Ο Dj F-ON έρχεται στο Emotions Festival

Ο Dj F-ON έρχεται στο Emotions Festival

Ο Alfonso Pomeda είναι Dj και παραγωγός με έδρα τη Μαδρίτη

Στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της techno του νησιού μας, Emotions, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, τον Dj F-ON . Ο Alfonso Pomeda είναι Dj και παραγωγός με έδρα τη Μαδρίτη και τα προοδευτικά του sessions, για τα οποία ξεχωρίζει με βαθιές και με μεγάλες μίξεις, αποτελούν πραγματικά μουσικά ταξίδια που κινούνται μέσα από την πειραματική μουσική, ambient και dubby techno. Οι παραγωγές του ταλαντούχου Dj είναι πειράματα χαμηλού ρυθμού, με επιτόπιες ηχογραφήσεις και σημαδεμένους χώρους, που εξερευνούν ηχοχρώματα, υφές και κινηματογραφικές δομές. Έχει συνεχείς gigs στα Alpengluhen και Taiga, ενώ είναι ιδιοκτήτης του Antimatter μαζί με τον Bule. Το label Alpengluhen επικεντρώνεται στην deep techno μουσική και εξερευνά τη λεπτή γραμμή μεταξύ φωτός και σκότους. 

Ο Dj F-ON μάς μίλησε και μάθαμε περισσότερα για αυτόν και τη σχέση του με την techno μουσική. 

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την ηλεκτρονική μουσική; Τι είναι αυτό που σου τράβηξε την προσοχή στην ηλεκτρονική μουσική και τον ήχο της;

Άρχισα να ακούω techno και pop συγκροτήματα της δεκαετίας των 80’s όπως είναι οι Depeche Mode, Omd, Ultravox και Kraftwerk στο τέλος των 80's και αρχές των 90's. Μετά από μερικά χρόνια “ερωτεύτηκα”  τους Lassigue Benthaus, Clock DVA, ενώ λίγο μετά μπήκαν στη ζωή μου οι Seefeel, Authechre, The Orb, FSOL και Warp. Αυτά ήταν που με συγκλόνισαν εντελώς. Οι διαστημικοί ήχοι, οι υφές και οι υπνωτικοί ρυθμοί ακόμα σήμερα αποτελούν μέρος των βασικών επιρροών μου. 

1

Ποιο θα έλεγες ότι είναι το πιο ικανοποιητικό κομμάτι του να είσαι Dj;

Μου αρέσει όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα περίπλοκο μουσικό ταξίδι και ο κόσμος καταλαβαίνει τι κάνεις. Αυτή η σύνδεση δε συμβαίνει συχνά, αλλά όταν συμβαίνει, είναι το καλύτερο συναίσθημα.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Ποια συναισθήματα σού προκαλεί η μουσική;

Τα πάντα... αγάπη, λύπη, χαρά, θυμό, αίσθηση ελευθερίας, ηρεμία, ανησυχία και σφίξιμο. Η μουσική λειτουργεί ως μηχανή για να δημιουργήσει συναισθήματα.

Διάβασε Επίσης: Ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο φεστιβάλ techno στην Κύπρο

Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Κύπρο;

Ποτέ. Θα είναι η πρώτη μου φορά. Ανυπομονώ!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι που παίζεις τον τελευταίο καιρό;

Αχ, αδυνατώ να διαλέξω ένα! Μπορώ όμως να αναφέρω μερικά: 

- Cafe de la Jungle - Tapuaya Bush

- Sabla - Forest Path

- Luigi Tozzi - Posidonia

- Arkajo - Truth (Forest Drive West Remix)

- Suoni Incisi 02 - A Side

Διάβασε Επίσης: Aνακαλύψαμε την εκπληκτική τοποθεσία του Emotions Festival

Βρες τον Dj F-ON στα:

-Soundcloud

-Facebook / Facebook artist page: TBC

- Resident Advisor 

- Instagram 

- Astrale AM 

 

Loader