Ο Dj Alex Tomb μάς μίλησε για το Emotions Festival και τη σχέση του με τη μουσική

Ο Dj Alex Tomb μάς μίλησε για το Emotions Festival και τη σχέση του με τη μουσική

Ο Alex Tomb καταφέρνει να κατευθύνει τους ακροατές μέσα σε deep μουσικά ταξίδια

Στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της techno του νησιού μας, Emotions, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, τον Dj Alex Tomb. Ο Αlex είναι παιδί των 80’s και γεννήθηκε στη Λευκωσία. Τα τελευταία 20 χρόνια είναι Dj και δημιουργός με εμφανίσεις στο θρυλικό klubd - για περισσότερο από 10 χρόνια - και στο STAUB, στο Βερολίνο. Ο ταλαντούχος Dj έκανε πολλές κυκλοφορίες σε διάφορες ευρωπαϊκές δισκογραφικές όπως οι STAUB, Several Reasons, καθώς και δημιούργησε και τη δική του δισκογραφική, Capparis Spinosa. Πρόκειται για ένα έμπειρο Dj, που δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια. Ο Alex Tomb καταφέρνει να κατευθύνει τους ακροατές μέσα σε deep μουσικά ταξίδια, σε ένα μουσικό διάλογο γεμάτο με χρώματα, διαφορετικές προοπτικές και διαθέσεις που αλλάζουν τη ζωή.

Εμείς μιλήσαμε με τον Dj Alex Tomb και μάθαμε περισσότερα για αυτόν και τη σχέση του με την techno μουσική. 

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την ηλεκτρονική μουσική; Τι είναι αυτό που σου τράβηξε την προσοχή στην ηλεκτρονική μουσική και τον ήχο της;

Ξεκίνησα να πηγαίνω σε πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής από πολύ μικρή ηλικία και αμέσως η τέχνη του djing με αγκάλιασε. Έτσι, αποφάσισα να το δοκιμάσω μόνος μου όταν ήμουν 16 χρονών. Ο πατέρας μου (τον ευχαριστώ!) μου αγόρασε ένα ζευγάρι πικάπ και ένα μίξερ και αυτό ήταν! Ποτέ δεν κοίταξα πίσω ούτε αμφισβήτησα τις αποφάσεις μου, απλώς ξεκίνησα φυσικά να κάνω αυτό που μου άρεσε περισσότερο. Δεν μπορώ να περιγράψω τι είναι αυτό ακριβώς που τράβηξε την προσοχή μου στην ηλεκτρονική μουσική, αλλά μου αρέσει πολύ η επανάληψη στη μουσική, η ανοιχτή ιδέα της δημιουργίας και αναπαραγωγής της, καθώς και ο φουτουριστικός ήχος της. Η ηλεκτρονική μουσική ωθεί πάντα προς τα εμπρός σε άγνωστες περιοχές, κάτι που αναζητώ τις περισσότερες φορές.

Διάβασε Επίσης: Ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο φεστιβάλ techno στην Κύπρο

Ποιο θα έλεγες ότι είναι το πιο ικανοποιητικό κομμάτι του να είσαι Dj; 

Το κάνω κυρίως για τον εαυτό μου, απολαμβάνω τη στιγμή και τη διαδικασία της επιλογής και της μίξης της μουσικής. Τότε, αν το κάνετε σωστά, ο κόσμος θα ακολουθήσει. Φυσικά, η λήψη θετικών σχολίων από το πλήθος σε μια ζωντανή κατάσταση είναι πάντα ένα ανεκτίμητο δώρο καθώς και η ενέργεια που στέλνεται αμέσως πίσω, δημιουργώντας ένα ισχυρό feedback με τον κόσμο για τις προσωπικές επιλογές εκείνης της στιγμής και τη μουσική. 

2

Ποια συναισθήματα σου προκαλεί η μουσική; 

Μπορώ σίγουρα να καταλάβω αν ένα μουσικό κομμάτι είναι χαρούμενο, λυπημένο ή κάτι άλλο. Αλλά το μυαλό μου με πηγαίνει σε πιο τεχνικά θέματα όταν ακούω μουσική. Βλέπω τη μουσική με χρώματα και σαν κάποιου είδους «καταστάσεις», για τις οποίες αυτές οι καταστάσεις είναι το συναίσθημα για το οποίο μιλάμε. Ωστόσο, ποτέ δε θα γινόμουν χαρούμενος ή λυπημένος ακούγοντας μουσική. Υποθέτω ότι λόγω της ρουτίνας μου ως Dj τα τελευταία 20 χρόνια, ακούω μουσική για κάποιο σκοπό, και αν είναι καλή, θα την απολαύσω αργότερα ακούγοντας ή παίζοντας την ξανά και ξανά.

Διάβασε Επίσης: Aνακαλύψαμε την εκπληκτική τοποθεσία του Emotions Festival

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι που παίζεις τον τελευταίο καιρό; 

HVOB - Bruise

Βρείτε τον Dj Alex Tomb εδώ

Loader