Ο Πάρις δεν κρύβεται πίσω από το Big Potato

Ο Πάρις δεν κρύβεται πίσω από το Big Potato

Έγραψε όμως το σενάριο μιας ταινίας που έχει να κάνει με κυπριακές πατάτες, κόκκινα χώματα και... μαφία και μας μιλά επιπλέον για το Red Sky Morning, τη νέα θεατρική παράσταση που σκηνοθετεί για το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Digital Agenda με Πάρι Ερωτοκρίτου

Mετά από ενάμιση περίπου χρόνο που εργάστηκε ως σκηνοθέτης μαζί μας στη διαδικτυακή τηλεόραση Digital, ο Πάρις Ερωτοκρίτου επιστρέφει στα παλιά του λημέρια και σκηνοθετεί θέατρο για το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Αυστραλού Tom Holloway, με την ονομασία Red Sky Morning, που επέλεξε να σκηνοθετήσει για το φεστιβάλ και που για πρώτη φορά ανεβαίνει μπροστά σε ελληνόφωνο κοινό ίσως όμως να μην είναι πολύ παραδοσιακό ως θέατρο, αφού είναι μια παραγωγή που εμπεριέχει στοιχεία από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη μουσική.

Η εμπειρία άλλωστε που απέκτησε και ο ίδιος ο Πάρις ως σκηνοθέτης σε τηλεόραση, μάς εξηγεί, έχει επηρεάσει τη δουλειά του και στο θέατρο.

Ως θεματική, ασχολείται με την ανάγκη του ανθρώπου να αγαπήσει και να αγαπηθεί θέτοντας ερωτήματα που σπανίως τα συναντούμε με την ένταση και την σφοδρότητα που τα θέτει ο εν λόγω Αυστραλός συγγραφέας.

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω και από την Fresh Target Theatre Ensemble, τη θεατρική ομάδα παραγωγής που δημιούργησε μαζί με δύο παιδικούς του φίλους πριν από περίπου μία δεκαετία καθώς και για το γαργαλιστικό σενάριο μίας μικρού μήκους ταινίας που είχε την έμπνευση να γράψει πρόσφατα και που θα παρουσιαστεί προσεχώς σε φεστιβάλ στο Τορίνο.

Θεματική της ταινίας...οι κυπριακές πατάτες, τα κόκκινα χώματα και η μαφία.

Η πασίγνωστη ωστόσο πατάτα της Ξυλοφάγου, που συνέπεσε χρονικά με την ταινία του, δεν συσχετίζεται με την προώθηση της ταινίας. Απλά έτυχε και... πέτυχε.

Με αφορμή επομένως όλα αυτά και άλλα πολλά, διαδικτυακή Agenda με Πάρι Ερωτοκρίτου:

To RED SKY MORNING θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου.

Διαδικτυακός χορηγός AVANT GARDE

Loader