστά. Αυτός είναι και ο κύριος στόχος μας. 

Στη σελίδα σας στο FB υποστηρίζετε πως μέσω των events σας προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία. Πώς «μεταφράζεται» για εσάς αυτό; 

Το κάθε event μας είναι ξεχωριστό γιατί όπως αναφέραμε και πριν διεξάγεται σε πολύ ιδιαίτερους, περίεργους ή καινούριους xώρους για την κοινότητα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Το σπιτάκι στο Φικάρδου, το αμφιθέατρο, το Paulygon, το κιόσκι και ο εσωτερικός χώρος στο Camelot, το garage. Εδώ να αναφέρoυμε ότι το garage τα είχε όλα… μέχρι και περιπέτειες βγαλμένες από το εξωτερικό. Επίσης, το setup δεν είναι ποτέ το ίδιο και οι DJs μας είναι προσεκτικά διαλεγμένοι. Και το πιο σημαντικό, είναι τα συναισθήματα που προκαλούνται κατά τη διάρκεια του  event, αλλά και το αίσθημα που αφήνει μέρες μετά.

Τι να περιμένουμε από το «Boiler House» το επόμενο διάστημα;

Μόνον εκπλήξεις. Την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Ιουλίου, έχουμε τον OOstil στο πολυσυζητημένο Angel Hills, το οποίο θα διεξαχθεί μέσα στο tennis court του χώρου μ' ένα μαγευτικό setup. Για το επόμενο διάστημα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι το επόμενο event στις 15 Οκτωβρίου θα αποτελέσει μια πολυσυζητημένη συνεργασία! 

boiler house

 

 

 Σχετικά με το event στις 15 Ιουλίου 

Line up DJs:

 

- ØOostil

-Jonathan Reyes 

- dalton.music

- baroque.music

Στην τοποθεσία θα υπάρχει άφθονο ποτό, ένα μέρος για rave, το καλύτερο ηχοσύστημα στη βιομηχανία της μουσικής, καταπληκτικός φωτισμός και γενικώς η όλη διοργάνωση θα είναι σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που έχουν καθιερώσει το «Boiler House». 

Εισιτήρια 

Λευκωσία 

Impresso Espresso Coffee Bar

Royal Bluff Nicosia

Λάρνακα: Πληροφορίες στο τηλέφωνο 96665776

Λεμεσός: Πληροφορίες στο τηλέφωνο 99115283

Πάφος: 99 768386

Προκρατήσεις στα τηλέφωνα: 99114752, 99348969

 

 

Loader