Η Χρύσω Λέφου εξηγεί το λόγο που σε 2-3 μήνες θα έχει γίνει «γερό ποτήρι»

Η Χρύσω Λέφου εξηγεί το λόγο που σε 2-3 μήνες θα έχει γίνει «γερό ποτήρι»

Πιες & Πες: Κάθε βδομάδα τα πίνουμε και τα λέμε στην AVANT GARDE

Η αρχισυντάκτρια των Χρυσών Συνταγών, Τηλεπαρουσιάστρια, Food Blogger, Χρύσω Λέφου, που μας κάνει κάθε μέρα να λιγουρευόμαστε βλέποντας φωτογραφίες με τα φαγητά που φτιάχνει και ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαντάει με τη σειρά της σε ένα ερωτηματολόγιο με σταθερές ερωτήσεις. Ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο καλείται κάθε βδομάδα να συμμετάσχει ένας νέος συνεντευξιαζόμενος που προτείνεται από τον προηγούμενο. 

Η Χρύσω Λέφου, παίρνει τη σκυτάλη από τη Γιώτα Δαμιανού η οποία φιλοξενήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στη στήλη «Πιες & Πες» και μας δίνει τις δικές της απαντήσεις, με ειλικρίνεια πασπαλισμένη βεβαίως από αρκετή δόση χιούμορ. Αν και ως ανοικτό βιβλίο που είναι δεν έχει μυστικά όπως λέει, θυμάται κάποιο και το μοιράζεται μαζί μας, ενώ αναφέρεται και στη δύσκολη φάση που βρίσκεται τη δεδομένη περίοδο.

Και κάπως έτσι, το bucket challenge συνεντεύξεων στην Avant-garde, συνεχίζεται…με την Χρύσω να ρίχνει το «γάντι» - όχι απαραιτήτως της κουζίνας-, στη Γαλάτεια Παμπορίδη.

Έχω μπροστά μου το φλιτζάνι του καφέ σου. Πως τον πίνεις;

Κυπριακό σκέτο, καπουτσίνο, φρέντο εσπρέσσο με γάλα καρύδας. Εξαρτάται από τη διάθεση μου. 

Που βρισκόμαστε ιδανικά όταν πίνεις τον καφέ σου;

Στον κόσμο μου... Στην κουζίνα μου με τα βιβλία μαγειρικής μου απλωμένα στο τραπέζι. 

Σκέψου πως γνωρίζω να διαβάζω το φλιτζάνι. Τι θα ήθελες να δω μέσα;

Μμμ, αν θα βγει η συνταγή για το Christmas cake μου. Όχι, σοβαρά τώρα, θέλω να δεις μια ευτυχισμένη οικογένεια γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά.  1234

Ένα ποτήρι νερό είθισται. Λένε πως αν πιεις από το ποτήρι κάποιου, μαθαίνεις τα μυστικά του. Εάν έπινα πριν 10 χρόνια από το δικό σου, ποιο μυστικό θα ανακάλυπτα, που σήμερα δεν σε ενδιαφέρει εάν μάθω;

Κοίτα, δεν έχω μυστικά, είμαι ανοικτό βιβλίο. Όμως, στα 35 μου, τώρα που μου το θύμησες, είχα κάνει μια σοβαρή επέμβαση και ήταν η στιγμή που είχα συνειδητοποιήσει ότι ωρίμασα και οι αντοχές μου είχαν μειωθεί.  

Εάν πιω σήμερα από το ποτήρι σου; Έχεις πολλά μυστικά που δεν θα ήθελες να μάθουμε; Συνήθως τα μοιράζεσαι με κάποιον;

Μυστικά δεν έχω. Τα άγχη της καθημερινότητας έχω. Αυτά τα μοιράζομαι με πολλούς. Συνήθως με την κόρη μου, την κουμέρα μου, τις φίλες μου, τους συνεργάτες μου… Αν είναι κάτι πιο «σοβαρό», το μοιράζομαι με το σύζυγο και την οικογένεια μου. Με λίγα λόγια, δεν γλιτώνει κανείς.

