«Επί σκηνής στο Ριάλτο» με την Έλενα Αντωνίου (BINTEO)

«Επί σκηνής στο Ριάλτο» με την Έλενα Αντωνίου (BINTEO)

Η χορεύτρια και χορογράφος μιλά στην Avant Garde για το ξεκίνημά της, την πορεία της στον χορό, τις τελευταίες δουλειές και την παρουσία της στο εξωτερικό

Το τρίτο επεισόδιο της σειράς συνεντεύξεων «Επί σκηνής στο Ριάλτο» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το θέατρο Ριάλτο φιλοξενεί την γνωστή Κύπρια χορεύτρια και χορογράφο Έλενα Αντωνίου.

Η Έλενα αποφεύγει τους προσδιορισμούς «χορεύτρια και «χορογράφος» για τον εαυτό της επιλέγοντας καλύτερα τον όρο «καλλιτέχνης». Η Έλενα Αντωνίου συνάντησε τον Μιχάλη Χριστοδούλου στη σκηνή του θεάτρου Ριάλτο το οποίο γνωστή καλλιτέχνης θεωρεί πια οικογένειά της μετά από τόσες δουλειές που παρουσίασε εσύ.

Η σχέση της Έλενας ξεφεύγει από την σκηνή του θεάτρου αυτή καθαυτή αφού πέραν τους γεγονότος ότι κατάγεται από τη Λεμεσό είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου.

Το όνειρό της Έλενας ως μικρό κορίτσι δεν ήταν να γίνει χορεύτρια αλλά αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστική από όπου και ξεκίνησε. Ο χορός μπήκε λίγο αργότερα στη ζωή της με τα εφόδια και την πειθαρχία του αθλητισμού να αποτελούν ισχυρά όπλα για την πορεία της σε αυτό τον δύσκολο τομέα του χορού.  

7

Η Έλενα Αντωνίου αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικά μέλη της χορευτικής κοινότητας της Κύπρου με πολύ σπουδαίες δουλειές, με παρουσία σε μεγάλα φεστιβάλ και πλατφόρμες χορού τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ενώ θεωρεί σήμερα τον τομέα του χορού πλούσιο σε νέα και υποσχόμενα ταλέντα.

Οι δουλειές της τα τελευταία χρόνια έγιναν θέμα συζήτησης και θερμής υποδοχής τόσο για το σκεπτικό και την φιλοσοφία τους όσο και για την εκτέλεσή τους τόσο από την ίδια όσο και τους συνεργάτες της. Η ίδια σχολιάζει τις δουλειές της, την παρουσία της επί σκηνής, την τόλμη των έργων της και την σχέση της με το κοινό. 

Loader