Γιατί χωρίζουν τελικά οι άνθρωποι κύριε Καπουτζίδη; [Video]

Γιατί χωρίζουν τελικά οι άνθρωποι κύριε Καπουτζίδη; [Video]

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλά στην κάμερα της Avant Garde για το έργο του "Όποιος Θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του" που ανεβαίνει από τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ

Με τον Γιώργο Καπουτζίδη συναντηθήκαμε το απόγευμα της 6ης Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Classic στην Παλιά Λευκωσία, μερικές ώρες πριν από την πρεμιέρα του θεατρικού έργου που υπογράφει το σενάριο "Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του" το οποίο ανεβάζει αυτή την περίοδο η Νέα Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι αυτό που ακριβώς που φαίνεται. Επικοινωνιακός, φιλικός, πολύ ευγενικός, χαμογελαστός και οξυδερκής. Η κουβέντα μας περιορίστηκε στο θεατρικό του έργο που επέλεξε ο ΘΟΚ να ανεβάσει αυτή τη θεατρική σεζόν στη Νέα Σκηνή. 

Το θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη “Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του” αποτελεί την πρώτη του συγγραφική δουλειά για το θέατρο αν και είχαν προηγηθεί τρεις άλλες στις οποίες ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός έκανε τη διασκευή άλλων γνωστών έργων. 

Με μεγάλη χαρά βρέθηκε στην Κύπρο έπειτα από την πρόταση του ΘΟΚ, παρακολούθησε τις πρόβες, τις πρώτες παραστάσεις και μοιράστηκε μαζί μας τις στιγμές δημιουργίας του έργου, την επιτυχημένη του πορεία στην Αθήνα, μετέπειτα στη Θεσσαλονίκη και μας εξομολογήθηκε την αγωνία του στην υποδοχή της παράσταση από το κοινό της Κύπρου. 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μας μίλησε για το έργο, την υπόθεση, πως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, τον έρωτα αλλά και μας απάντησε στην απορία γιατί χωρίζουν οι άνθρωποι ενώ δίνουν όρκους παντοτινής αγάπης και αφοσίωσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  

 9

SOLD OUT οι επόμενες 2 εβδομάδες παραστάσεων/

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:30 | ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00 & 20:30 | ΚΥΡΙΑΚΗ 18:00

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20:30 & ΚΥΡΙΑΚΗ (2η παράσταση) 20:30 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

ΠΑΦΟΣ | ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Τετάρτη 6/12, 20:30

ΛΑΡΝΑΚΑ | ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Γ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Τετάρτη 20/12, 20:30

ΛΕΜΕΣΟΣ | ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Σάββατο 30/12, 20:30

με αγγλικούς & τουρκικούς υπέρτιτλους

Σε ένα διαμέρισμα κάπου στην Αθήνα, μια παρέα τριαντάρηδων ξεδιπλώνει το κουβάρι των μεταξύ τους σχέσεων. Μία απιστία και η επικείμενη διάλυση ενός γάμου –αλλά και η αναβολή ενός άλλου– γίνονται η αφορμή για να εκδηλωθούν για πρώτη φορά συναισθήματα και να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα, φόβοι και αγωνίες. Η κατάσταση εκτροχιάζεται. Επιθυμίες ανομολόγητες αποκαλύπτονται και αλήθειες έρχονται στο φως.

Πρόκειται για μια κωμωδία που σκιαγραφεί αριστοτεχνικά το σύγχρονο παρόν μας μέσα από αυθεντικές, καθημερινές στιγμές, με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που πασχίζουν να βρουν τα πατήματά τους σε έναν κόσμο ρευστό, γεμάτο διαψεύσεις και ματαιώσεις. Ένα έργο που μιλάει για την αγάπη που πλημμυρίζει μόλις σπάσουν οι οθόνες των κινητών. Προικισμένο με άφθονο χιούμορ αλλά και ευθύτητα, τόλμη και ρεαλισμό, το έργο θίγει ζητήματα όπως η δέσμευση, η σεξουαλικότητα, η μοναξιά, η πίστη και η ελευθερία της επιλογής.

Συστήνεται για θεατές άνω των 15 ετών

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου

Μουσική: Μάνος Μυλωνάκης

Επιμέλεια κίνησης: Παναγιώτης Τοφή

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτης: Χριστόδουλος Ανδρέου

Παίζουν (αλφαβητικά): Ανδρέας Βούλγαρης, Έλενα Ευσταθίου, Παναγιώτης Λάρκου, Άννα Μάγκου, Μαρίνα Μανδρή, Πολυξένη Σάββα, Νίκος Σαμουρίδης, Άγγελος Χατζημιχαήλ

Loader