Περνάμε σε αλκοόλ. Τι περιέχει το ποτήρι σου, τι ώρα είναι και σε ποιο σκηνικό;

Το ποτήρι μου έχει συνήθως μαύρο, light αναψυκτικό, οποιαδήποτε ώρα και οπουδήποτε. Εγώ περνώ τέλεια παντού και είμαι η ψυχή της παρέας χωρίς καθόλου αλκοόλ. Αν και μετά τα κοκτέιλ που μου φτιάχνει ο Στέφανος Στεφάνου στο Instagram, άρχισα και πίνω κανένα ποτηράκι. Σε 2-3 μήνες, λοιπόν, μπορείς να μου ξανακάνεις την ερώτηση. Θα γίνω ξεφτέρι ή καλύτερα… γερό ποτήρι (γελάει).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chryso Lefou (@chrysolefou)

Στην υγειά ποιου θα ήθελες να πιούμε;

Σε όλου του κόσμου. Να έχουμε όλοι υγεία και αγάπη. 

Πόσα ποτήρια ήπιαμε τώρα ώστε να είσαι έτοιμη για μια αποκάλυψη; 

Απλά, μυριστήκαμε το ποτό που είχε το ποτήρι.

Η ώρα της αποκάλυψης λοιπόν. Τι θα μοιραστείς μαζί μας;

Με πετυχαίνεις σε μια δύσκολη φάση. Θα περάσει. Είμαι πάντα θετική. Απλώς, με ενοχλεί η αχαριστία, τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι κουβέντες του καφενέ και…κουχ κουχ… δεν θυμάμαι τι είπα από το πολύ ποτό. 

Εάν μεθούσες, σε ποιον θα αισθανόσουν την ανάγκη να ζητήσεις μια συγγνώμη και γιατί, και σε ποιον θα ήθελες να πεις Σ’ αγαπώ;

Θα ήθελα να πω σ’ αγαπώ στη μάνα μου. Στα παιδιά μου, στον άντρα μου, στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στους συγγενείς μου, στον κόσμο που μου δίνει δύναμη να συνεχίζω να έχω το χόμπι μου ως επάγγελμα. Ήπιαμε αρκετά είπαμε, έτσι; Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τα παιδιά και τον άντρα μου που τους στερήθηκα και με στερήθηκαν λόγω δουλειάς. 

Την σκυτάλη για να απαντήσεις σε αυτό το ερωτηματολόγιο σου έχει παραχωρήσει η Γιώτα Δαμιανού η οποία θέλει να σε ρωτήσει: «Ποια συνταγή μου έχει ζηλέψει;».

Ποια; Ποιες εννοείς; Όλες. Δεν σου είπα! Έχω ξεκινήσει σεμινάρια μαγειρικής και… ψυχοθεραπείας για να μπω στο μυαλό της Γιώτας μας και να κατανοήσω πως σκέφτεται τις συνταγές και πως τις υλοποιεί. Επίσης, ξεκίνησα να διαβάζω την Παλαιά Διαθήκη γιατί μόνο με θαύμα θα ζήσω μετά τη μελέτη και εκτέλεση των συνταγών της (γελάει)!

Ποιο δημόσιο πρόσωπο θα ήθελες να απαντήσει στη συνέχεια αυτό το ερωτηματολόγιο και ποια άλλη δική σου απορία θα ήθελες να σου λύσει επί τη ευκαιρία;

Φυσικά, τη Γαλάτεια Παμπορίδη. Η ερώτηση μου είναι «Αν θέλεις να με «σκοτώσεις» που σε πρότεινα γι’ αυτή τη συνέντευξη».

6646776
H Χρύσω Λέφου με τη Γαλάτεια Παμπορίδη.

 

Loader