O Luigi Tozzi στο Emotions Festival

O Luigi Tozzi στο Emotions Festival

Στην Κύπρο ένας από τους κορυφαίους DJs της Ευρώπης

O Luigi Tozzi χαρακτηρίζεται από ένα ξεχωριστό ύφος σε ό,τι αφορά την techno μουσική. 

Μεγαλωμένος στη Ρώμη, ο δημοφιλής DJ και παραγωγός αναπόφευκτα έχει επηρεαστεί από τον διαχρονικό ιταλικό ήχο, τον οποίο έχει αναπτύξει περισσότερο με μια συναισθηματική προσέγγιση. Η σουηδική δισκογραφική Hypnus κυκλοφόρησε μια σειρά από EPs του, καθώς και το αναγνωρισμένο ντεμπούτο άλμπουμ του με την ονομασία Deep Blue: Volume 2, το 2016. Παράλληλα με τους Hypnus, ο Tozzi έχει συνεργαστεί στενά με τη Mental Modern και την Outis Music. Η δέσμευσή του στον ήχο του, παράλληλα με την αστείρευτη δημιουργικότητά του, τον έφεραν εδώ που είναι σήμερα, με ένα πρόγραμμα περιοδειών που τον οδήγησε σε μερικά από τα καλύτερα clubs σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό διατηρεί ένα residency στο Khidi της Τυφλίδας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς clubbing στην Ευρώπη. Τόσο ως DJ όσο και ώς παραγωγός, δε σταματά να εξελίσσεται και πειραματίζεται ταυτόχρονα. 

Με αφορμή την παρουσία του στο Emotions Festival μάς μίλησε για τη δουλειά του 

EMOTIONS

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την ηλεκτρονική μουσική; Τι είναι αυτό που σου τράβηξε την προσοχή στον ήχο της;

Η πρώτη ηλεκτρονική μουσική που ανακάλυψα, θα έλεγα πως μάλλον είναι ο Vangelis. Την έμαθα χάρη σε έναν από τους καλύτερους μου φίλους και οφείλω να πω ότι αυτή η παλιά "σχολή" για μένα είναι διαχρονική. Αργότερα, στην ηλικία των 16 ετών, οι πρώτες μου εμπειρίες σε club με καθήλωσαν, καθώς ανακάλυψα τις δυνατότητες της electronic dance μουσικής.  

Ποιο θα έλεγες ότι είναι το πιο ικανοποιητικό μέρος τού να είσαι Dj;

Η απόδοση γενικά είναι μια πρόκληση, αλλά συνάμα λειτουργεί ανταποδοτικά. Το πιο ικανοποιητικό είναι οι στιγμές που συγχρονιζόμαστε πραγματικά με το πλήθος και αυτή η εκπληκτική ροή ενέργειας που βγαίνει από μένα προς αυτό, αλλά και αντίστροφα. 

Ποια συναισθήματα σού προκαλεί η μουσική; 

Εξαρτάται αποκλειστικά από το είδος που ακούω, αλλα αυτό που πάντα αναζητώ είναι η ενδοσκόπηση. 

Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Κύπρο;

Ναι, έπαιξα ήδη δύο φορές στην Κύπρο και τη λάτρεψα. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Αλέξη Τουμπουρή (Alex Tomb) που με προσκάλεσε και κάθε φορά κάνει την εδώ εμπειρία μου, τέλεια. 

 

Tο Emotions Festival είναι ένα φεστιβάλ για όσους θέλουν να βιώσουν τα συναισθήματα που προκαλεί η μουσική techno, σ' ένα φανταστικό περιβάλλον μέσα στη φύση.

Μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούμε μεταξύ μας μέσω της μουσικής και των τεχνών, με τους διοργανωτές να μας υπενθυμίζουν πως τα συναισθήματα μπορούν να έχουν νόημα και σημασία στην καθημερινή ζωή.

Για εισιτήρια: https://ra.co/events/1510476

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Emotions Festival στο Instagram και το Facebook 

 Χορηγός επικοινωνίας: Avant-Garde  

 

 

Loader