Η ΔούKISSα μάς έρχεται στην Κύπρο

Η ΔούKISSα μάς έρχεται στην Κύπρο

Είμαστε πανέτοιμοι για τα πολύ φαντεζί drag shows της ΔούKISSα

Από την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη, και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, θα απολαμβάνουμε την ΔούKISSA επί σκηνής στο DownTown Live πλαισιωμένη κάθε φορά από διαφορετική Queen!

Λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη πρώτη συνάντηση -και αυτές που θα ακολουθήσουν- η Avant Garde επικοινώνησε μαζί με την γνωστή drag performer!


ΔούKISSα, τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τα drag shows;

Ήταν ξεκάθαρα η αγάπη μου για αυτή την τέχνη που με οδήγησε να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο τομέα. Εν τέλει, όπως αποδείχθηκε, ήταν και το ταλέντο μου. Βλέπεις, είχα πολλά ερεθίσματα από μικρός. Παρακολουθούσα τον Ζαχαράτο κι όταν ντυνόμουν γυναίκα τις απόκριες έβλεπα ότι ο κόσμος διασκέδαζε με την περσόνα μου. Στα 18 μου είχα δει live drag shows στην Αθήνα αλλά και online τον διαγωνισμό Rupauls Drag Race για Drag Queens!

Με τι απασχολήσουν προηγουμένως επαγγελματικά; 

Πριν ασχοληθώ με τα drag show επαγγελματικά, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην δημόσια διοίκηση Παντείου και στο Interior Design. Το drag ξεκίνησε σαν χόμπι και εν τέλει μου βγήκε επαγγελματικά κι αυτό παράλληλα με τις σπουδές μου στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, δηλαδή το 2016.

Είναι Τέχνη το drag; 

Βεβαίως και είναι Τέχνη κι αυτό δεν έχει να κάνει με το τι θεωρεί κάποιος ως Τέχνη. Όταν το drag συνδυάζει πολλές τέχνες ταυτόχρονα δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ότι πρόκειται για Τέχνη. Συνδυάζει την ηθοποιία, το χορό, τη ζωγραφική -μέσω του make up-, την ραπτική και άλλα πολλά. Οι Drag Queens είναι καλλιτέχνες! Στα δικά μου show ακόμα και τα κείμενα είναι δικά μου κι ο αυτοσχεδιασμός επίσης. Αγαπώ τον αυτοσχεδιασμό ακόμα και στις χορογραφίες μου, με κάνει να ζω την στιγμή έντονα και χωρίς περιορισμούς! 123

 

Τι είναι αυτό που σε πορώνει περισσότερο στο επάγγελμα; 

Με πορώνει ο κόσμος που έρχεται να δει αυτό που κάνω. Για εκείνους το κάνω πρώτα και μετά για εμένα, δηλαδή εγώ διασκεδάζω μέσα από εκείνους όταν με βλέπουν και γελάνε και μετά μου μιλάνε και συζητάμε παρέα! Αγαπώ τον κόσμο που με σέβεται για αυτό που είμαι!

Έτυχε να δώσω κολιέ στο κοινό επειδή έφυγε την ώρα του σόου και μετά... μην το είδατε ξανά

 

Είναι το styling το άλφα και το ωμέγα σ’ αυτή τη δουλειά; 

Τώρα εδώ θα σου πω... εξαρτάται. Ένα outfit μπορεί να σου πάρει από πολύ λίγο χρόνο να το διαλέξεις μέχρι και ένα χρόνο για να το φτιάξεις όπως το έχεις σκεφτεί. Σου λέω τα άκρα εδώ, διότι όταν στήνεις ένα σόου, ναι, το styling είναι το άλφα και το ωμέγα. Είναι η πρώτη εντύπωση στο κοινό μόλις σε δει στη σκηνή και οφείλω να τον συνεπάρω! Συνήθως θέλω δύο ώρες να ετοιμαστώ με τη ησυχία μου πριν βγω στην σκηνή, μπορώ ομως και σε μια ώρα αν το απαιτούν οι συνθήκες! 

Είχες να αντιμετωπίσεις κάποιο ευτράπελο σε σόου σου; 

Εδώ η λίστα έχει πλάκα! Από το κορμάκι που άνοιξε και βγήκαν... όλα στην φόρα, αλλά ευτυχώς φορουσα πολλα καλσόν, από τουμπα στο σκαλοπάτι καθώς ανέβαινα για το σόου αλλά και στο κατέβασμα από αυτό (γέλια). Έτυχε να δώσω κολιέ στο κοινό επειδή έφυγε την ώρα του σόου και μετά... μην το είδατε ξανά (γέλια). Είχα κι άλλα... μικροατυχηματάκια. Ευτυχώς όχι κάτι ακραίο!

Λαμβάνεις μέρος στο Pride;

Είναι σημαντικές οι διοργανώσεις των Pride Festival για την ορατότητα των lgbtqi+ ατόμων αλλά και για να δουν τα ίδια τα lgbtqi+ άτομα που είναι ακόμα καταπιεσμένα στις "ντουλάπες" τους πως δεν είναι μόνα και ότι είμαστε εδώ για εκείνα! Το drag σαν τέχνη έχει τις ρίζες του στην λοατκι κοινότητα εξάλλου. 123

 

Oι κομπλεξικές συμπεριφορές και οι ανασφάλειες λόγω ανταγωνισμού, οδηγούν σε τοξικές καταστάσεις

Πώς εξελίσσεται αυτή τη στιγμή η αθηναϊκή drag κουλτούρα

Η αθηναϊκή drag κουλτούρα είναι ακόμα υπό δημιουργία και έχει πολλά να μάθει και να κατ’ επέκταση να δώσει. Υπάρχει εξέλιξη αλλά γίνεται με baby steps. Χαίρομαι πάντα να βοηθάω νεες queens στο βαθμό που μπορώ, διότι αυτό που επιδιώκω είναι η ενότητα. Ξέρεις οι κομπλεξικές συμπεριφορές και οι ανασφάλειες λόγω ανταγωνισμού, οδηγούν σε τοξικές καταστάσεις που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα.

Πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη θα σε δούμε από κοντά!  

Ναι! Στο Down Town Live μαζί με την drag daughter μου Nicole Nasty. Είναι η δεύτερη φορά που θα έρθω στην Λευκωσία και ανυπομονώ! Η πρώτη φορά μου έμεινε αξέχαστη στο carnival party peacock dynasty. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας! Ελάτε να γνωριστούμε κόρες και γιοί!

Ακολουθήστε τη ΔουΚissa στο instagram ΕΔΩ 

Περισσότερα για τις εμφανίσεις της ΕΔΩ 

 

Loader