Φέτος τα Χριστούγεννα, Dostou Chance

Φέτος τα Χριστούγεννα, Dostou Chance

«To Dostou Chance είναι σαν στάση ζωής για εμάς. Έχει να κάνει με το να έχουμε υπομονή, να μην απογοητευόμαστε και να καταναλώνουμε με υπευθυνότητα. Προτού αγοράζουμε κάτι, να σκεφτόμαστε αν πραγματικά το χρειαζόμαστε».

Περιβαλλοντική βιωσιμότητα, συλλογική αλληλεγγύη, ηθική και οικολογική κουλτούρα καθώς και αλληλοστήριξη μεταξύ ντόπιων δημιουργών και των ethical shops, τα οποία δεν σκέφτονται μόνο την κερδοφορία τους αλλά παράγουν και κοινωνική ευαισθησία. Αυτές είναι, σε γενικές γραμμές, οι αρχές που πρεσβεύει η ωραία ομάδα του Dostou Chance, που συμμετέχει αυτές τις μέρες στο Nicosia Pop Up Festival στη λεωφόρο Μακαρίου.

Η ομάδα αποτελείται από τον Αντρέα, την Εβίτα και την Αιμιλία.

Με αφορμή το φεστιβάλ, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε λίγο με τον Αντρέα, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας ορισμένες σκέψεις γύρω από την πανέμορφη αυτή πρωτοβουλία.

«To dostou chance είναι κάτι σαν στάση ζωής για εμάς. Έχει να κάνει με το να έχουμε υπομονή, να μην απογοητευόμαστε και να καταναλώνουμε με υπευθυνότητα. Προτού αγοράζουμε κάτι, να σκεφτόμαστε αν πραγματικά το χρειαζόμαστε».

jkkjkjkljkljkl

«Από την αρχή, είχαμε αποφασίσει να δώσουμε έμφαση στη βιομηχανία της μόδας. Γρήγορα ανακαλύψαμε ότι υπάρχει διαθέσιμο εκεί έξω αρκετό dead stock, είτε από μαγαζιά που έχουν κλείσει είτε από αχρησιμοποίητο ρουχισμό και υπόδυση κλπ. Η μεταποίηση και ο επανασχεδιασμός κατέχουν κεντρική θέση στη φιλοσοφία  μας».

Στο παρελθόν, η ομάδα του Dostou Chance έχει εμπλακεί και σε ένα σωρό εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, όπως το Fashion Awareness Week και το Fashion Revolution,  που ήταν ένα τριήμερο φεστιβάλ που είχε πραγματοποιηθεί στην παλιά Αγορά της Λευκωσίας το 2019.

Είχαμε δημιουργήσει και το Redesign Fashion Exhibition, που ήταν μια έκθεση χωρισμένη σε διαφορετικά δωμάτια  και ως θεματική είχε τη βιομηχανία της γρήγορης μόδας και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον.

Mέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, το Dostou Chance θα βρίσκεται στο Nicosia Pop Up Festival. 

FACEBOOK PAGE

klgjsgjklsgjklsgjkl

Loader