Nικόλας Ιωαννίδης: «Το κάρμα με εκδικείται εδώ και κάποια χρόνια»

Nικόλας Ιωαννίδης: «Το κάρμα με εκδικείται εδώ και κάποια χρόνια»

Απενοχοποιημένος, αυτοσαρκάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φορώντας ακόμη και περούκες

Αυτές τις ημέρες του εγκλεισμού, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας από τους κυριότερους τρόπους διαφυγής από την μονοτονία, αφού αποτελούν μέσο ψυχαγωγίας-εάν επιλέξεις ορθά τα άτομα που θα ακολουθείς και παρακολουθείς.

Ο Νικόλας Ιωαννίδης, ως ένας από τους κύπριους ινσταγκραμικούς influencers με τη μεγαλύτερη επιρροή και αποδοχή αλλά και με το fun υλικό στο λογαριασμό του, μας λέει πόσο βαριέται, πώς την παλεύει καθώς και ότι το φυσικό του μαλλί είναι άφρο. Αποκαλύπτει πως στο παρελθόν υπήρξε και μηχανικός αυτοκινήτων, ότι για πολλούς είναι ο ασπρομάλλης που «παστινίσκει» κόσμο αλλά και ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει με του που βγει από την «αυτοαπομόνωση».

Νικόλα, αλήθεια, πόσο βαριέσαι αυτές τις μέρες;

Νομίζω ότι δεν υπάρχει βαθμός μέτρησης της βαρεμάρας, ώστε να μπορώ να σου πω πόσο βαριέμαι. Σίγουρα, όπως και όλοι μας,  δεν θέλω να είμαι σε αυτή την κατάσταση αλλά προσπαθώ με δημιουργικούς τρόπους να περνώ καλά. Την αντιμετωπίζω με χιούμορ αλλά και πολλή καθαριότητα. «Έκαμα» το σπίτι δύο φορές, από γωνιάς. Το μπαλκόνι, την αποθήκη κάτω. Τα πάντα. Επίσης, είμαι συνεχώς και στο Facetime με τα αγαπημένα μου άτομα.

argter

Για έναν τόσο κοινωνικό και εξωστρεφή άνθρωπο όπως εσύ, αυτή είναι δοκιμασία είναι ακόμη μεγαλύτερη «πρόκληση» ή έχεις περάσει και πιο δύσκολα;

Σίγουρα είναι δύσκολο για κάποιον σαν εμένα, που υπό κανονικές συνθήκες κάνει 3 δουλειές, να βρίσκεται τώρα, όλη μέρα στο σπίτι. Εντούτοις, προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των πραγμάτων και το γεγονός ότι περνώ χρόνο με τον εαυτό μου, είναι σίγουρα κάτι που το είχα ανάγκη. Μακάρι, απλώς οι συνθήκες να ήταν αλλιώς. Μην ξεχνάς ότι το κούρεμα των καταθέσεων, ήταν επίσης μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το νησί μας. Σε προσωπικό επίπεδο, σίγουρα είχα και χειρότερα. Τώρα όμως μιλάμε για ένα παγκόσμιο γεγονός που αφορά όλους. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τι μπορεί να έχασα...? 🤣🤣

A post shared by Nicolas Ioannides ⭕️ (@nicolasioannides) on

Τα βιντεάκια που ανεβάζεις στο Instagram τώρα, είναι απλώς για να περνάς την ώρα σου, να κρατάς επαφή με τους ακόλουθούς σου ή για να ψυχαγωγείς και άλλο κόσμο που βρίσκεται στο σπίτι και έχει ανάγκη από λίγο γέλιο;

Τα βιντεάκια που φτιάχνω στο Instagram, να είσαι σίγουρη ότι δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε γίνονται προγραμματισμένα, έχοντας πίσω τους προεργασία. Είναι αυθόρμητα και της στιγμής. Δεν έχω δηλαδή κάποιο πλάνο για να τα δημιουργήσω. Τα εκατοντάδες μηνύματα που λαμβάνω από τον κόσμο που μου λέει ότι είμαι η παρέα του στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε, με έχουν αγχώσει λίγο αναφορικά με τα επόμενα μου βίντεο, αφού πλέον αισθάνομαι ένα αίσθημα ευθύνης σχετικά με το τι θα ανεβάσω. Αυτό είναι αλήθεια. Και ναι, έχουμε ανάγκη από το γέλιο, όχι μόνο αυτή την περίοδο αλλά γενικότερα. Εάν λοιπόν κατάφερα έστω και κατά λάθος να κάνω τον κόσμο να γελάσει, τότε είμαι ευχαριστημένος. 

