Μιχάλη, τι θα γίνει με τον Ττερλικά στον Κασκαντέρ;

Μιχάλη, τι θα γίνει με τον Ττερλικά στον Κασκαντέρ;

Μιχάλη, τι συμβαίνει γενικώς στον Κασκαντέρ;

Το αγαπημένο μπαρ στα Λύμπια μάς προσκαλεί την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ «σε μια συζήτηση για θέματα ποίησης, γλώσσας, στιχοπλοκίας και έμπνευσης» με τον Μιχάλη Ττερλικά

Ο Κασκαντέρ στο χωριό Λύμπια, το αγαπημένο μπαρ που βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά του νησιού μας, μάς προσκαλεί την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου «σε μια συζήτηση για θέματα ποίησης, γλώσσας, στιχοπλοκίας και έμπνευσης».

Αφορμή του event το βιβλίο ποιημάτων Το χρώμαν της ανατολής τζ̆οιμάται μανιχόν του… (2018), του γνωστού ερμηνευτή και μελετητή της κυπριακής παράδοσης Μιχάλη Ττερλικκά.

 
fafaf
Η είσοδος στον Κασκαντέρ

 

Μιλήσαμε με έναν άλλο Μιχάλη, τον Μιχάλη Βρυωνίδη, που είναι το άτομο πίσω από το μπαρ του Κασκαντέρ -τόσο πίσω από το ίδιο το μαγαζί ως δημιουργός και ιδιοκτήτης του όσο και πίσω από το κυριολεκτικό μπαρ- και τον ρωτήσαμε:

Μιχάλη, τι θα γίνει την Τετάρτη στον Κασκαντέρ;

Μια νύχτα καθώς μιλούσαμε με τον Μιχάλη Ττερλικκά στον Κασκαντέρ, προέκυψε η ιδέα να κάνουμε μια παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής «Το χρώμαν της ανατολής τζ̆οιμάται μανιχόν του…» η οποία είχε εκδοθεί το 2018.

-Ηνταλως το έσσιεις μες το νου σου; ρώτα με ο κυριος Μιχάλης

-Όπως καθούμαστε τωρά τζαι συζητούμε με το ποτό μας, έτσι εν να το κάμουμε. 

Ευτυχώς, έτσι το φανταζόταν και ο ίδιος. Οπότε θα είναι μια συζήτηση γύρω από το μπαρ.

Ο Μιχάλης Ττερλικκάς φυσικά δεν χρειάζεται συστάσεις, τον θεωρώ ζωντανό θρύλο του νησιού και είναι τιμή μου που θα τον φιλοξενήσω στον χώρο μου για αυτή την -ας πουμε- παρουσίαση. Ευελπιστώ πως η συζήτηση της Τετάρτης θα εξελιχθεί σε μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εμπειρία. 

Μιχάλη, τι συμβαίνει γενικώς στον Κασκαντέρ; 

Άνθρωποι γνωρίζουν ανθρώπους. Άνθρωποι δοκιμάζουν κρασιά, μπύρες και αποστάγματα και στην κουβέντα πάνω πέφτουν ιδέες για εκθέσεις, παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες. Πέρα από τα όνειρα που γίνονται για ταξίδια, αλλαγή δουλειάς και σχέσεων. 

Αυτή την Πέμπτη, για παράδειγμα, θα δοκιμάσουμε καινούρια κρασιά. Ρίξε μια ματιά εδώ

Την ερχόμενη Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα υποδεχτούμε τα αγαπημένα μας κρασιά από την ποικιλία ντόπιο Μαύρο, Μουκλό του Οινοποιείου Τσιάκκα 2021 και Πλέγμα του Olympus Winery 2020. Κοπιάστε να δοκιμάσουμε μαζί, για πρώτη φορά, τις φετινές εμφιαλώσεις. Από το Olympus Winery, θα είναι μαζί μας η Ολβία Χατζηπαύλου, με τον οινολόγο Σαντιάγκο Μαρτίνεζ Πολο και από το οινοποιείο Τσιάκκα ο οινολόγος Ορέστης Τσιάκκας. Θα συνοδεύουμε τα κρασιά μας με σάντουιτς ρόστο χαλούμι. 

γσγσγ
Ο Μιχάλης Βρυωνίδης σε παλαιότερη συνέντευξή του στην AVANT GARDE
γσγσγ
Μιχάλης Ττερλικάς

Τη συζήτηση αυτή την Τετάρτη (15/12) με τον Μιχάλη Ττερλικά – που θα γίνει γύρω από το μπαρ, με ένα ποτό στο χέρι – θα συντονίζει η Δρ Νικολέττα Δημητρίου, εθνομουσικολόγος, φίλη και συνεργάτιδα του Μιχάλη Ττερλικκά επί δεκαετίες.

Η συζήτηση θα είναι ανοιχτή στους παρευρισκόμενους για ερωτήσεις, σχόλια και παρατηρήσεις. 

FACEBOOK EVENT

GSGSG

Loader