Ο Κώστας Κακογιάννης έφτιαξε ένα φανταστικό τραγούδι με τη βοήθεια του πιο γρήγορου δικτύου κινητής στην Ευρώπη

Ο Κώστας Κακογιάννης έφτιαξε ένα φανταστικό τραγούδι με τη βοήθεια του πιο γρήγορου δικτύου κινητής στην Ευρώπη

Από τα βουνά του Τροόδους όπου διαμένει και δημιουργεί, ο διεθνούς βεληνεκούς Κύπριος μουσικοσυνθέτης εμπνέεται και πρωτοπορεί αξιοποιώντας την τεχνολογία 5G.

Με αφορμή την πρώτη και ηχητικά άρτια σύνθεση τραγουδιού που έγινε στη χώρα μας με τη χρήση της τεχνολογίας 5G, Digital Αgenda με Κώστα Κακογιάννη.

«Απ’ τη Δύση μέχρι την Ανατολή» του νησιού μας, το πρώτο τραγούδι που έχει ποτέ δημιουργηθεί με την τεχνολογία του 5G στην Κύπρο είναι γεγονός και στο πρωτοποριακό αυτό πρότζεκτ, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, έχει συμμετάσχει ο διεθνούς βεληνεκούς, Κύπριος μουσικοσυνθέτης, Κώστας Κακογιάννης.

Με αφορμή την καλλιτεχνικά όσο και τεχνολογικά ρηξικέλευθη αυτή απόπειρα, προσκαλέσαμε τον Κώστα Κακογιάννη στο στούντιο της Digital και συνομιλήσαμε γι’ αυτή του την εμπειρία.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο βραβευμένος και διακεκριμένος συνθέτης μάς εξιστορεί πώς προέκυψε αλλά και πώς υλοποιήθηκε η συνεργασία του με την πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία της Cytamobile-Vodafone, στην οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες από 7 διαφορετικά σημεία της Κύπρου!

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κ. Κακογιάννη, ο χρόνος απόκρισης στη ψηφιακή επικοινωνία μεταξύ των καλλιτεχνών υπήρξε μηδενικός και οι πρόβες γίνονταν με μεγάλη επιτυχία, ζωντανά, χωρίς καθόλου διακοπές και με ανύπαρκτη χρονοκαθυστέρηση. Είναι ξεκάθαρο, σημειώνει ο δημοφιλής μουσικός, πως η εμπειρία σύνθεσης μουσικής με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας διανοίγει νέους και πολύ σημαντικούς δρόμους στον χώρο της μουσικής.

«Ο άρτιος συγχρονισμός μεταξύ των μουσικών είναι εξαιρετικά σημαντικός. Η τεχνολογία αυτή σου επιτρέπει να κάνεις στη μουσική πράγματα που, μόλις δύο χρόνια πριν, ακούγονταν αδιανόητα», αναφέρει ενδεικτικά.

Το ηχητικά άρτιο τραγούδι, σε στίχους Πάμπου Καζούλη, έχει βασιστεί σε ένα παραμύθι όπου ένας βασιλιάς παντρεύει την κόρη του και φέρνει δώρα από Δύση έως Ανατολή.

Με τον Κώστα Κακογιάννη μιλάμε επιπλέον για τη ζωή στη Λεμύθου, τις δράσεις στο «Παράκεντρο», το πολιτιστικό κέντρο που έχει δημιουργήσει στην περιοχή, τις στιγμές που ξεχωρίζει κατά τη διάρκεια της θαυμαστής πορείας του καθώς για τη σχέση του με τον τιτανοτεράστιο θείο του, Μιχάλη.

Digital Agenda με Κώστα Κώστα Κακογιάννη στο βίντεο που ακολουθεί:

Loader