Από τις πρόσφατες χιουμοριστικές αναρτήσεις του Νικόλα, στο instagram
Από τις πρόσφατες χιουμοριστικές αναρτήσεις του Νικόλα, στο instagram

Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός, είναι γενικότερα συνοδοιπόροι και ασπίδα σου στις δύσκολες στιγμές; Είσαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος;

Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός, μου άρεσαν πάντοτε, γι’ αυτό και πάντα τα «ασπαζόμουν». Έτσι είμαι εγώ. Αν δεν μπορείς να αυτοσαρκαστείς, σημαίνει πως δεν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, άρα ότι κάνεις θα είναι ψεύτικο. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Η αλήθεια είναι ότι πάντα είμαι αισιόδοξος αλλά για τους άλλους και μόνο. Σε ό,τι αφορά στον εαυτό μου και σε προσωπικά μου ζητήματα, είμαι drama queen, έστω και αν δεν το δείχνω (γελάει).

Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτό που ζούμε τώρα με την πανδημία, είναι μία συνθήκη όπου ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει τον εαυτό του από την αρχή. Εσύ, ανακάλυψες κάτι για σένα- εκτός από το πώς θα ήσουν με άφρο μαλλί;

Η απομόνωση, είναι ένα γεγονός που είτε το θέλουμε είτε όχι, μας κάνει να σκεφτούμε διάφορα πράγματα που ίσως τα είχαμε αφημένα και ξεχασμένα στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Εμένα προσωπικά, ομολογώ ότι η όλη κατάσταση που βιώνουμε, με βοήθησε πολύ η αλήθεια είναι. Με έβαλε στη διαδικασία να σκεφτώ γεγονότα, καταστάσεις, άτομα αλλά και λάθος συμπεριφορές. Ξέρεις, πολλές φορές, μπορεί να γινόμαστε άδικοι με άτομα δικά μας, απλώς και μόνο επειδή τα αγαπάμε και νιώθουμε άνετα να εκφραστούμε σε αυτά χωρίς δεύτερη σκέψη. Τώρα, όσον αφορά στο μαλλί μου, να σε ενημερώσω ότι το φυσικό μου, είναι σχεδόν άφρο αλλά επειδή το ξυρίζω εδώ και 25 χρόνια, έχασε τη φυσικότητά του. 

try

Δέχεσαι καθημερινά πολλά θετικά μηνύματα υποθέτω. Λαμβάνεις και αρνητικά; Εάν ναι, πώς τα αντιμετωπίζεις; 

Η αλήθεια είναι πως η αγάπη του «ξένου» κόσμου, είναι κάτι το μαγικό. Το να μπει στην διαδικασία ένα άτομο που δεν σε γνωρίζει, να σου στείλει ένα μήνυμα για να σου εκφράσει είτε τον θαυμασμό του, είτε την αγάπη του, αποτελεί  για μένα την κινητήριο δύναμή μου. Όμως, επειδή είμαι και εγωκεντρικός ως άνθρωπος, αγαπώ λίγο πιο πολύ τα άτομα που μπαίνουν στη διαδικασία να μου στείλουν ένα μήνυμα με κακό νόημα. Ο λόγος είναι ότι αυτό, δείχνει πόσο αθκιασερός κόσμος υπάρχει, που αντί να δημιουργήσει μια όμορφη στιγμή με ένα δικό του άτομο ή να ασχοληθεί με τα προσωπικά του, κάθεται και μιλά άσχημα σε ένα άλλο άνθρωπο. Ωστόσο, το είχαμε πάντοτε ως λαός αυτό το χαρακτηριστικό. Ασχολούμαστε με τους άλλους γύρω μας, γιατί αυτό μας βολεύει. Και ναι, απαντώ σε όλους ανεξαιρέτως. 

uyik

Έκανες πολλές δουλειές στη ζωή σου. «Πόρτα» γνωστού νυκτερινού κέντρου, στυλίστας, σε πάνελ εκπομπής, παρουσίαση στην τηλεόραση, ραδιόφωνο, brand ambassador. Υπάρχει κάποια από αυτές τις επαγγελματικές ιδιότητες που σε «στιγμάτισε» και ο κόσμος ακόμη σου μιλάει για αυτή;

