Το Κλάμαν του Μιτσή: Η μικρού μήκους ταινία που θα γυριστεί στη χώρα μας

Το Κλάμαν του Μιτσή: Η μικρού μήκους ταινία που θα γυριστεί στη χώρα μας

Μια ταινία που έχει ως στόχο να στείλει δυνατά μηνύματα, τα οποία είναι πιο επίκαιρα από πότε στις μέρες μας

Aυτή η ταινία μικρού μήκους θα γυριστεί τον ερχόμενο Ιούλιο στην Κύπρο, την τελευταία διχοτομημένη χώρα της Ευρώπης και ευελπιστεί να "μιλήσει" κατευθείαν στην καρδιά των θεατών, καθώς πραγματεύεται το προσφυγικό. Για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους ένεκα του πολέμου. Και αυτό, οι Κύπριοι το καταλαβαίνουν καλύτερα από τον καθένα.

Το "Κλάμαν του Μιτσή" -The Cry of a Child- σύμφωνα με τους δημιουργούς τους, αποκαλύπτει τα πάντα για τον πόλεμο και την τρομακτική ζωή των προσφύγων σε συνδυασμό με την αναγκαστική μετανάστευση...

Και όλα αυτά μέσα από τα μάτια ενός αθώου παιδιού που μια κανονική κατά τα άλλα μέρα,  ξυπνάει και ξαφνικά πρέπει να τρέξει σε μια βάρκα και να φύγει από τη χώρα του εξαιτίας των βίαιων βομβαρδισμών. 

Ο βασικός στόχος της ομάδας πίσω από την ταινία -η οποία αποτελείται από νέους, αλλά και έμπειρους καλλιτέχνες- είναι να μεταδώσει ισχυρά μηνύματα για τον πόλεμο και την προσφυγιά, εξ ου και σκοπεύουν να λάβουν μέρος σε κυπριακά και διεθνή φεστιβάλ. 

Μέσω της ταινίας, θέλουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε σχέση με κοινωνικές ανησυχίες και πολιτισμικές πεποιθήσεις, με γνώμονα την ένταξη των προσφύγων σε μια κοινωνία και έναν κόσμο όπου δε χωράει ο πόλεμος. 

Διάβασε Επίσης: «Ο πατέρας μας»: Η νέα αληθινή ιστορία που παρουσιάζει το Netflix

1

Aν θες να συνεισφέρεις με τη σειρά σου στη δημιουργία αυτής της μικρού μήκους ταινίας, μπορείς να το πράξεις μέσω του Online Crowdfunding Campaign, πατώντας ΕΔΩ 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά, ΕΔΩ 

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Loader