«Ο Φέγγαρος θα είναι το debut performance μου στην Κύπρο ως St. Mary και είμαι κατενθουσιασμένη»

«Ο Φέγγαρος θα είναι το debut performance μου στην Κύπρο ως St. Mary και είμαι κατενθουσιασμένη»

Η St. Mary λίγο πριν βρεθεί στη σκηνή του Φεστιβάλ Φέγγαρος μίλησε στην Avant Garde για τις σκέψεις της για τη μουσική

Η καλλιτέχνης St. Mary με έδρα το Λος Άντζελες ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να αφήσει το στίγμα της στη μουσική βιομηχανία και δεν πέρασε απαρατήρητη. Συγκεντρώνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο streams σε πλατφόρμες στο δεύτερο σινγκλ της «Blind», μας έδειξε ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Η St. Mary αποκάλυψε την αληθινή της ταυτότητα ως καλλιτέχνης που συνδυάζει σκοτεινό μελωδισμό με μπάσα που συχνά συνοδεύονται από φωνητικά. Ένας ξεχωριστός δικός της ήχος, που περιγράφεται καλύτερα ως «παγίδα μέσα από τους κινηματογραφικούς φακούς».

Αψηφώντας τα όρια του είδους, ο ήχος της αναμιγνύει στοιχεία μπάσου και trap. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο πρώτο της EP που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Reo Cragun, Dave East και άλλοι και έχει κυκλοφορήσει τρία μουσικά βίντεο μέχρι στιγμής, το καθένα σύμφωνα με τη σκοτεινή αισθητική του brand St. Mary. Έχει εμπνευστεί οπτικά από ταινίες τρόμου και η μουσική της έχει ένα επαναλαμβανόμενο θέμα της παιδικής αθωότητας, που είναι κοινά θέματα στις ζωντανές εμφανίσεις της. 

Γυρνώντας πίσω τον χρόνο, στα 19 σου, θα μάζευες και πάλι τα πράγματά σου για να κυνηγήσεις μια καριέρα στη μουσική;
Εύκολα! Έχω κάνει αρκετές θυσίες για τη μουσική μου και το να φύγω για Αμερική, ίσως, να ήταν η πιο δύσκολη. Όμως, οι εμπειρίες που έχω πάρει κυνηγώντας μια τέτοιου είδους καριέρα είναι εμπειρίες ζωής που με έχουν κάνει τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη που είμαι σήμερα, κάτι που δεν θα άλλαζα με τίποτα.

Είσαι ευχαριστημένη με όσα κατάφερες μέχρι στιγμής;
Νιώθω πολύ ικανοποιημένη με τα όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα. Από συνεργασίες με καλλιτέχνες που άκουγα χρόνια και στη συνέχεια να μοιράζομαι την σκηνή με DJs που θαυμάζω. Έχω   κάνει πολλούς από τους στόχους μου πραγματικότητα και αυτό είναι κάτι που προσπαθώ συνεχώς να θυμίζω στον εαυτό μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη διότι όσο περνάει ο χρόνος βλέπω το όνειρό μου να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μου. Με κάθε επίτευξη έρχονται όλο και μεγαλύτεροι στόχοι, δημιουργώντας ένα ημιτελές συναίσθημα, όμως αυτό είναι μέρος της μαγείας αυτής της καριέρας.

Τι επιζητάς να μεταδίδεις μέσα από τη μουσική σου;
Στόχος της μουσικής μου είναι να δημιουργήσει ένα κόσμο στον οποίο μπορεί κάποιος να ξεφύγει, να ταυτιστεί. Γι' αυτό τον λόγο δεν πίεσα ποτέ τον εαυτό μου να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Μου βγάζει προσωπικά ένα τόνο νοσταλγίας και έντασης, όμως ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει τα κομμάτια μου όπως νιώθει, ανάλογα με τις δικές του εμπειρίες, ελπίζοντας να μπορεί να τις εξωτερικεύσει μέσα από αυτά.

Πώς νιώθεις που αυτό το καλοκαίρι επιστρέφεις στα πάτρια εδάφη για να συμμετάσχεις στον Φέγγαρο;
Ο Φέγγαρος θα είναι το debut performance μου στην Κύπρο ως St. Mary και είμαι πραγματικά κατενθουσιασμένη. Δυστυχώς, δεν έχω την ευκαιρία να έρχομαι Κύπρο πολύ συχνά λόγω της τεράστιας απόστασης από την Αμερική, όμως επιστρέφοντας αυτό το καλοκαίρι με την ευκαιρία του φεστιβάλ, είμαι διπλά χαρούμενη και ανυπομονώ να σας δείξω όλα όσα ετοιμάζω.

Γιατί είναι σημαντικά κατά τη γνώμη σου αυτού του είδους τα μουσικά φεστιβάλ;
Μέσω τέτοιων φεστιβάλ ήταν που ανακάλυψα και εγώ την αγάπη μου προς την ηλεκτρονική μουσική. Πιστεύω πως υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο στο να περιτριγυρίζεσαι από μια τεράστια γκάμα ειδών μουσικής όπου έχεις την δυνατότητα να ανακαλύψεις καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο. Φεστιβάλ σαν τον Φέγγαρο προσφέρουν στους μουσικούς την ιδανική ατμόσφαιρα για να παρουσιάσουν την μουσική τους με μια εκτέλεση που τους αντιπροσωπεύει καλλιτεχνικά. Αυτό δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά σε άλλους μουσικούς χώρους, γι’ αυτό και αυτά τα φεστιβάλ θα είναι πάντοτε αναντικατάστατα.

Πάντα λέμε πως «η μουσική ενώνει τον κόσμο». Στο δικό σου μυαλό, αυτό πώς μεταφράζεται;
Η μουσική θεωρείται μια διεθνής γλώσσα, διότι ασχέτως καταγωγής και κουλτούρας, είναι κάτι μέσω του οποίου μπορούν δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι να επικοινωνήσουν. Έχουν δημιουργηθεί τεράστιες κοινότητες μέσω του αμοιβαίου θαυμασμού προς συγκεκριμένα είδη μουσικής και καλλιτεχνών. Το βλέπουμε πολύ συχνά σε live shows, όπου fans γνωρίζονται με αφορμή την αγάπη τους προς ένα καλλιτέχνη αλλά και online σε πλατφόρμες όπως είναι το Discord και πολλά άλλα. Κάπως έτσι έχω και εγώ γνωρίσει τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους και θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που δημιουργούνται μέσω της
μουσικής.

Περισσότερα για την St. Mary ΕΔΩ 

Info/Tickets: www.fengaros.com
Facebook: www.facebook.com/fengaros
Instagram: www.instagram.com/fengaros

Χορηγός Επικοινωνίας: Avant Garde
 

Loader