Ο άνθρωπος πίσω από τα «Psekmix» βίντεο των «Κολοκοτρώνη» και «Λατινικό»

Ο άνθρωπος πίσω από τα «Psekmix» βίντεο των «Κολοκοτρώνη» και «Λατινικό»

Ο Πάτροκλος Δημητρίου λέει πως σκοπός του δεν είναι να θίξει ή προσβάλει την άποψη κάποιου

«Το πρόβλημα στην υπόθεση "κορωνοιός", είναι ότι κάποιοι πιστεύουν πως η ιατρική είναι θέμα "άποψης". Άποψη είναι το αν τα κουπέπια της γιαγιάς μου είναι τα καλύτερα», δηλώνει ο ίδιος.

Πιθανόν να γνωρίζεις τα «πειραγμένα» βιντεάκια του -που ο ίδιος αποκαλεί «Psekmix»- αλλά να μην είχες ιδέα ποιος είναι ο δημιουργός τους, έστω και να έχουν γίνει viral βάζοντας και εσύ το χεράκι σου με αναδημοσίευσή τους. Φτάνει να σου θυμίσουμε το χιουμοριστικό βίντεο με τον Κολοκοτρώνη που έκανε τις τελευταίες ημέρες το γύρο του διαδικτύου, που εικάζουμε, πως προκάλεσε και σε σένα γέλιο ή έστω... ένα μειδίαμα.

Γιατί αποφάσισες να κάνεις αυτά τα χιουμοριστικά, «πειραγμένα» βιντεάκια; Ποιο στόχο έχουν;

Πάντα μου άρεσε να είμαι δημιουργικός. Γι’ αυτό, καταπιάνομαι με όποιο φάσμα της δημιουργίας μπορώ, όπως η μουσική με την οποία ασχολούμαι ερασιτεχνικά εδώ και χρόνια. Τα πειραγμένα βιντεάκια όμως, ξεκίνησαν όταν είδα ένα βίντεο από διαδήλωση κατά των εμβολίων στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας τύπος φώναζε «Δεν είναι όλα κρούσματα» και είχε τόσο ωραίο ρυθμό, που σκέφτηκα πως θα ήθελα αν μπορούσα να το «πειράξω». Και τα κατάφερα. 

Θεωρείς ότι το χιούμορ ή το τρολάρισμα, είναι ο ιδανικός τρόπος για να σχολιάσεις ή καυτηριάσεις μια κατάσταση;

Δεν είμαι σίγουρος τι θα ήταν ιδανικό και τι όχι, τι θα μπορούσε να αγγίξει κάποιον και πως θα μπορούσε να τον επηρεάσει. Ωστόσο, αυτός είναι ο δικός μου τρόπος. Σίγουρα όμως, πλέον, ο κόσμος αναζητά το χιούμορ. Θέλει να γελάσει, θέλει να ξεχαστεί από τα προβλήματά του. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη, έχουμε πανδημία, η οποία δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τις ζωές μας. 

@patroklosdemetriou

Μου φέρνουν έμπνευση κάτι τέτοιοι 🙊🙊##tiktokcyprus ##tiktokcy ##tiktokgr ##greece ##comedy ##foryourpage

♬ original sound - patroklosdemetriou

Πως επιλέγεις το «θέμα»- είδαμε πως έχεις μια αδυναμία στο αντιεμβολιαστικό κίνημα- ή τι σου πυροδοτεί την ανάγκη να κάνεις συνήθως ένα τέτοιο βίντεο; 

Η αλήθεια είναι πως αυτό ήταν τυχαίο, καθώς υπάρχει αρκετό "καμένο" υλικό το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Ο σκοπός μου δεν είναι να θίξω ή να προσβάλω την άποψη κάποιου. Σέβομαι αν κάποιος είναι σκεπτικός απέναντι στο εμβόλιο ή φοβάται. Το θέμα μου, είναι τα επιχειρήματα και οι πηγές που χρησιμοποιούν οι αρνητές. Δεν είμαι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ασχέτως αν εγώ είμαι εμβολιασμένος. Για να κάτσω όμως να κάνω ένα «Psekmix» -έτσι τα ονομάζω-, πρέπει να έχω έμπνευση, γιατί συνήθως γράφω εγώ τη μουσική. Και σίγουρα το υλικό μου πρέπει να είναι αρκετά "καμένο". Αλλά το επόμενο βίντεο που έχω ήδη ξεκινήσει, αφορά σε πολιτικό πρόσωπο... 

Πως νιώθεις που κάποια από αυτά τα βίντεο έχουν γίνει viral αλλά ταυτοχρόνως, πολλοί δεν γνωρίζουν το δημιουργό τους διότι γίνονται κοινοποιήσεις χωρίς την αναφορά της αρχικής πηγής; Σε ενοχλεί;

Μου αρέσει που έγιναν viral, γιατί σημαίνει πως πέτυχα το σκοπό μου. Είτε θα πει ότι ταυτίστηκαν με τις απόψεις μου, είτε πως ενόχλησε αυτούς που έπρεπε να ενοχλήσει. Τα είδα να κοινοποιούνται σε αρκετές ομάδες και ευτυχώς, γελούν με αυτά. Ισχύει όμως, πως έχω δει και άτομα που τα ανεβάζουν στα προφίλ τους χωρίς να αναφέρουν το όνομά μου, κάτι που δεν θεωρώ ορθό. Δεν έχει να κάνει με το ότι θέλω να φαίνεται το όνομα μου, ούτε και με προσωπική προβολή. Έχει να κάνει με το σεβασμό απέναντι στη δουλειά και τον κόπο του κάθε δημιουργού. 

