«Χτύπησε το γιο μου βίαια με το αυτοκίνητο, τον εγκατέλειψε, πήγε σπίτι και κοιμήθηκε»

«Χτύπησε το γιο μου βίαια με το αυτοκίνητο, τον εγκατέλειψε, πήγε σπίτι και κοιμήθηκε»

Η κα Λένα Κατελάρη, μοιράζεται αλήθειες που πονούν αλλά πεισμώνουν κιόλας

H κα Λένα Κατελάρη, το 2007, ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς, «έχασε» ότι πολυτιμότερο μπορεί να χάσει ένας άνθρωπος που έχει παιδιά. Ένας μεθυσμένος οδηγός που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον τότε 17 ετών γιο της, τον Γιώργο, ο οποίος στεκόταν στο πεζοδρόμιο με φίλους του. Ο συγκεκριμένος οδηγός, εγκατέλειψε τον χτυπημένο νέο, έφυγε, επέστρεψε στο σπίτι και ξάπλωσε για ύπνο. 

Ο άνθρωπος αυτός, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση και 4 χρόνια στέρηση της άδειας οδήγησης, ωστόσο, αποφυλακίστηκε με προεδρική χάρη μετά από μερικούς μόνο μήνες. 

Η κα Κατελάρη, εξιστορεί όλα όσα βίωσε, περιστατικά, συναισθήματα και συγκλονίζει πραγματικά με τις περιγραφές της. Εξάλλου, πως μπορεί κάποιος να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στον πόνο μιας μάνας που έζησε τον χαμό του παιδιού της. 

Ένα τραγούδι που έγραψαν οι φίλοι του Γιώργου για εκείνον...

Η ίδια αν και όπως λέει, πέρασε από το στάδιο της κατάθλιψης, από στάδιο όπου δεν ήταν πλέον σε θέση να αποδώσει όπως έπρεπε ως μητέρα ή ως εργαζόμενη, κατάφερε να ζητήσει βοήθεια από ειδικό και με την πάροδο του χρόνου, να ξαναβρεί τον εαυτό της για τις κόρες της περισσότερο. 

Στην ουσία, κατάφερε να μετατρέψει τον πόνο σε δύναμη και μάλιστα να προσφέρει μέσα από την ίδρυση του Ιδρύματος Οδικής Ασφάλειας «Γιώργος Μαυρίκιος», στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου της, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους νέους κυρίως, σε θέματα οδικής ασφάλειας. Μέσα από διαλέξεις που παραδίδει σε σχολεία, πανεπιστήμια, στρατόπεδα και οργανωμένα σύνολα, προσπαθεί να συμβάλει σε κάτι πολύ σημαντικό. «Να μη χαθούν άλλες ζωές στην άσφαλτο και καμία άλλη οικογένεια να μην βιώσει τον πόνο της απώλειας που βίωσε εκείνη και η οικογένειά της».

Ακολουθεί η συνέντευξη της κας Κατελάρη, όπως προβλήθηκε την Παραμονή Χριστουγέννων μέσα από την εκπομπή «Ανθρώπινα.», στην Digital tv

Στείλτε στο [email protected] και τη δική σας ιστορία ή κάποιου ανθρώπου που γνωρίζετε ότι θα επιθυμούσε να αφηγηθεί τα δικά του βιώματα μέσα από την εκπομπή μας.

Loader