Δεν ανάφερες το ότι έκανα babysitting, υπήρξα μηχανικός αυτοκινήτων -για μία βδομάδα-, πωλητής, σερβιτόρος και barman. Πέρασα από πολλά επαγγέλματα τελικά. Αυτό που με στιγμάτισε, είναι σίγουρα το γεγονός ότι έκανα πόρτα στο Zoo. Είναι κάτι που ακόμα συζητιέται σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο. Επίσης, για πολλούς, είμαι πλέον «Ο ασπρομάλλης που παστινίσκει κόσμο», λόγω των τηλεοπτικών εκπομπών ΑλλαΖω και Success Story. Δεν με ενοχλεί καθόλου, διότι θεωρώ ότι το να βρίσκομαι στο τιμόνι της παρουσίασης των συγκεκριμένων προγραμμάτων, είναι για μένα και το μέχρι στιγμής αγαπημένο μου επάγγελμα. 

ghrt

Θα έλεγε κάποιος ότι είσαι από τους καταλληλότερους ανθρώπους στην Κύπρο για να κάνει κάποιο άλλο άτομο να συζητηθεί στο Instagram και να πάρει followers, όταν το συμπεριλάβεις σε κάποια stories σου. Σου έτυχε να το εκμεταλλευτεί κάποιος ή να σου ζητήσει να τον «προωθήσεις»;

Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει πολλές φορές αυτό το πράγμα. Μάλιστα, μου έχουν προσφέρει χρηματικό ποσό για να συμπεριλάβω κάποιο άτομο στα stories μου αλλά φυσικά και αρνήθηκα. Όπως εξήγησα και προηγουμένως, είναι ξεκάθαρα αυθόρμητο το περιεχόμενο του προφίλ μου στο Instagram. Και ναι, είχα αρκετά άτομα που προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν με αυτό τον τρόπο. Όταν το αντιλήφθηκα, απλώς την «έκανα» με ελαφρά πηδηματάκια. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Exploring Cyprus!

A post shared by Nicolas Ioannides ⭕️ (@nicolasioannides) on

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα ήθελες πιο πολύ να κάνεις με το που βγούμε από την καραντίνα;

Αχ, πόσο ανυπομονώ για αυτή τη μέρα. Το πρώτο - πρώτο; Να πάω να φιλήσω τη γιαγιά μου, που και μόνο στην σκέψη ότι δεν τη βλέπω, βουρκώνουν τα μάτια μου. Να γυρίσω πίσω και στις κανονικές μου Τετάρτες, όπου παίρνω τη βαφτιστήρα μου από το σχολείο και πάμε σε παιδότοπους. Μακάρι αυτή η στιγμή να έρθει σύντομα για όλους μας. 

 

Μέχρι να συμβεί αυτό, υπάρχει κάποια σειρά ή ταινία που είδες αυτές τις μέρες και μας προτείνεις για να περάσουμε την ώρα μας;

Περιμένω την μέρα που το Netflix θα μου πει «Κανεί γιε μου είδες τα ούλλα». Βασικά, αυτό που προτείνω για να περάσουν ευχάριστα οι μέρες μας, είναι σίγουρα το Grace & Frankie. Τη θεωρώ συγκλονιστικά έξυπνη σειρά, η οποία ασχολείται με τις ανησυχίες της τρίτης ηλικίας. Επίσης, το γαλλικό «La Mande» που είναι χωρίς αμφιβολία συγκλονιστικό με κεφαλαία γράμματα. 

7i856

Νικόλα, αν υπάρχει κάρμα, τι «πληρώνεις» αυτή τη στιγμή;

Φυσικά και υπάρχει κάρμα. Σε μία παλιά μου τηλεοπτική συνέντευξη, είχα ερωτηθεί σχετικά με το τι με φοβίζει πιο πολύ. Από την στιγμή που είμαι πολύ εξοικειωμένος με το θάνατο και την ιδέα του, αυτό που με φοβίζει, είναι η μοναξιά. Φαίνεται ότι εδώ και κάποια χρόνια το κάρμα με εκδικείται για κάποιο λόγο…

 

Loader