Ο Ανδρέας Γιόρτσιος μας αποκάλυψε επιτέλους γιατί δεν γερνάει

Ο Ανδρέας Γιόρτσιος μας αποκάλυψε επιτέλους γιατί δεν γερνάει

Πιες & Πες: Κάθε βδομάδα τα πίνουμε και τα λέμε στην AVANT GARDE

Ο Δημοσιογράφος και Τηλεπαρουσιαστής, Ανδρέας Γιόρτσιος, αλλά και συγγραφέας του βιβλίου «Εντός, εκτός και επί σκηνής», απαντάει με τη σειρά του σε ένα ερωτηματολόγιο με σταθερές ερωτήσεις. Ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο καλείται κάθε βδομάδα να συμμετάσχει ένας νέος συνεντευξιαζόμενος που προτείνεται από τον προηγούμενο. 

Ο Ανδρέας Γιόρτσιος που αποδέχθηκε την πρόκληση – πρόσκληση της Γαλάτειας Παμπορίδη η οποία φιλοξενήθηκε την περασμένη βδομάδα στη στήλη «Πιες & Πες», συνεχίζει το «Bucket Challenge» συνεντεύξεων μάς στην Avant Garde. Με το δικό του χαρακτηριστικό χιούμορ, αποκαλύπτει γιατί δεν μπορεί να μας κάνει μια αποκάλυψη εντούτοις…μοιράζεται μαζί μας ανάμεσα σε άλλα, το μυστικό της νιότης του που δεν χάνεται καθώς εκείνος μεγαλώνει.

Έχω μπροστά μου το φλιτζάνι του καφέ σου. Πως τον πίνεις;

Σκέτο. Μαύρο. Αν και παλιά τον έπινα γλυκό με γάλα εβαπορέ. Οι συνήθειες είναι για να αλλάζουν.

Που βρισκόμαστε ιδανικά όταν πίνεις τον καφέ σου;

Εξαρτάται από την ώρα. Το πρωί γύρω στις 7, στο καθιστικό μου με την Αλεγκρία. Το μεσημέρι στο OMEGA και το απόγευμα αναλόγως την παρέα.

Σκέψου πως γνωρίζω να διαβάζω το φλιτζάνι. Τι θα ήθελες να δω μέσα;

Αν θα πάω ταξίδι. Και πότε. Σε 3 μέρες; Σε 3 εβδομάδες; Σε 3 μήνες; Αν το δεις σε 3 χρόνια μην μου το πεις.

Ένα ποτήρι νερό είθισται. Λένε πως αν πιεις από το ποτήρι κάποιου, μαθαίνεις τα μυστικά του. Εάν έπινα πριν 10 χρόνια από το δικό σου, ποιο μυστικό θα ανακάλυπτα, που σήμερα δεν σε ενδιαφέρει εάν μάθω;

Ότι είναι ένα από τα μυστικά μου που δεν γερνώ. Νερό, πολύ νερό. Πάνω από 2 λίτρα την ημέρα. 

666636566

Εάν πιω σήμερα από το ποτήρι σου; Έχεις πολλά μυστικά που δεν θα ήθελες να μάθουμε; Συνήθως τα μοιράζεσαι με κάποιον; 

Δεν έχω μυστικά. Τα μοιράζομαι όλα με τους φίλους μου…ή σχεδόν όλα.  

Περνάμε σε αλκοόλ. Τι περιέχει το ποτήρι σου, τι ώρα είναι και σε ποιο σκηνικό; 

Συνήθως κρασί, λευκό ή κόκκινο. Είναι 11 το βράδυ μετά που επέστρεψα σπίτι από μία θεατρική παράσταση και είμαι στην αγαπημένη μου πορτοκαλί πολυθρόνα, δίπλα στη βιβλιοθήκη και διαβάζω το «Ανάμεσα σε ηλίθιους». Μπορεί όμως και να έχει ουίσκι με ένα παγάκι το ποτήρι και να διαβάζω το «Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη».

Στην υγειά ποιου θα ήθελες να πιούμε;

Σε όποιου περνά κάποιο θέμα με την υγεία του, να το ξεπεράσει. 

3233233443

Πόσα ποτήρια ήπιαμε τώρα ώστε να είσαι έτοιμος για μια αποκάλυψη;

Μάξιμουμ δύο. Όχι πως χρειάζεται να πιω για να προβώ σε αποκαλύψεις. 

Η ώρα της αποκάλυψης λοιπόν. Τι θα μοιραστείς μαζί μας; 

«Ω κόδηκας τειμοίς τεις αίνδωκσυς στωάς τον Χάειλάντερς, τυς ωπήας ύμε ειδρητυκώ μαίλως δαιν μου αιπητραίποι να τω απωκαλήπσο.»

Εάν μεθούσες, σε ποιον θα αισθανόσουν την ανάγκη να ζητήσεις μια συγγνώμη και γιατί, και σε ποιον θα ήθελες να πεις Σ’ αγαπώ; 

Εάν μεθούσα κάτι που έχει να συμβεί από την περασμένη χιλιετία, θα έπεφτα πλέον ξερός. Δεν αισθάνομαι ανάγκη να ζητήσω συγνώμη γιατί όταν κάνω λάθος, το αναγνωρίζω και ζητάω συγνώμη αμέσως. Το σ’ αγαπώ το λέω επίσης με την κάθε ευκαιρία και συχνά, στη μαμά μου και στην οικογένεια μου αλλά και στα δικά μου άτομα. 

Την σκυτάλη για να απαντήσεις σε αυτό το ερωτηματολόγιο σου έχει παραχωρήσει η Γαλάτεια Παμπορίδη, η οποία θέλει να σε ρωτήσει: «Ποια φτιάχνει τα καλύτερα γλυκά. Εγώ ή η Χρυσω;». 

Τα γλυκά της Γαλάτειας είναι πιο πολύ εντός των γευστικών μου επιλογών, εντούτοις οφείλω να ομολογήσω ότι πιο συχνά είναι η Χρύσω Λέφου που φροντίζει να μου το ανεβάζει το σάκχαρο μου το οποίο πέφτει συνέχεια για έναν ανεξήγητο λόγο. Το λάβα κέικ της Χρύσως κάνει θαύματα, ειδικά ολόκληρο κι όχι ένα κομμάτι. By the way ακόμη περιμένω να δοκιμάσω εκείνο το περιβόητο τιραμισού Γαλάτεια μου…  

Ποιο δημόσιο πρόσωπο θα ήθελες να απαντήσει στη συνέχεια αυτό το ερωτηματολόγιο και ποια άλλη δική σου απορία θα ήθελες να σου λύσει επί τη ευκαιρία; 

Για να του δώσω την ευκαιρία να δώσει συνέντευξη, τον Παναγιώτη Κυριάκου. «Παναγιώτη γιατί ζηλεύεις που εγώ δεν γερνώ και μοιάζω μικρότερος σου;»

545455454

 

Loader