32444354

Σε έχουν προσεγγίσει ή ακόμη και απειλήσει κάποιοι για να κατεβάσεις ένα τέτοιο οπτικοακουστικό υλικό;

Δεν με έχουν απειλήσει η αλήθεια μέχρι στιγμής, ούτε κάτι αρκετά ακραίο συνέβηκε. Με έχουν βρίσει αρκετά όμως. Τα διαβάζω και τα διαγράφω συνήθως. Αν απαντήσω, θα είναι τρολάρισμα. Δεν υπάρχει λόγος να μπω σε διαδικασία συζήτησης με έναν αρνητή, γιατί δεν θεωρώ ότι υπάρχουν δυνατά επιχειρήματα από μέρος του για να με πείσει. 

Άρα δεν έτυχε ποτέ ένα τέτοιο βίντεό σου να αποτελέσει την αφορμή για να μπεις σε συζήτηση με άτομο που έχει αντίθετη αντίληψη από σένα για κάποιο ζήτημα και να του αλλάξεις ή να σου αλλάξει γνώμη;

Δεν έτυχε γιατί δεν το επιδιώκω η αλήθεια. Στα δύο χρόνια πανδημίας, έχω κάνει τόσες πολλές συζητήσεις, ώστε να φτάσω στο σημείο να μου είναι κουραστικό πλέον. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνω. Δεν είμαι και ο κατάλληλος βέβαια. Μπορούν να μιλήσουν με έναν γιατρό που ξέρει καλύτερα από όλους μας. Αλλά το πρόβλημα στην υπόθεση "κορωνοιός", είναι ότι κάποιοι πιστεύουν πως η ιατρική είναι θέμα "άποψης". Άποψη είναι το αν τα κουπέπια της γιαγιάς μου είναι τα καλύτερα. 

7667655445

Αισθάνθηκες ποτέ εκ των υστέρων, μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο, ότι με κάποιο τρόπο ήταν υπερβολικό ή ξέφυγε κάπως από τα όρια προσβάλλοντας κάποιον και αν ναι, τι έκανες γι΄αυτό;

Όχι, δεν έχω μετανιώσει για κάτι μέχρι στιγμής και δεν τα βρίσκω προσβλητικά. Όλοι ξέρουμε ότι πάντα υπάρχει μια διαφορετική άποψη. Όπως και για εμένα, δεν θα γελάσουν όλοι με τα βίντεο μου and that's ok. Αν τύχει ποτέ όμως να ξεπεράσω τα όρια και το καταλάβω, μπορώ να ζητήσω συγνώμη. Δεν θα είχα πρόβλημα. 

@patroklosdemetriou

Fola-Bola psekmix ##comedy ##foryourpage ##greece ##tiktokcyprus ##tiktokgr ##tiktokcy ##covid19 ##psek

♬ original sound - patroklosdemetriou

Λαμβάνεις και μηνύματα από ανθρώπους που σου λένε να συνεχίσεις ή ότι τους φτιάχνεις τη διάθεση;

Όχι απλώς μου στέλνουν για να μου πουν να συνεχίσω αλλά, μου στέλνουν και υλικό. «Κλαίω»! Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι αρκετά μεγάλη και χαίρομαι που αρέσει στον κόσμο αυτό που κάνω. Αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνω και απ' τις αναδημοσιεύσεις και τις αντιδράσεις. Είναι δύσκολη περίοδος για όλους μας. Φτάνει άγχος και μιζέρια. Το γέλιο το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. 

Αν θα ξεχώριζες ένα από τα βίντεο που μέχρι σήμερα δημιούργησες, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Θα έλεγα το «Φόλα-Μπόλα» που είναι και το τελευταίο μου. Είχα κατεβάσει το βίντεο του τύπου μήνες τώρα και το είχα ξεχάσει. Όταν το ξαναβρήκα, προσπάθησα να γράψω μουσική αλλά δεν είχα έμπνευση, οπόταν, είπα να το μιξάρω με κάποιο γνωστό κομμάτι. Και επειδή ο τύπος κρατούσε το σταυρό στο χέρι, μου έσκασαν στο νου οι «Faithless». Πάνω στην επεξεργασία, συνειδητοποιώ πόσο ταίριαζε το ύφος της φωνής του με το κομμάτι. Έκλαιγα απ' τα γέλια ασταμάτητα μέχρι να το τελειώσω. Αλλά το "Λατινικο", είναι αυτό που είχε τη μεγαλύτερη απήχηση και έγινε περισσότερο viral απ' όλα.

@patroklosdemetriou

ΜΑΚΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΚΑΙΣ!11!!!11ενα ##COVID ##tiktokcy ##tiktokcyprus ##tiktokgr

♬ original sound - patroklosdemetriou
@patroklosdemetriou

Τα "Κρούσματα" σε δικό μου remix. Η μουσική είναι πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται η αναδημοσιευση χωρίς το όνομα μου.##covid ##tiktokcy

♬ original sound - patroklosdemetriou
Loader